TV: Taktikken sejlede

Vendte spillet: Gæsternes ændrede taktik blev vendt til hjemmeholdets fordel

Martin Pedersen fra Gyvelhøjskolen spillede en flot kamp. Foto: Keld Kristensen
Martin Pedersen fra Gyvelhøjskolen spillede en flot kamp. Foto: Keld Kristensen

Så blev det et drengeopgør mellem Gyvelhøjskolen på hjemmebane med Skovbyskolen som gæster.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Rutinen gjorde udslaget

Halvfærdigt
Man siger normalt, at resultatet ikke lyver. Sejren på 6-1 til hjemmeholdet lyver heller ikke om, hvem der var bedst i dette opgør. Men cifrene er ikke reelt udtryk for holdenes indbyrdes styrke.

Men når som gæsterne slog op i banen og ikke rigtig gad mere i anden halvleg, kan det hurtigt gå rigtig galt, hvis modstanderne er vågne. Det var værterne, der efter 1-1 ved pausen smadrede lokalkammeraterne med fem kasser i anden halvleg.

- Vi kan godt vinde denne kamp, sluttede træner Rune sin taktisk prægede pausesnak.

Hør taktiksnakken hos gæsterne her:

Holdlederen havde lavet en del omrokeringer forud for anden halvleg. Men ved 4-1 til hjemmeholdet midtvejs i anden halvleg gik han tilbage til startopstillingen. Taktikken var mislykkedes, og holdet var allerede så stærkt præget af nederlagsstemningen, at det ikke kunne rettes op igen.

Se også: TV: Målene lod vente på sig

God vilje
Det gik ellers meget godt i kampens første halvdel for gæsterne, som præsterede at slå igen efter at være kommet bagud 0-1 efter blot 10 minutters spil. Værternes stærke spidsangriber og anfører Jonas Werge satte sig igennem på en dyb frispilning og scorede i det lange hjørne.

Men gæsterne skulle kun bruge 5 minutter til at kopiere hjemmeholdet og udligne til 1-1. Jonas Sørensen afsluttede efter en fin stikning fra Niklas Lønvig.

Kampen var på dette tidspunkt meget lige med en smule overvægt i spillet på midten til hjemmeholdet.

Midtbanetrioen Martin Pedersen, Rasmus Foged og Christopher Holm Nielsen viste god spilforståelse og fin teknik, selvom de er blandt de fysisk mindre spillere. Sabros Sørensen og Kristian Ladefoged formåede via fysikken at spolere meget af det flydende opspil til hjemmeholdets stærke kort. I spidsen var Jonas Werge i front, så vi så kun glimtvis af prøver på hans evner.

Se også: Overstrålede alle

Taktisk ændring
Der var tilfredshed at spore hos gæsterne i pausen. Men på sidelinjen var man blevet enige om blandt andet at styrke forsvaret i anden halvleg ved at lade store, stærke Kristian Ladefoged erstatte Andreas Balle i midterforsvaret.

Måske var det forkert disponeret, for det viste sig straks fra halvlegens start, at gæsterne derved overlod midtbanen til hjemmeholdets trio, der mere og mere som halvlegen skred frem satte sine aftryk på kampen.

Se også: Velfortjent sejr

Så kørte toget
Ikke blot kreerede og styrede midtbanetrioen spillet. De scorede også.

Først var det Christopher Nielsen, der huggede til langt ude fra. Med sit slangehug sendte Sabro på retræten efter 12 minutter. Dernæst Martin Pedersen, der sendte modstanderne til første tælling blot 2 minutter efter, hvor hans noget svagere skud lidt heldigt blev rettet af, så keeper Mathias Kristoffersen var sagesløs. Og endelig anfører Jonas Werge med sit andet mål til 4-1, hvor forsvarerne endnu ikke havde sundet sig. Der var nu stadig et kvarter tilbage.

Se hjemmeholdet score ved Christopher her:

Se også: TV: Ungt hold kæmpede bravt

Sejrens størrelse
Herefter var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Hjemmeholdet nøjedes med to kasser mere. De blev begge sat ind på hovedstød efter hjørnespark af to af forsvarsspillerne Malthe Reipurth og Casper Hansen. Det var på et tidspunkt, hvor gæsterne var gået over til at se fodbold i stedet for at spille fodbold. Og det kostede.

Men de bør lære af nederlaget og ændre på attituderne. Præcist som i første halvleg. Det burde slet ikke være endt 6-1 til hjemmeholdet.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere