TV: Taktikken fejlede

Ville spille til nul: Drengene satsede på at holde buret rent, men den gik ikke

Drengene fra Risskov Skole prøvede at holde modstanderen fra scoring, men forgæves. (Foto: Glenn Vittrup)
Drengene fra Risskov Skole prøvede at holde modstanderen fra scoring, men forgæves. (Foto: Glenn Vittrup)

Træneren fra Risskov Skole var klar i melet inden mødet på hjemmebane imod Strandskolen.

— Vi er underdogs her. Vi er blevet enige om at spille til nul. Så gør vi det af med Strandskolen i straffesparks-konkurrencen, lød den klare besked. Det holdte i ca. 13 minutter, og så gik den ikke længere. Risskov-defensiven var på overarbejde konstant.

Lige på nær de første 5-7 minutter, hvor Risskovs Oskar Holmelund løb omtrent et halvmarathon inde centralt. Han fordelte bolden fornuftigt rundt og var her, der og alle vegne.

TV: Buhl mod Juhl

Fuld damp fra start
Mikkel Kersner fra Strandskolen åbnede op for sluserne og skruede op for dampen. Han kørte til baglinjen og slog et perfekt indlæg højt til bagerste stang, hvor Ole Schou hamrede bolden resolut ind under en chanceløs Frederik Lund. 0-1 til Strandskolen.

Få minutter senere var Ole selv på spil.

Han spillede 1-2 med Aleksander Juul og sparkede hårdt lige på keeper Frederik Lund, som måtte parere bolden lige ud til Ole igen, som herefter gjorde det til 0-2. Yderligere tre minutter efter var det Mikkel i højre side igen - driblede til baglinjen og i stedet for at ligge højt til bagerste, lagde han skråt bagud til Troels, som kunne tilføje sit ottende mål i turneringen. Han lå inden kampen på 10. pladsen i den samlede topscorer-liste, så der var noget personligt at spille for for Troels. 0-3 ved pausen.

TV: Troels tryllede

Thomas Buhl kom med en peptalk i pausen.

— Nu må vi sætte en prop i. Vi skubber centerforsvar Drebis op i angrebet, så vi får noget mere fysik og ind med Emil Madsen i forsvaret. Husk at Liverpool engang var bagud med 0-3 mod Milan i Champions League-finalen i 2005 og vandt, lød beskeden.

Det gav efterhånden pote
Det gav pote, dog ikke lige med det samme. Frederik Helmig, som er nevø af Thomas Helmig, havde drive i støvlerne og smed et indlæg ind til Troels, og han svigtede ikke.

Frederik Helmig havde lige så lækkert hår som sin onkel og fart i støvlerne. (Foto: Glenn Vittrup)
Frederik Helmig havde lige så lækkert hår som sin onkel og fart i støvlerne. (Foto: Glenn Vittrup)
 

0-4 til Strandskolen. Nu kom betalingen af halvlegstaktikken - for lidt efter fik Risskovdrengene bolden i feltet, og den ramte tilfældigt en Strandskole-spiller på hånden og korrekt straffespark. Det blev den omskolede Oliver Drebis, som omsatte spillets største chance til mål. 1-4.

Til sidst i opgøret fik Oskar Emil held med et indlæg og Skipper fra Risskov dukkede op som en trold af en æske og scorede sikkert til slutresultatet 2-4. Strandskolen er dermed videre i turneringen.