TV: Skisport som træning til fodbold

Imponerende form: Carl Nors er vant til at bevæge sig uden om forhindringer

Carl Nors gik forrest i kampen. Han er i særdeles god form, fordi han er på landsholdet i slalom. Foto: Per Lysdahl
Carl Nors gik forrest i kampen. Han er i særdeles god form, fordi han er på landsholdet i slalom. Foto: Per Lysdahl

Hvad har skisport egentlig med fodbold at gøre? Jo hør engang.

Carl Nors, som er en af profilerne på Beder Skoles drengehold, er en del af en meget skisportsinteresseret familie.

- Allerede som ganske lille blev jeg taget med på mine forældres skiferier. Jeg fattede interesse for sporten, og i dag er jeg en del af landsholdet i slalom. Det betyder, at jeg er nødt til at holde mig i god fysisk form hele året, og det drager jeg stor fordel af, når jeg blandt andet spiller skolefodbold, udtalte Carl før kampen mellem Beder Skole og Ungdomsskolen Ry.

Se kampfakta her.

Styrede begivenhederne

Svækket på toppen
Beder var til dagens kamp svækket af, at deres dygtige angriber Magnus Holm måtte se til fra sidelinien på grund af en lyskeskade, han pådrog sig i en kamp for sit hold i Lyseng IF.

Magnus Holm fra Beder Skole måtte se på fra sidelinjen. Foto: Per Lysdahl
Magnus Holm fra Beder Skole måtte se på fra sidelinjen. Foto: Per Lysdahl

Derfor havde hjemmeholdets træner Søren dikteret en 4-5-1 opstilling, med kun én angriber i front, men med en overbemandet midtbane. Den taktik skulle senere vise sig at være en succes.

Beder sad på kampen fra start, ikke mindst i kraft af dominansen på midtbanen. Allerede efter få minutter anede man, hvor det bar henad. To store målchancer til hjemmeholdet blev misbrugt, men der skulle senere vise sig at komme flere af slagsen.

Der var trængsel i Rys forsvar:

Angreb på skift

Sad på kampen
Det første mål kom midt i halvlegen. En dårlig clearing i Ry-forsvaret endte i fødderne på Emil Fangel, som gik direkte mod mål og scorede sikkert uden chance for Ry keeper Tobias Nielsen. Gennem det meste af kampen virkede gæsterne lidt tamme, og alt for mange nærkampe blev tabt. Mange chancer fik gæsterne ikke skabt i kampen som helhed.

Hør Rys pausesnak her:

I anden halvleg var billedet det samme. Dog kom gæsterne en smule længere frem på banen, men nogen reel trussel blev de aldrig. Det blev en forsvarskamp, hvor anfører Mads Holberg gik forrest.

Det blev 2-0 i kampens 40. minut ved Emil igen.

Se målet til 2-0 her:

Da Tobias senere gjorde det til 3-0, var kampen lukket.

Beder Skole er helt fortjent klar til tredje runde efter en god holdpræstation krydret med gode individuelle præstationer.

Dagens prisvindere. Foto: Per Lysdahl
Dagens prisvindere. Foto: Per Lysdahl