TV: To store fejl kostede

Dominerede kampen: Skåde Skole var foran 2-0, men smed sejren væk

Fårvang-pigerne kunne smile efter kampen. De snuppede nemlig sejren. (Foto: Keld Kristensen)
Fårvang-pigerne kunne smile efter kampen. De snuppede nemlig sejren. (Foto: Keld Kristensen)

Skåde Skole dominerede ude på banen, førte 2-0  og havde klart overtag, men tabte på to store fejl, som uheldigvis indtraf netop i dagens kamp. To Skåde-spillere hjalp hjemmeholdet fra Fårvang Skole til både et stærkt comeback og en sejr på 3-2.

Se kampfakta her

Aldrig før i tredje runde
Træner Kåre Sørensen, Skåde Skole, var lidt usikker før kampen på, hvad han skulle forvente.

— Vi har aldrig før været i tredje runde. Det er en overraskelse, også for os selv, så vi regner med, at modstanderne bliver bedre og bedre.

— Vi skal ud og præstere det bedste vi kan. Vinder vi, er det bare dejligt, men taber vi, skal vi kunne sige, at vi tabte til et bedre hold, og at vi gjorde vores bedste.

Se også: TV: Nat og dag

Se også: TV: Haka-dans ikke nok til sejr

Mærkelig smag i munden bagefter
Det var derfor for både pigerne og træneren noget svært at finde en passende grimasse bagefter, fordi holdet tabte på egne store fejl, trods mest spil og flest chancer. Anfører Juliane Højmose spiller til daglig i Lyseng på U15 elitehold, men hun havde valgt at stå på mål i første halvleg. Det var hendes drop, der satte Fårvang i gang.

— Jeg har spillet to kampe på fire dage og jeg træner hver dag, så jeg følte, at jeg havde brug for lidt hvile. Men så jeg kunne så hjælpe holdet ved at stå på mål.

— Jeg har det ikke godt. Jeg føler, at jeg på grund af droppet lagde et unødvendigt pres på mine holdkammerater. Jeg havde den der mærkelige fornemmelse i mine hænder resten af halvlegen, hvor bolden gled ud af mit greb og ind i kassen. Det var ikke sjovt.

Se også: TV: Festfyrværkeri

Se også: TV: Målregn

Målmandsproblemer
Det startede ellers meget fint for udeholdet, for fodrappe Helena Nellemos fik to gange stukket bolden i dybden af storesøster Cecilie, og begge gange kvitterede den lille 7. klasses-pige med sikre scoringer. Fårvang-forsvaret havde store problemer de første 20 minutter med at tøjle hende, og Skåde og Helena kunne have scoret yderligere.

Det var Helenas to første mål i årets turnering, for hun har vogtet målet i holdets to første kampe. Og hun viste ellers tydeligt, at hun hører til i den anden ende af banen.

— Jeg spiller først i marken i dag, fordi jeg har været skadet og først nu er klar, og fordi vi ikke har nogen målmand på holdet. Men det kunne jeg godt klare, selvom jeg var skadet, sagde den blot cirka 150 cm. høje pige, der ikke vil kunne nappe et spark oppe under overliggeren.

Se også: Heller ikke i år

Se også: TV: Tæt straffe-drama

Woman of the match
Nu kunne det se ud som om Skåde alene var skyld i nederlaget, men det er uretfærdigt overfor hjemmeholdet, som i Line Henriksen havde kampens absolut mest dominerende spiller. Line hører til i den bagerste kæde, men hun var en kende for offensiv i de første 20 minutter, hvor Skåde slog til.

Hør selv, hvad hun forklarer:

Efter justeringen af et forsvar, der stod for højt og var for uopmærksomt, samt hjælpen fra Skådes keeper Juliane Højmose, startede Fårvang deres comeback. Skåde-angriberne, søstrene Nellemose, blev markeret tættere, hurtige og stærke Line Henriksen svang taktstokken og gik forrest, da det kneb, så der blev lukket af bagude. Til gengæld savnedes hun noget i det fremadrettede spil. Fårvangs chancer var sporadiske, men efter reduceringen til 2-1 var Skådes Claudia Gjørtz-Jørgensen så uheldig at komme i vejen for en hjørnesparksbold fra hjemmeholdet og lave selvmål. Lidt forenklet sagt: Fire Skåde-mål og stillingen 2-2 ved pausen.

Skåde-pres
Efter trænerens salve i pausen, drønede Århus-pigerne ud og satte sig tungt på anden halvleg.

Med Juliane Højmose som general på midtbanen blev Fårvang sat under pres, og i hele halvlegen foregik spillet på Fårvangs halvdel. Men der stod Line på alt i anden halvleg, så Skåde-tøserne fik ikke scoret, og så gik det som vi ser det så tit: Kampens spiller Line Henriksen læste spillet glimrende, da hun seks minutter før tid brød en aflevering med Skåde-holdet i fremdrift. Hun satte speed på, afdriblede en modstander og sendte Cecilie Vestergaard i dybden, alene med Skådes anden-halvlegsmålmand, Sigrid Lomholt. En duel, Cecilie vandt med en stensikker scoring af sejrsmålet til 3-2.

 

Fortjent?
Det stærkeste hold er det hold, der scorer flest mål. De går videre. I næste runde venter Kragelundskolen, som bliver en stor mundfuld.