TV: Super-Sofie sikrede sejren

Plankeværket: Reddede sit hold på ny

Sofie Nielsen-Grøn med anførerbindet på billedet var igen en stor profil for sit hold. Foto: Keld Kristensen
Sofie Nielsen-Grøn med anførerbindet på billedet var igen en stor profil for sit hold. Foto: Keld Kristensen

Respekten for Skovbakkeskolens målmand Sofie Nielsen-Grøn var så stor, at Østerhåbskolens skytter misbrugte hele fire spark i straffekonkurrencen, der endte 3-1 til hjemmeholdet fra Odder.

Helt paradoksalt var det sådan, at Sofie reddede sit hold uden at røre tre af de fire afbrændere. De tre spark endte uden for målrammen af ren og skær nervøsitet og respekt for Super-Sofie i målet.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at holde buret rent også i dag, men det er et fælles projekt for holdet, og indtil videre har vi været gode til det. Men jeg tror, det bliver mere lige i dag end tidligere, sagde keeper Ann-Cecilie Nørgaard fra Østerhåbskolen.

Se kampfakta her.

Skarpest på dagen

En lige kamp
Det blev det. To dygtige og velspillende hold i en helt lige kamp, der endte uafgjort i den ordinære tid. Mere lige kan det ikke blive.

Østerhåbskolen kom til Odder med en målscore på 31-0. I denne kamp indkasserede de så et enkelt mål, og sammen med deres svigtende evner fra pletten betød det, at det ellers gedigne hold med gode boldspillere er færdige for i år.

Overfor sig havde Østerhåb et særdeles hårdt fightende kollektiv, anført af U17 landsholdskeeper Sofie Nielsen-Grøn. Super-Sofie har nu i de seneste to kampe været den helt afgørende faktor i holdets sejre, for Skovbakkeskolen får i kraft af hende mellem stængerne foræret en ekstra fordel ved, at modstandernes angribere bliver mere tilbageholdende og uskarpe, fordi de ved, at hun er stærk både på linjen og i feltet. Ikke sjældent griber hun aktivt ind med tacklinger ude på kanten af feltet, når en forsvarsspiller bliver overspurtet.

TV: Skarpest fra pletten

Stærkt kollektiv
I sidste runde nøjedes Skovbakkeskolen med at score et mål og holde nullet. I denne kamp blev det også kun til et mål. Præcist nok til at sikre afgørelsen fra pletten, som de vandt. Holdet besidder en tyrkertro på, at det hårde arbejde nok skal give det ene mål, som indtil videre har været nok.

Målene har ikke været resultat af gedigent opspil og flotte kombinationer, men kommer som følge af intenst og hårdt arbejde på banens midte, hvor Frederikke Helming og Line Madsen regerer. De er store og stærke og svære at komme forbi, og samtidig har de øje for stikningerne til tvillingesøstrene Pauline Helming og Laura Madsen i front. Måske er de to tvillingepar en vigtig årsag til det stærke sammenhold, holdet besidder.

Skovbakkeskolens to tvillingepar var igen vigtige for holdets videre deltagelse i turneringen. Foto: Keld Kristensen
Skovbakkeskolens to tvillingepar var igen vigtige for holdets videre deltagelse i turneringen. Foto: Keld Kristensen

TV: Satte turboen til

Misbrugte chancer
Første halvleg var domineret af hjemmeholdet, som tvang sig til styringen af midtbanen. Østerhåbskolen havde en halvskadet Sara Olsen siddende på bænken, så Josefine Mørch og Cecilie Jørgensen havde meget svært ved at dæmme op for Skovbakketøsernes fysiske kraft. Især efter en duel hvor Josefine fik et skrub og arbejdede for halv kraft i en periode. Men Sara var ikke klar til at gå ind i stedet.

- Jeg venter og ser, hvordan det står med et kvarter tilbage. Så kan det være, jeg kommer ind, forklarede Sara, der håbede, at hun kunne nå at blive en afgørende indskiftning.

Blandt andet betød hendes fravær, at spidsangriberen Simone Andersen ikke fik mange bolde at arbejde med. Simone var klart hurtigere end Louise Jensen og Mathilde Kastrup i det bagerste Skovbakke-forsvar, men de dybe stikninger var en mangelvare. Og når de kom, blev de for lange, så Super-Sofie let nåede ud til dem.

Kun en enkelt gang blev det rigtig farligt, og det var på en forsvarsfejl hos hjemmeholdet, at lynhurtige Simone Andersen snuppede bolden og tordnede mod mål. Sofie kom ud og tacklede, men bolden fortsatte mod mål lige akkurat så hurtigt, at Anna Christoffersen ikke nåede den, før den smøg sig udenom fjerneste stolpe.

