Annonce:
Annonce:

TV: Stærk debut og flotte detaljer

Saksespark og sejr: Det blev til en flot kamp, da en skole stillede op med nyt navn

Frederiksbjerg Skole satte sig på kampen fra første fløjt. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Frederiksbjerg Skole satte sig på kampen fra første fløjt. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Annonce:

En ny æra på Frederiksbjerg Skole: Første gang de deltager i Ekstra Bladet Skolefodbold, da de sidste år hed N.J. Fjordgadeskole. Så ny begyndelse - nye resultater. Sidste år røg de ud i første runde, så i år skulle der rettes op på æren på udebane hos Læssøesgade Skole.

Se kampfakta her.

TV: Stolpe ud for Hornslet

Besynderlig optakt
Frederiksbjerg Skole mødte op velforberedte og var på banen 45 min før kickoff, dog med måbende ansigter: ingen net i målene og ingen streger på banen. De måtte nok også have undret sig over, hvor modstanderen blev af, for syv minutter før kickoff var der kun syv spillere fremmødt fra Læssøesgade Skole. Ikke en super optakt til kampen, og dommeren virkede også noget rystet over faciliteterne eller mangel på samme.

Annonce:

Udeholdet lagde dog også bedst fra start og var det bedst spillende hold af de to. De havde en plan med bolden, når de havde den i opbygningsspillet, hvor Læssøesgade Skoles spillere virkede mere uorganiserede og tilfældigt spillende.

Det resulterede også i efter syv minutter, at Christian Viggo dukkede op i feltet og sparkede resolut bolden i det lange hjørne. 0-1!

Der blev udvist fin teknik i opgøret. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Der blev udvist fin teknik i opgøret. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Fire kort og syv mål
Frem og tilbage er lige langt
Nu troede man så, at kampen var afgjort, og at Frederiksbjerg Skole ville sætte sig tungt på spillet og trykke Læssøesgade i bund. Men på en lang stikning fra forsvarskæden kunne Jousef spurte mod en enlig målmand, en friløber, som han brændte i første omgang, men fik scoret sikkert på riposten. Så stik imod forventningerne og indledningen var stillingen nu 1-1.

Frederiksbjerg-holdet satte sig nu på spillet og efter 20 minutter var hjørnespark-statistikken 0-5 i udeholdets favør. Det viste klart spilovertaget hos udeholdet. Efter 24 minutter kunne banens bedste sparke en hård flad bold forbi keeperen i Læssøesgade Skole-målet. 1-2.

Annonce:

Se eksempler på Frederiksbjergs lækre boldbehandling her:

To minutter før pausen kæmpede Christian Viggo sig fri på højrekanten, løb til baglinjen, og lagde bolden skråt tilbage i feltet til en fremad stormende Karl Michelsen, som kunne punktum for halvlegen til stillingen 1-3.

Fokus på bolden. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Fokus på bolden. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Ærkerivaler i intens dyst
Taktikken holdt stik
I halvlegen opmuntrede træner Jacob Kærgård holdet til at lave et par hurtige kasser, for så var han overbevist om, at Læssøesgade-holdet ville punktere og falde fuldstændig fra hinanden.

Hør fra Frederiksbjergs pausesnak her:

Annonce:

Lige netop den spådom holdt stik, for efter 42 minutters spil smed Ayuub Cumar et højt indlæg til bagerste område, og her kom Anders Holm, lille og hurtig fyr med god boldkontrol. Han timede bolden, og da han konstaterede, at han ikke ville kunne nå bolden ved at heade, vendte han sig og saksesparkede bolden i nettet. Nå nej, der var jo ikke noget net i målet. Yderst akrobatisk afslutning - sikke en timing!

Man kunne godt se, at Læssøesgades taktik var at lokke Frederiksbjerg Skoles drenge længere frem på banen, så de kunne lukrere på hurtige omstillinger, men dette mislykkedes. Frederiksbjergs drenge var simpelthen for stærke med bolden, så hjemmeholdet blev aldrig rigtig farlige i anden halvleg.

Første minut før slutfløjt blev en fin stikning sendt indenom af anfører Tobias Jakobsen, og Christian Viggo kunne med sin friløber fejre sit hattrick i denne rundes derby på Frederiksbjerg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: