TV: Solidt fundament

Der skal bygges på: Klarede skærene i dag, men der skal bygges videre på fundamentet

De to store profiler fra dagens kamp. Frederikke blev matchvinder og Anne styrede forsvaret med hård hånd for Forældreskolen. (Foto: Keld Kristensen)
De to store profiler fra dagens kamp. Frederikke blev matchvinder og Anne styrede forsvaret med hård hånd for Forældreskolen. (Foto: Keld Kristensen)

Højt humær og spilleglæde
I en spændende og intens pigekamp mellem N. Kochs Skole og Forældreskolen i Århus, var det mest dominerende indtryk, at her mødtes 28 piger til en match, de havde glædet sig til længe.

Pigerne viste virkelig vilje og kamplyst, men uden alvorlige nærkampe, som kunne skade modstanderne. Der blev dømt frispark, men i alt kun fem-seks stykker i hele kampen. Til gengæld blev der vist rigtig meget fairplay fra alle spillere. Selv på lægterne strålede glæden ved dagens kamp. Rigtig mange udenfor havde gerne givet deres del med på banen.

Se kampfakta her

Forældrene bedst
Udeholdet vandt kampen 1-0 på en hurtig scoring af Frederikke efter blot fire minutter da hun tungt svingede venstrebenet og satte bolden ind bag Simge Biback i Koch-målet.

Frederikke blev dagens kvinde i skysovs. (Foto: Keld Kristensen)
Frederikke blev dagens kvinde i skysovs. (Foto: Keld Kristensen)
 

Det blev afgørende, at Forældrene pressede på fra start, hvor de var bedst og hvor Koch-tøserne ikke kunne få styr på spillet. Det blev bedre efter det første kvarter, og i anden halvleg havde hjemmeholdet faktisk flere gode forsøg på en udligning. Men blandt andet takket være midterforsvaret med Emilie Andersen og Anne Klibo, red Forældrene stormen af og vandt fortjent på deres første kvarter.

Se også: TV: Chancernes kamp

Savnede lidt i nærkampene
Træner Simon for N. Kochs-pigerne påpegede i pausen indstillingen til at gå ind i nærkampene.

— I skal søge bolden noget mere, piger. Også selv om I kommer i nærkontakt med de andre. Forsøg at komme først og vind boldene, i stedet for at trække jer.

Disciplinerede Koch-piger lytter til Simon i pausen. (Foto: Keld Kristensen)
Disciplinerede Koch-piger lytter til Simon i pausen. (Foto: Keld Kristensen)
 

Men det hjalp ikke meget. Dertil var pigernes indstilling for pæn og afventende. Der var dog tre-fire, der steppede mere op i anden halvleg. Det var nok til at Kochs fik lagt spillet op på Forældrenes halvdel i det meste af halvlegen.

Rendyrket fornøjelse
Hvad kampen manglede i tekniske detaljer, taktisk overblik og individuelle præstationer, blev opvejet for spillerne af at være med. Det var i sandhed en fornøjelse at deltage i, også som tilskuer.

Og spillerne nød det, samtidig med at de gav, hvad de havde.

Det var en kamp uden stjerner, men dog med profiler, hvor Kochs bedste var Andrea Andersen og fidusmodtager Tanja Zarkovic, mens Forældrene i Frederikke Adolfsen har en jættestærk altmuligmand, der opererede overalt. Men også Nikoline Sørensen viste gode takter på højrekanten, og Anne Klibo som krumtappen bagude, der også viste godt overblik i afspilningerne fremad.

Men ingen tvivl om, at Forældrene skal se frem til sværere kampe end denne, når de gør sig klar til anden runde i turneringen.

1 af 2 Hjørnespark til Forældreskolen. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 2 De to store profiler fra dagens kamp. Frederikke blev matchvinder og Anne styrede forsvaret med hård hånd for Forældreskolen. (Foto: Keld Kristensen)