I den anden ende var Laura Haugaard Madsen den store synder. To gange var hun alene igennem på lange bolde fra Louis Hvidtved i forsvaret, men begge gange reddede Ann-Cecilie Nørgaard. Derudover et par andre gange, hvor hun var i en gunstig en mod en situation, som heller ikke blev udnyttet. Men hun var længe alene i front, da Pauline Helming døjer med en lyskeskade og måtte gå ud allerede efter ca. 20 minutter. Hun kom heldigvis for hjemmeholdet ind igen i anden halvleg.

Sara Olsen fra Østerhåbskolen kunne ikke gøre en forskel i opgøret. Foto: Keld Kristensen
Sara Olsen fra Østerhåbskolen kunne ikke gøre en forskel i opgøret. Foto: Keld Kristensen

TV: Lukkede ned for målhelt

En halv sejr
For Skovbakkeskolens moral er hvert minut, hvor modstanderne holdes fra at score guld værd og en halv sejr. De ved, de kan stole på Sofie i målet, hvis de ender i en straffekonkurrence. Hun er holdets trumfkort, når det hele skal afgøres.

Østerhåbskolen havde faktisk aftalt at undlade at sparke så meget fra distancen, som de plejer og i stedet forsøge at lokke Sofie ud af målet og udspille hende i feltet. Det må konstateres, at det ikke lykkedes ret godt. Og i pausen talte man meget om at udnytte især Simone Andersens hurtighed i front og at få alle fire i den bagerste kæde på linje, så de trak hjemmeholdets angribere offside og ikke selv blev overrumplet af de lange stikninger. Dette lykkedes faktisk og var medvirkende til, at gæsterne overtog styringen af kampen i anden halvleg.

Typisk for Skovbakkeskolen var det, at det kneb med at skabe og gennemføre egne chancer. Pludselig opstod der en halv mulighed, som blev udnyttet. Små-skadede Pauline Helming var sendt på banen igen, og hun fik fat i bolden på kanten af feltet med indtil flere forsvarsspillere foran sig. Alligevel tog hun chancen og var heldig, at skuddet ramte Ida Hjermitslev på vejen og snød Ann-Cecilie Nørgaard i målet. Missionen var lykkedes. De rødblusede Odder-piger var foran med kun 20 minutter tilbage. Mere end en halv sejr.

Der blev kæmpet hos begge mandskaber, men til sidst trak Skovbakkeskolen det længste strå fra pletten. Foto: Keld Kristensen
Der blev kæmpet hos begge mandskaber, men til sidst trak Skovbakkeskolen det længste strå fra pletten. Foto: Keld Kristensen

Hattrick-helt banede vejen

Modstanderen pressede på
Samtidig med scoringen startede Sara Olsen sin opvarmning, og hun kom på banen med ca. et kvarter tilbage. Østerhåbskolen overtog endnu mere af spillet, men de gennemspillede chancer udeblev stadig. Forsvaret stod stærkt og solidt og fik clearet boldene i tide. Kun én gang svigtede det. Og det var en enkeltmands præstation af Simone Andersen, der selv skabte chancen, inden hun blev fældet i feltet af Louise Hvidtved. Straffespark og udligning af Lærke Brigsted.

Lærke havde styr på nerverne, men det skulle vise sig, at det var hun den eneste på Østerhåb-holdet, der havde. Hun gentog scoringen fra pletten i afgørelsen, mens Super-Sofie kyste de øvrige fire til at brænde.

- Jeg tror, du har ret i, at modstanderne er påvirket af, at de ved, jeg står på mål for U17-landsholdet. Jeg prøver at se dem i øjnene, for man kan meget ofte se, hvis de er nervøse. Og så studerer jeg deres tilløb og fokusering, som også afslører, hvor de sparker.

- Men i dag var det faktisk ikke mig, der reddede boldene, men modstanderne der selv smed chancerne væk, sagde Sofie Nielsen-Grøn efter kampen.

Skovbakkeskolen er klar til at tage kampen om finalepladsen i kredsen op mod Niels Ebbesen Skolen, Skanderborg, som skal passe på, de ikke ender i samme problem som Østerhåbskolen, og i øvrigt også sidste rundes modstander fra Mølleskolen Ry. Problemet er forholdsvist enkelt. Hvordan vil de passere Super-Sofie?

TV: Kragerne klarede ærterne

Se Østerhåbskolens Lærke passere Sofie som den eneste i opgøret: