Tv: Stærk debut

Første kamp nogensinde: Der var fart over felt i heftig dyst

Gammelgaard-holdet kæmpede forgæves. Foto: Keld Kristensen
Gammelgaard-holdet kæmpede forgæves. Foto: Keld Kristensen

For første gang stiller Malling Skole syd for Århus op i Ekstra Bladet Skolefodbold og det med succes. I en kamp, som Malling styrede vandt hjemmeholdet 4-1 over gæsterne fra Gammelgårdsskolen, Aabyhøj. En meget sikker sejr set i forhold til spil og chancer.

Se kampfakta her.

Tvillinger triumferede

Manglede skarphed
I kampens første fem minutter bølgede spillet, og holdene så hinanden lidt an, men Mallingholdet anført af den bomstærke Mille Bøtker satte sig hurtigt på de gennemsnitligt noget mindre piger fra Gammelgården.

Mallingpigerne fandt ret hurtigt ud af at gå tættere ind på kroppen i nærkampene og det gav pote. Gammelgårdens tøser havde ikke de fornødne kræfter til at stå imod, og heller ikke til af få afvist Mallingangrebene, der blev flere og flere af, som første halvleg skred frem.

Efter et af Mallings gode løb over venstrekanten af Siv Vindelev, der afsluttede på stolpen, kom returen ud til Anna Laursen, der resolut huggede den i kassen til 1-0, da rundede uret ni minutter. Yderligere 9 minutter senere blev det 2-0 på et flot langskud af Emma Beyer, der fra 25 meter passerede keeper Karoline Raad med et fladt drøn ved højre stolpe.

Det kunne sagtens være blevet 2-0 og 3-0 inden da, for angrebene fortsatte mod Gammelgårdmålet.

Blandt andet med stolpeskud til følge:

Men Mallingangriberne placerede de fleste bolde uden for målrammen.

Bølgede frem og tilbage

Fire skud på stolpen
3-0 målet var en kopi af 1-0 målet, hvor den vågne Anna Wolf udnyttede riposten. Anfører Mille Bødker blandede sig i det offensive spil flere gange, og hendes teknik og råstyrke i forening bragte hende til endnu en afslutning på stolpen, som sprang ud til Anna Wolf, der sendte den i kassen til 3-0.

Anna Wolff scorede målet til 3-0. Foto: Keld Kristensen
Anna Wolff scorede målet til 3-0. Foto: Keld Kristensen

Her frygtede man, at en regulær røvfuld var i vente for Gammelgården, for det kneb alvorligt med at få spillet lagt frem på banen. Pludselig med blot tre minutter tilbage af halvlegen, fik Gammelgården i to-tre omgange bolden op til afslutninger, og på den sidste lykkedes det vævre Johanne Dalsgård i to omgange at passere Mallingkeperen Maria Jensen til 1-3, en vigtig og nødvendig moralsk oprustning, der var brug for.

Fightervilje
Mønstret fortsatte i anden halvleg, men Gammelgårdsskolens fightere skal roses for aldrig at give op. Med op til ni spillere i eget felt ind imellem var det svært at skabe noget fremadrettet, men forsøgene kom, og midtvejs i halvlegen dansede bolden på langs af Mallingmålet i stedet for at gå ind. Her kunne det noget ufortjent i forhold til spil og chancer være blevet 2-3 og så kunne alt ske.

Der var dømt trængsel:

Men det blev ved de gode forsøg og den indædte fight. Det blev i stedet Anna Laursen, der lukkede kampen til 4-1 til Malling fem minutter før tid.

Debutanterne i årets turnering overlevede første kamp og er videre, og det er et hold med flere muligheder, end kampen i dag viste. Vi glæder os som pigerne selv til fortsættelsen.