TV: Søvn i øjnene - vågnede efter scoring

Sløv start: Skåde skulle lige op i gear, men så gik det også stærkt

Helena fra Skåde på vej mod mål. Foto: Per Lysdahl
Helena fra Skåde på vej mod mål. Foto: Per Lysdahl

Vestergårdsskolens piger er nye deltagere i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ser fremad
Skolen deltog for første gang i turneringen i sæsonen 2015/16 dog uden den store succes. Et nederlag på 20-0 blev resultatet. Det er historie.

Hjemmekampen i år mod Skåde Skole blev en helt anden kamp, hvor hjemmeholdet ovenikøbet fik en drømmestart efter 55 sekunder, da Emma Eistrup, en af holdets bedste, fik skubbet bolden i mål efter noget klumpspil i Skåde-pigernes forsvar.

Se kampfakta her

Skulle lige vågne
Gæsterne havde endnu ikke fået søvnen ud af øjenkrogene, men langsomt vågnede de op og overtog initiativet. Især midtbanen med Astrid Holst og Louise Fromberg drev spillet frem, og på højre kant havde gæsterne en dygtig dribler og tekniker i Helena Pedersen, som løb rundt med forsvaret efter behag.

TV: Få centimeter sikrede sejren i målorgie

Hjemmeholdet blev presset i bund og gjorde, hvad de kunne for at forsvare føringen. Det holdt til midt i halvlegen, hvor en god stikning fra venstre side ind over midten blev fanget at Helena, som sparkede bolden i mål. 1-1 ved pausen.

Skåde i angreb:


Tilfreds træner
I pausen var Vestergårdsskolens  træner Thomas godt tilfreds med sine spillere.

- I gør det godt. Vi skal vinde nogle flere nærkampe i forsvaret for at kunne komme længere frem på bane, lød det, og så blev der flyttet lidt rundt på keglerne, som udgjorde taktikken.

Taktikken lægges. Foto: Per Lysdahl
Taktikken lægges. Foto: Per Lysdahl

Revanchen kom ikke

Hjemmeholdet kom også lidt længere frem i anden halvleg, men målchancer var en by i Rusland. Alt for meget skulle gå gennem Emma Eistrup og Christina Gamborg, og det var lidt for let for Skåde at læse. På en ihærdig forsvarsindsats og god fight hold hjemmeholdet stand, men da Helena havde gjort det til 2-1, anede man, hvor tingene gik hen.

Trak fra med mål
Ida Schleicher øgede til 3-1, og da Olivia Gert lidt efter gjorde det til 4-1, var kampen afgjort. I de sidste minutter fik Amora Mahmoud pyntet lidt på resultatet til 4-2.

TV: Gik forrest fra første fløjt

En helt fortjent sejr til Skåde Skole, men stor respekt for Vestergårdsskolens fight, så længe energien var der.

Hør interview med Skådes Laura Ambrosius, som spillede en flot kamp:


Vi beklager lydkvaliteten. Vinden drillede.