TV: Smal sejr hevet hjem

Enligt mål var nok: Der var fart over feltet fra første fløjt

Der blev gået til den i opgøret. Foto: Kristoffer Loft
Der blev gået til den i opgøret. Foto: Kristoffer Loft

De unge piger fra Rismølleskolen brugte teknikken mod de fysisk stærkere piger fra Vestervangskolen.

Det var et meget ungt hold Rismølleskolen stillede med, hvor der var blevet plads til fem fra 9. klasse, en fra 8. klasse og hele syv fra 7. klasse. Den sidste plads på holdet blev besat af Liv Gosvig, som kun går i 6. klasse, men med imponerende teknik og overblik blev en af kampens store lyspunkter.

Se kampfakta her.

Rutschebane i Randers

Fightede igennem
Fra kampens start var det to hårdt kæmpende hold, som ikke ønskede at modstanderen fik initiativet. Det resulterede i en masse dueller på midten og ikke mange chancer. Vestervang forsøgte at sende deres hurtige kanter dybt mod Rismølleforsvaret, inden de kunne nå at organisere sig, mens Rismølle gerne tog bolden lidt til sig, inden de også forsøgte sig med de dybe bolde.

Men det var svært for begge hold at få plads til at bringe kvalitet, da der blev arbejdet hårdt i kampens start, hvorfor der hurtigt blev sat en tackling ind. Men midt i første halvleg var det, som om Rismølle fik et lille overtag. De kom også tæt på i et par omgange. Først da Anfører Karoline Degnbol trykkede af udefra, og kort efter da Thilde Frank blev spillet dybt i højre side af feltet og fik afsluttet. Men begge skud gik tæt forbi mål.

Se et Rismølles hjørnespark her:

TV: Sidst med i 2009

Pludselig vendte det
Netop som man troede kampen havde sat sig med Rismølle i teten, så slog Vestervang til modsat. Vestervang, som havde vist, de havde et våben med dybdebolde, især fra deres to kanter Feza Shomari og Amalie Hansen, gjorde af to omgange brug af dette våben.

I første omgang nåede det ikke at blive til en afslutning, før der blev tacklet, og i anden omgang blev bolden spillet på tværs mod fjerneste stolpe. Men desværre for Vestervang var den spillet, så den hverken gik i mål eller ligger inden for rækkevidde af en helt fri spiller i bagerste område.

Mulighederne rystede dog ikke Rismølle, som sluttede første halvleg bedst af. De fik en enkelt chance mere inden pausen, da de var tæt på at bryde igennem midt for mål. Men Rismøllespilleren blev akkurat kantet, så hun ikke kunne nå bolden. På det efterfølgende frispark var det Karoline, som sparkede den tæt forbi den ene stolpe. Men ind kom bolden ikke i første halvleg.

I pausen fik vi følgende kommentarer fra anføreren fra Rismølleskolen Karoline:

- Vi har klaret os bedre end forventet i første halvleg, men jeg er ked af, jeg ikke scorede på en af mine chancer.

- Men vi skal gå ud og tænke positivt, så skal det nok komme.

Tv: Stærk debut

Fik ret
Karoline så fra anden halvlegs start ud til at få ret. Det var i hvert fald Rismølle, som fik chancerne. Først da Emilie Borre ramte ved siden af bolden bagerst i feltet på hvad der var en stor chance, og siden da et kikset udspark endte med at give Cecilia Hougaard en friløber, som hun fik afsluttet lige på målmanden.

Vestervang var ved at knække over på midtbanen på dette tidspunkt, og det lignede mere og mere en scoring til Rismølle inden længe. Vi skulle dog godt 10 minutter ind i anden halvleg, før det skete. Her trådte Liv fra 6. klasse nemlig i karakter. Hun modtog bolden lidt uden for Vestervangs felt. Her afdriblede hun tre spillere og kom alene med målmanden.

Desværre overplacerede hun afslutningen en smule, så den gik snært forbi den fjerneste stolpe. Hun tog dog revanche et minut senere, da hun bevarede overblikket og spillede bolden dybt til Emilie, som afdriblede målmanden og lagde den i mål til en fortjent 1-0 føring.

Kort efter var kampen ved at blive afgjort, da Cecilia endnu engang var tæt på. Denne gang efter lidt tilfældigt spil i feltet, hvor hun fik afsluttet på stolpen. Rismølle var et par gange tæt på at lukke kampen. Tættest var de, da de med 10 minutter igen fik en friløber, men denne fik målmanden reddet. Med fem minutter tilbage, troede Rismølle, at kampen blev afgjort, da de fik bolden i nettet til 2-0. Men det viste sig, at bolden havde været ude over baglinjen inden, og målet blev derfor underkendt.

Vestervang kom dog ikke tæt på at udligne, og Rismølle kunne fortjent forlade banen som vindere med 1-0.

De tre glade prisvindere. Foto: Kristoffer Loft
De tre glade prisvindere. Foto: Kristoffer Loft