Annonce:
Annonce:

TV: Spilovertag ikke nok

Kynisme: Hjemmeholdet slog til på de rigtige tidspunkter

Udeholdet var pressede i pausen. Foto: Keld Kristensen
Udeholdet var pressede i pausen. Foto: Keld Kristensen
Annonce:

Drengene fra Ungdomsskolen Ry må have et noget flosset indtryk af begrebet retfærdighed efter at have tabt denne kamp på udebane mod Søndervangsskolen med 2-1. For de blåblusede gæster havde bolden mest, producerede flest chancer og fremstod også som det mest sammentømrede hold, men de scorede kun en gang, og det var ikke nok. Det er sagt før, at retfærdigheden i fodbold er direkte aflæselig i antallet af mål.

Dem lavede hjemmeholdet to af, og derfor var det retfærdigt, at de går videre.

Se kampfakta her.

Erobrede banen

Annonce:

Meget lige
Det blev en både seværdig og meget spændende kamp, de to gode hold leverede. Begge hold var repræsenteret af store talenter med rigtig fin teknik og spilforståelse, men hvor udeholdet baserede indsatsen på sammenhængende og flydende holdspil, så levede hjemmeholdet i højere grad på holdets mange individualister, der på egen hånd var i stand til at gøre en forskel.

Det var udeholdet måske ikke helt indstillet på fra starten. Det kostede et mål allerede efter godt otte minutters spil, hvor dynamoen Arda Kavuncu lagde en høj, flad aflevering ind over udeholdets forsvar, der mistimede bolden. Det forudså Maiwand Aghaigul, så han kunne tæmme bolden bag ryggen på Gustav Skovager og sikkert sende den i nettet til 1-0.

Et typisk eksempel på, at hjemmeholdet pludselig bider fra sig, hvor modstanderne tror, de har alt under kontrol.

TV: Brødre tog sig af halvdelen

Bedst fra land
Det var nemlig udeholdet, der startede bedst. Allerede indenfor de første fem minutter bragte de hjemmeholdets forsvar på glatis et par gange, hvor de store chancer dog blev brændt på det skammeligste. Ingen tvivl om, at gæsterne så bedst ud i indledningen, indtil de blundede lidt og pludselig var bagud.

Annonce:

Lad det være en advarsel til andre: Man må ikke tro, at Søndervangens energiske og hurtige gutter så let lader sig slå. Man skal simpelthen være klar på, at mindst en håndfuld spillere pludselig kan steppe op, hvis man ikke tager koncentreret på opgaven. Og at det sker som lyn fra en klar himmel.

TV: Fik ret i sin pessimisme

Omrokering
Det var udeholdets spidsangriber Karl-Anton Petersen, der gav hjemmeholdet problemer fra start. Han viste sin hurtighed flere gange, hvor han blev spillet i dybden. Han løb fra hjemmeholdets Omar Jamal, men det karakteriserer også vinderne, at så rokerer de om, så truslerne kan minimeres.

Lynhurtige, kolossalt stærke og forudseende Ryan 'Rasta' Lakou blev trukket tilbage i bagerste række, og det var skaktrækket, der formodentlig sikrede hjemmeholdet sejren.

Se Ryan rydde op her:

Han kom først til alle bolde i hans nærhed. Hans evner som forsvarskrumtap og defensiv styrmand skabte den fornødne ro hos hjemmeholdet, som overtog mere af spillet i første halvleg, hvor de tilmed fem-ti minutter før pausen udbyggede føringen til 2-0 på et hjørnespark, som Arda Kavuncu nåede højest til og pandede ind.

Karl-Anton drillede hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen
Karl-Anton drillede hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen

TV: Klar til fjerde runde

Annonce:

Stadig optimistiske gæster
Træner Karsten Rasmussen fra udeholdet indgød sine spillere den nødvendige tro på sejr i pausen.

- I kan se, at de skal presses, så de ikke får ro. Vi er bagud på egne fejl, men vi er stærkest som hold. De har respekt for jer, for de har sat deres hurtigste mand ned for at standse Karl-Anton. Gå nu ud og vær tættere på dem, så I presser dem.

Det blev fulgt op fra anden halvlegs start, hvor gæsterne totalt styrede kampen, men det lignede unægtelig en gentagelse af kampens start, hvor chancerne blev brændt.

Se gæsterne presse på her:

Med større skarphed i afslutningerne kunne gæsterne have fået udlignet inden sidste kvarter, men det skete ikke. Kun et enkelt mål lykkedes det at score, endda på et hjørnespark, hvor man ikke ville forvente, at Karl-Anton Petersen ville nå højest og heade bolden ind.

Var med hele vejen

Annonce:

Glade vindere
Det var selvsagt en flok glade vindere, der omfavnede hinanden efter sejren, for de havde været under pres i hele anden halvleg, men via deres utroligt store vilje og gejst stod modstanden igennem.

Ingen tvivl om, at de vil være der igen, lige så energiske, næste gang, hvor modstanderne gør klogt i at træne afslutninger og skærpe skarpheden, hvis Søndervangskolen skal slås. Men også træne individuelt forsvar, for Viby-drengene har rigtig mange kvaliteter individuelt, som man aldrig må undervurdere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: