TV: Skarpheden manglede

Dominerede: Værterne tog overtog spillet allerede i første halvleg

Gæsterne havde mange mand med tilbage i forsvaret. Foto: Per Lysdahl
Gæsterne havde mange mand med tilbage i forsvaret. Foto: Per Lysdahl

Hovedgård Skole tog imod Parkvejens Skole i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

For første gang i nyere tid er Hovedgård Skole med i verdens største skoleturnering og med hvilken succes.

Efter to sejre i holdets første kampe var det billetten til 5. runde, som var i spil i denne kamp. Det blev endnu en succesoplevelse for drengene fra Hovedgård Skole og endda på en overbevisende måde.

Sejren på 1-0 var efter spil og chancer ikke et retvisende billede af kampens forløb og hjemmeholdets dominans.

Se kampfakta her.

Tog teten fra start

Værter med overtag
Kampen startede meget forsigtigt fra begge sider. Holdene skulle tilsyneladende se hinanden lidt an, men stille og roligt overtog hjemmeholdet initiativet.

Det meste foregik på banens midte, og de skulle helt hen til midt i halvlegen, inden den første rigtige målchance opstod. Det var gæsternes farligste mand i front Joudi Aldibo, som stod for den afslutning. Men bolden gik langt forbi mål.

Hjemmeholdets dominans resulterede efterhånden i, at de fik tilkæmpet sig flere gode målchancer.

Første halvlegs farligste angriber hos hjemmeholdet Mathias Degn havde to gode muligheder. Men gæsternes målmand Christian Høgh fik noget heldigt afværget.

Trods hjemmeholdets overtag var gæsterne ikke spillet helt af brættet. Et boldtab på banens midte gav Joudi Aldibo en friløber, men sigtekornet var ikke rigtigt indstillet i det afgørende øjeblik.

Det lugtede mere og mere af et føringsmål til hjemmeholdet, som anført af Marius Faurholt, Nikolaj Kruse og Asker Lundbye fik skabt flere gode chancer. Både Asker og Marius har scoret i denne sæson, og de scorede begge i skolens første kamp mod Løsning Skole.

Men enten kom afslutningerne langt udefra, eller også manglede den sidste skarphed. Kampen var målløs ved pausefløjt.

Hele skolen bakker op, når Hovedgård Skole spiller på hjemmebane. Foto: Per Lysdahl
Hele skolen bakker op, når Hovedgård Skole spiller på hjemmebane. Foto: Per Lysdahl
 
TV: Lynstart var nok

Så kom målet
I pausen var hjemmeholdets træner Rasmus Leth-Nissen tilfreds med sine spillere.

- Vi sidder jo på det hele, og vi skal bare fortsætte, som vi er begyndt. Så skal vi nok få scoret et mål, lød det fra træneren.

Efter blot fem minutter i anden halvleg burde hjemmeholdet have bragt sig foran efter et kæmpekiks i gæsternes forsvar. Hans Ditlevsen fik en gratis chance helt fri foran mål, men heller ikke denne gang var der kvalitet i afslutningen.

Spillemæssigt blev halvlegen en kopi af første. Men selvom hjemmeholdet sad tungt på bolden, løb de gang på gang panden mod muren, når et kompakt og godt kæmpende udeforsvar skulle lirkes op på banens sidste fjerdedel.

Kampens afgørende og eneste scoring faldt midt i halvlegen. Efter hjørnespark passerede bolden tværs gennem forsvaret til bagerste stolpe, hvor hjemmeholdets Nikolaj Becker let kunne sætte panden på og score til 1-0.

Efter scoringen var det som om, at gæsterne nu var klar over, at der skulle en scoring til for at skaffe en udligning. De fik skubbet spillet lidt længere frem på banen, men bortset fra et godt skud fra Vladimir Bountovski, som strøg over mål, kom gæsterne ikke udligningen nærmere.

Helt fortjent er Hovedgård Skole klar til 5. runde, hvor de skal møde Østerhåbskolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hovedgård Skole - Parkvejens Skole, 1-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
William Eriksen, Hovedgård Skole
Daniel Thorup, Parkvejens Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Albert Nyholm, Parkvejens Skole

Hør matchvinder Nikolaj Beckers fortælle om kampen her: