Annonce:
Annonce:

TV: Sad på spillet

Klar fra start: Hjemmeholdet var bedst i taktisk opgør

Forældreskolen i Århus sad på det meste af spillet. Foto: Keld Kristensen
Forældreskolen i Århus sad på det meste af spillet. Foto: Keld Kristensen
Annonce:

Tirsdag tog Forældreskolen i Århus imod Laursens Realskole i deres første kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det blev dog også den sidste for Laursens Realskole

Kampen endte 3-0 i det forventningsfyldte privatskoleopgør. Men der var tydelige tegn på, at gæsterne var tilfredse trods nederlaget. Og det havde de grund til at være, for de kæmpede bravt mod overmagten.

Se kampfakta her.

TV: Rutinen sejrede

På bolden fra start
Der er god grund til at være opmærksom på drengene fra Forældreskolen i Århus denne sæson, som sidste år nåede kredssemifinalen med grundstammen som gengangere i år.

Det var et komplet hold med boldspillere hele vejen rundt.

Annonce:

De havde al boldbesiddelsen lige fra start og sad på cirka 75 procent af spillet gennem kampen. Så i det lys var det faktisk ret imponerende, at udeholdet slap med 3-0. Alt fungerede for værterne, lige til de kom til straffefeltet. Her blev de mødt af massiv modstand, og så kneb det med effektiviteten.

TV: Revanchen udeblev

Taktisk opgør
Begge hold viste sig i stand til at lægge og følge en bestemt taktik. Gæsterne vidste godt, at det ville blive meget svært. Der var derfor næsten konstant otte mand på bagerste tredjedel af banen. De fightede det bedste, de havde lært, for at standse angrebsbølgerne fra hjemmeholdet.

Det lykkedes til fulde, idet de kunne holde nullet indtil pausen trods heftige angreb. Til gengæld formåede de ikke at sætte keeper Carl Schöer i værternes mål på prøve. Enkelte kontraer endte med afslutninger, men alle var lette at afværge.

Laursens Realskole havde lagt en klar taktisk til kampen. Foto: Keld Kristensen
Laursens Realskole havde lagt en klar taktisk til kampen. Foto: Keld Kristensen

TV: Tilbage med manér

Bredde i offensiven
Hjemmeholdet diskede op med tekniske lækkerier, stort overblik, spilforståelse samt hurtighed over kanterne. Så det var kun målene, der manglede. Det var den eneste plet på præstationen fra hjemmeholdet.

Annonce:

Værterne spillede med to særdeles offensive wingbacks i Valdemar Grøn og Gustav Frandsen. Specielt førstnævnte havde mange fremragende løb på højrekanten.

Spillet blev typisk skabt af anfører Zakarias Vinther, der mesterligt satte spillet op og tilmed også viste vejen til målet. Han var også rigtig fint hjulpet af den gode dribler Frederik Klitgaard og fysisk stærke Simon Sparbo på midtbanen.

Sejr i hektisk affære

Hurtig scoring
Laursen Realskoles træner Michele Demontis er en erfaren herre. Han lagde ikke skjul på i pausen, at han gerne så kampen gå i straffesparkskonkurrence.

Men allerede efter knap fire minutter, stod det klart, at han ikke ville få ønsket opfyldt. Anfører Zakarias bragede bolden ind bag Asgar Olesen på et flot langskud. Det var noget hjemmeholdet havde forsømt i første halvleg. Der villle de gerne spille sig helt ind over stregen.

Annonce:

Men her viste anføreren en anden vej. For at sætte trumf på gjorde han det igen på et frispark fra cirka 35 meter. Bolden fik lov til at passere med- og modspillere i feltet, hvilket var med til at forstyrre Asger i målet. Så bolden endte i kassen til 2-0 til hjemmeholdet.

Dominerede i målfest

Kampens detalje
Blot tre minutter før slutfløjt lukkede Frederik Klitgaard kampen af med kampens detalje. Med sin fantastiske venstrefod tryllede og afdriblede han hele tre modstandere i venstre side af feltet. Derefter afsluttede han helt perfekt og skød bolden hen i det lange hjørne til slutresultatet 3-0.

Det betyder, at Forældreskolen i Århus er videre til næste runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se Zakarias Vinther score direkte på frispark til 2-0 her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: