TV: Smal sejr

Tæt opgør: Pigerne gav den en skalle og spillede en lige kamp

Pigerne fra Rathlouskolen var klar til kamp, men de fik ikke sejren med hjem. (Foto: Jørgen Christensen)
Pigerne fra Rathlouskolen var klar til kamp, men de fik ikke sejren med hjem. (Foto: Jørgen Christensen)

Det var en svær opgave for Rathlouskolens piger at give sig i kast Højvangskolens piger på Højvangs hjemmebane.

Rathlou-pigerne er hovedsageligt 7. klasses-piger, hvorimod Højvangs piger er 8. og 9. klasses-piger, der til daglig spiller U17 og Mesterrække U17-1 på Horsens FC. Det kunne også tydeligt ses på kampens udvikling.

Højvang-pigerne gjorde sig klar til kamp. (Foto: Jørgen Christensen)
Højvang-pigerne gjorde sig klar til kamp. (Foto: Jørgen Christensen)
 

Højvangskolens piger var spilstyrende og beherskede midtbanen. De vandt bolden gang på gang. Med deres hurtige angrebsbølger var et godt forsvarsspil fra Ratlouskolen utrolig vigtigt i denne kamp.

Se kampfakta her.

Se også: Fuld kontrol

Hjemmeholdet kom godt fra land
Men trods det gik der kun otte minutter, inden den første scoring kom på et langskud fra Naja Såby. Bolden sprang en kasse på grund af et lumsk opspring foran keeper Sofia Bergman. Hjemmeholdet kom dermed foran med 1-0.

Se også: Ramt af forbandelse

I det tyvende minut var der lidt ping-pong spil foran Rathlouskolens mål. Bolden havnede ved Viktoria Tolstrups hurtige fødder, og hun sparkede resolut kuglen i kassen til 2-0 uden chance for Rathlouskolens keeper Sofia Bergman. Første halvleg endte 2-0 til Højvangskolens piger.

Højvangskolens bedste kort fra sidste år var ude i denne kamp og agerede hjælpetræner. Der var nemlig Frederikke Skjærris, som er skadet med et overrevet korsbånd. Hun kommer ikke i kamp foreløbig. Hun afventer lige nu svar på, om hun skal opereres for det.

Ikke flere mål
Anden halvleg startede op med et mere angrebsivrigt Rathlou-hold, der tog teten i starten.

Men de fysiske og mere rutinerede Højvang-piger fandt igen stille og roligt tilbage i den spilstyrende rolle i kampen. Roses skal Rathlouskolens pigers defensive rolle alligevel. De tillod nemlig ikke Højvangskolens piger at forcere yderligere.

Dog var Højvangskolen uheldige i det 25. minut ved en oplagt chance, da Viktoria Tolstrup foran mål formåede at sparke over målet på en oplagt målchance. Kampen endte derfor 2-0 til Højvangskolen.

Stor ros til Rathlouskolens piger for deres ukuelige indsats.

De tre glade prisvindere. (Foto: Jørgen Christensen)
De tre glade prisvindere. (Foto: Jørgen Christensen)