TV: Taktisk genistreg

Effektivt: Gæsterne udnyttede regnen og vandt fortjent

Den våde bane dikterede meget af kampens forløb. Foto: Keld Kristensen
Den våde bane dikterede meget af kampens forløb. Foto: Keld Kristensen

Fredag tog Morten Børup Skolen imod Niels Ebbesen Skolen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

I en fysisk betonet kamp med mange nærkampe og lange glidende tacklinger på den dyngvåde bane vandt udeholdet håneretten over rivalerne fra Morten Børup Skolen.

Det endte 4-0 til gæsterne, og det var ganske fortjent.

Se kampfakta her.

Se også: Regnvåd målfest

Hurtig scoring
Fysisk set var holdene meget lige at se på, men undervejs viste en faktor at blive afgørende: hurtigheden. Den havde gæsterne samtidig med, at de havde størrelse og styrke nok til at byde op til dans. Så reelt blev det hele afgjort af, at hjemmeholdet ikke kunne følge med i dybdeløbene.

Allerede efter godt otte minutters spil fik gæsterne udnyttet et af flere rigtig fine angreb over højrekanten, hvor angriberne huserede på skift. Målet blev skabt af kampens oplevelse Alexander Mouritzen fra udeholdet, der tordnede forbi forsvarets venstre side for at lægge en millimeterpræcis tværpasning ind foran mål til Jonathan Lind, der ikke kunne misse den store chance.

Det blev signalet til at fortsætte med at spille i dybden i højre side for, for her var banen uden pytter. Spillet blev i lidt for høj grad dikteret af vejrguderne og banens beskaffenhed.

Det var svære betingelser for spillerne. Foto: Keld Kristensen
Det var svære betingelser for spillerne. Foto: Keld Kristensen

Se også: Storsejr i flot opgør

Taktisk bestemt
Hjemmearbejdet hos gæsterne var lavet, og gæsterne satsede på at kunne overspille værterne på kanterne.

- Ja, vi har holdt fokus på, at der er plads i bagrummet bag deres backs, så det vil vi prøve at udnytte, fortalte træner Jeppe Thøgersen efter pausen.

- Vi bør kunne score flere gange over kanterne, så vi kan få lidt ro på.

Som i pigekampen satte gæsterne trumf på fra starten af anden halvleg. Anfører Christian Ørnekoll var vågen og opfattede, at to forsvarsspillere og målmanden hos værterne ikke kunne blive enige om, hvem der skulle cleare bolden. Den stjal Christian og lagde mellem benene på Mikkel Viktor i målet til 2-0 til gæsterne. Og da var vi blot halvandet minut inde i anden halvleg.

Se også: Parkerede bussen

Flot spil
Derefter vendte holdet tilbage til spillet over højre kant. Det var kreeret og gennemført af Alexander Mouritzen, som noget overraskende fik meget plads at løbe på, og så blev det farligt. 3-0.

Kreatøren var den sande holdspiller, der kunne sætte sin mand og derefter finde den rette medspiller, der blot skulle gøre arbejdet færdigt.

Selv om det ikke var nødvendigt, fik gæsterne endnu engang hjælp fra hjemmeholdet. Forsvarsspiller Oscar Scharling ikke fik fart nok på en tilbagelægning til målmand Mikkel Viktor. Den bold fangede Jonathan Lind let, afdriblede keeperen og lagde bolden i kassen til slutresultatet 4-0.

Se det flotte opspil og målet til 3-0 her: