TV: Thors hammer

Spændende: Opgøret måtte afgøres på straffe

Dagens mand i skysovs, Daniel Brix. Foto: Gunnar Bjerglund
Dagens mand i skysovs, Daniel Brix. Foto: Gunnar Bjerglund

Onsdagens kamp var den første i Ekstra Bladet Skolefodbold for hjemmeholdet Tirsdalens Skole. Onsdagens modstander fra Rismølleskolen var kommet til anden runde efter en sejr på 3-1 over Nørbæk Efterskole. Se kampfakta her.

Hjemmeholdet kom bedst fra land og satte sig på spillet i den indledende fase. Det var kampen om midtbanen, hvor Simon Puggaard fra hjemmeholdet lyste op og forsøgte at gøre banen bred med bolde ud på kanterne. Og helt i front huserede Mads Andersen, og med sin hurtighed kom han frem til et par afslutninger.

Satte gang i festen
I denne fase fungerede udeholdets sammenspil ikke optimalt. De havde svært ved at sætte angreb op. Det var mere enkeltmands præstationer, og når de endelig kom på skudhold, var Daniel Brix en sikker sidste skanse i hjemmeholdets mål.

Midt i halvlegen fik hjemmeholdet bonus med at få bolden spillet ud på højrekanten, hvorfra der kom et indlæg ind til en helt udækket Mads Andersen, der sikkert sparkede bolden i kassen til en føring på 1-0.

Lidt senere var det Filip Christensen fra hjemmeholdet, der brød igennem i venstre side, og inde foran mål gjorde Carl Jespersen det til 2-0.

3-0 til Sejs Skole. Foto: Keld Kristensen Jyllandmidt TV: Sejs sejrede

Kæmpede sig tilbage
Nede med 2-0 fandt spillerne fra Rismølleskolen ekstra energi og pressede hjemmeholdet helt i bund, og kort før pausen skabte de fornyet spænding i kampen med scoringer af Mads Sinan og Muhamad Barzange til halvlegsresultatet 2-2.

Anden halvleg blev et tæt og jævnbyrdigt opgør og kamp om midtbanen. Tobias Frandsen fra udeholdet kæmpede en flot kamp, og med sin fysiske styrke bremsede han mange angreb og forsøgte at få et overtag i spillet.

Begge hold var påpasselige med at blotte sig i forsvaret, så straffesparkskonkurrencen lå og lurede i baghovedet.

Udeholdet i pausen. Foto: Gunnar Bjerglund
Udeholdet i pausen. Foto: Gunnar Bjerglund

Hjemmeholdet var bedst i kampen, men gæsterne gav aldrig op for alvor. Foto: Henrik Meyer Jyllandmidt TV: Optimisme trods nederlag

Fra pletten
Det spændende og jævnbyrdige opgør, som begge hold havde deres andel i, skulle derfor afgøres i straffesparkskonkurrencen.

Efter de første fem spark til hvert hold var stillingen stadig lige. Det femte spark straffespark reddede Daniel Brix efter to forsøg fra Muhamad fra Rismølleskolen.

Det syvende spark til udeholdet blev reddet i stor stil af Daniel Brix, og det ottende spark reddede Daniel også lidt heldigt.

Kampen blev afgjort på det ottende straffespark til hjemmeholdet.  Sparket skulle tages af Theis Thorhauge, og han stod distancen og afgjorde kampen til en samlet sejr på 7-6 til hjemmeholdet.

Se Theis Thorhauge afgøre kampen på straffe: