TV: Satte turboen til

Klasseforskel: Udspillede sin modstander

Hjemmeholdet var det bedste mandskab på banen, selvom gæsterne kæmpede. Foto: Keld Kristensen
Hjemmeholdet var det bedste mandskab på banen, selvom gæsterne kæmpede. Foto: Keld Kristensen

På grund af en stærkt spillende keeper i første halvleg i Elsted-målet – Liv Juulsen - havde hjemmeholdet fra Niels Ebbesen Skolen meget svært ved at score, men hendes indsats var alligevel ikke nok til at redde livet for Elsted i den lange ende.

Niels Ebbesen Skolen er klar til semifinalen efter en sikker sejr på 5-0 over gæsterne fra Elsted Skole, der dog i år præsterede det bedste, som skolen nogensinde har gjort i pigernes udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Så selvom det blev lidt af en snitter i denne kamp, kan pigerne godt knejse med nakken og være tilfredse.

Se kampfakta her.

TV: Lukkede ned for målhelt

Et bred hold og topscorer
Niels Ebbesen Skolen har et bredt og velfungerende hold, der blandt andet tæller nummer tre på pigernes topscorerliste Isabella Jensen. Også i denne kamp nettede hun, så hun nu har scoret 16 mål og fortsat er med i turneringen.

Isabella er stjernen på holdet fra Skanderborg. Hendes teknik og spilforståelse er en klasse bedre end holdkammeraternes, og det er grunden til, at hun er i toppen af topscorerlisten.

Går du efter at vinde topscorerprisen i år?

- Nej, det tænker jeg slet ikke på. For mig er det vigtigste, at holdet fungerer, og at vi vinder. Det bidrager jeg til, det bedste jeg kan. Det andet er ligegyldigt, sagde den lidt generte Isabella efter kampen.

Retfærdigvis skal også siges, at med et forspring på hele 13 mål bliver det svært at nå op til Ditte Østergård på førstepladsen, når man som Isabella var i denne kamp, er uskarp. Hun havde chancer til et par kasser mere, men marginalerne var på keeper Livs side.

Gæsternes målmand Liv Juulsen gjorde sit til for at holde gæsterne inde i kampen, men lige lidt hjalp det. Foto: Keld Kristensen
Gæsternes målmand Liv Juulsen gjorde sit til for at holde gæsterne inde i kampen, men lige lidt hjalp det. Foto: Keld Kristensen

Afgjort på 12 minutter

Det bedste hold vandt
Isabellas søster Julie var spilleren, der fik hul på bylden for hjemmeholdet kort før pausen. Retfærdigt bestemt men alligevel lidt heldigt knaldede hun af fra straffe-pletten, og denne gang passerede bolden de mange forsvarere i feltet og overrumplede Liv Juulsen i målet. Ikke få gange talte vi ti Elsted-spillere i eget felt specielt ved alle dødbolde.

Niels Ebbesen sad på spillet i hele kampen, og en chanceudmåling mellem holdene alene i første halvleg ville være ca. 15-1 i hjemmeholdets favør. Det skyldes holdets større fysik og tekniske overlegenhed, som helt satte Elsteds midtbane ud af kraft.

Ikke mindst de to centrale midtbanespillere Freja Andersen og Camilla Sørensen styrede slagets gang, hvor især højrekanten Anna Møller i første halvleg og venstrekanten Sidsel Kronborg i anden halvleg blev sendt i dybden med lækre inden-oms afleveringer, som dog ikke blev omsat efter fortjeneste inde under mål.

Hjemmeholdet løb flere gange fra gæsterne i opgøret. Foto: Keld Kristensen
Hjemmeholdet løb flere gange fra gæsterne i opgøret. Foto: Keld Kristensen

Hattrick-helt banede vejen

Gassen gik af ballonen
Optimismen var stadig bevaret i pausen hos Elsted. Kun bagud 0-1 og endda lidt uheldigt gik snakken på at få udlignet, så alt var åbent. Men det gik slet ikke. Holdet kom ikke frem til noget af betydning rent offensivt, og da Niels Ebbesen med to hurtige scoringer efter ti minutter bragte sig foran 3-0, gik gassen af ballonen, og troen på sejr forsvandt hos gæsterne.

Resten af halvlegen var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse, og uheldigt for gæsternes målmand Liv blev det til fem scoringer i alt heraf et kæmpe drop fra hendes side, som sendte hendes humør ned i kulkælderen. 5-0 endte kampen dermed til Niels Ebbesen Skolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Niels Ebbesen Skolen - Elsted Skole, 5-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Camilla Sørensen, Niels Ebbesen Skolen
Liv Juulsen, Elsted Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Camille Norré, Elsted Skole


Med udsigt til at modstanderen i semifinalen i Jylland midt-kredsen kan blive Skovbakkeskolen fra Odder, der har den stærke Sofie Grøn mellem stængerne, anbefaler vi stilfærdigt, at pigerne fra Niels Ebbesen Skolen træner afslutninger og skarphed foran mål inden semifinalen. Det bliver der brug for.

Se en af hjemmeholdets mange chancer og en af Livs mange redninger: