TV: Til fodbold i festtøj

Professionelt udtryk: De store stjerner møder til kamp i deres stiveste puds, så det gør Balleskolens drenge også

Er det Chelsea? Er det Real Madrid? Næ, det er bare Balleskolen. De møder altid til skolefodbold i deres stive puds. (Foto: Per Lysdahl)
Er det Chelsea? Er det Real Madrid? Næ, det er bare Balleskolen. De møder altid til skolefodbold i deres stive puds. (Foto: Per Lysdahl)

Når Balleskolens drenge skal spille Ekstra Bladet Skolefodbold, møder de op på skolen i deres stiveste puds.

— Drengene er blevet enige om, at man stiller op i sit pæneste tøj, når man skal spille skolefodbold. Det gør men nemlig på landsholdet og i de store klubber, ifølge drengene, forklarer holdets træner Pernille Nielsen.

— Drengene har også foreslået, at jeg skulle stille op i kjole og høje hæle, men dér siger jeg stop, slutter Pernille, som selv har spillet skolefodbold for Hasselager Skole, som i 2002 nåede helt til semifinalen i turneringen.

Se også: TV: Undgik straffe

Pernille Nielsen er ikke meget for at møde op i festtøj, som drengene gør. (Foto: Per Lysdahl)
Pernille Nielsen er ikke meget for at møde op i festtøj, som drengene gør. (Foto: Per Lysdahl)
 

Se kampfakta her

Der var meget på spil for de to hold i dag, Skægkærskolen og gæsterne fra naboskolen Balleskolen. Det var et ægte lokalopgør, hvor håneretten det næste års tid var på spil, men derudover også retten til at spille i femte runde.

— Vi plejer at tabe disse lokalopgør, men det vil vi forsøge at lave om på i dag. Vi har dog et meget ungt hold, idet vi kun har én 9. klasse-spiller, resten er 7. og 8. klassesdrenge, så det bliver svært, udtalte Skægkærskolens træner Niklas Albech før kampen.

Astronauten? Nej...
Det blev en svær kamp for hjemmeholdet. Balleskolen tog over fra start, og allerede i løbet af de første 10 minutter havde holdet flere gode chancer for at bringe sig i front.

Men en dygtig målmand i Andreas Mogensen (nej, det var ikke ham astronauten) og et godt fightende forsvar hos Skægkærskolen, holdt Balleskolen fra scoring. Det lignede spil til ét mål i første halvleg. En velorganiseret midtbane med Thor Moberg og Anders Holm som styrmænd, drev det ene angreb frem efter det andet, og med at par skarpe kanter og Nikolaj Kristensen helt i front, var det kun et spørgsmål om tid inden scoringen kom. Men nærmere end et skud på overliggeren af Anders Holm, kom Balleskolen ikke i første halvleg, og noget misvisende stod det 0-0 ved pausefløjt.

Se også: TV: Kasper klarede ærterne

Lykkedes til sidst
I anden halvleg trak hjemmeholdet sine to profiler Jannik Thomsen og Magnus Petersen lidt længere tilbage på midtbanen, og det gav mere spil, men det kostede offensivt, hvor det ikke blev til nogen chancer.

Der blev gået til den. (Foto: Per Lysdahl)
Der blev gået til den. (Foto: Per Lysdahl)

Se også: TV: Dobbelt-triumf

Se også: TV: Spænding til det sidste

Til gengæld var gæsterne skarpe, når chancen bød sig. Midt i halvlegen opsnappede Nikolaj Kristensen bolden på banens midte, og med en lækker aflevering i dybden spillede han Frederik Holm helt fri, og han svigtede ikke. Helt fortjent 1-0 til Balleskolen og lettelsen var stor hos gæsterne. Efter den scoring gik gæsterne lidt på standby, og det kunne have kostet til sidst, hvor blandt andre Daniel Autbo fik en god chance for at udligne, men uden held.

Det havde været tyveri ved højlys dag, hvis det var lykkedes.

En fortjent, men alt for lille, sejr til Balleskolen, som er klar til femre runde mod enten Frisholm Skole eller Laursens Realskole.

1 af 3 Skægkærskolens træner Niklas Albech. (Foto: Per Lysdahl)
2 af 3 Super opbakning til Skægkær på lægterne. (Foto: Per Lysdahl)
3 af 3 Er det Chelsea? Er det Real Madrid? Næ, det er bare Balleskolen. De møder altid til skolefodbold i deres stive puds. (Foto: Per Lysdahl)