TV: Tog ikke den lige Stjernevej

Bump på vejen: Stjernevejskolen lyste på ingen måde op som tidligere i kvartfinalen

Det lykkedes med hiv og slæb for hjemmeholdet at snuppe en 3-1-sejr i forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou
Det lykkedes med hiv og slæb for hjemmeholdet at snuppe en 3-1-sejr i forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou

De var udråbt som forhåndsfavoritter, Stjernevejskolens drenge, som i de indledende runder og i kredsfinalen havde sprudlet og gjort forventningerne tårnhøje til endnu en sikker sejr. De skulle leve op til pigernes præstation fra mandag, da Danmarks Bedste Skoles pigehold sikrede den første semifinaleplads.

De måtte undvære tre startere. Heriblandt Mathias 'Stjerneskuddet' Kubel - holdets måske bedste mand, der blev sparet på grund af en lyskeskade. Så det var under stærkt pres, at hjemmeholdet stillede op til kvartfinalen imod Farsø Skole. De stod for hele presset, selvom det holdt hårdt. 

Holdet tog omvejen over en forlængelse, før de lukkede kampen med en 3-1-sejr.

Se kampfakta her.

Se også: TV: 'Kongen' afgjorde slaget

Mest fokus indad
Det virkede før kampen ikke som om, at hjemmeholdet havde viet synderlig megen opmærksomhed på modstanderen Farsø Skole, som ellers havde meget farlige og hurtige spillere i front. Fokus lå mest på holdets eget spil og optimismen, som holdet havde opbygget gennem hele efteråret.

Rasmus 'Krølle' Schmidt bekræftede efter kampen, at fokus havde været på holdet selv, da han blev spurgt, om holdet havde forberedt sig på modstanderens profiler.

Rasmus Schmidt var ikke helt i hopla i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Rasmus Schmidt var ikke helt i hopla i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

- Vi koncentrerer os om vores eget spil. Kører det, skal det nok gå, understregede han.

På samme vis supplerede Victor Kubel med at sige:

- Det plejer jo at gå godt. Vi tog måske lidt for let på det og undervurderede modstanderne lidt.

Se også: Galleri: Stjernevejskolen - Farsø Skole

Berettiget fokus
Efter kvartfinalen er der god grund til at bevare fokus indad, men ikke kun på succesoplevelserne. De bør nok også se på holdets svage sider og mangler, som blev udstillet i dette opgør. Man skal være optimist og tro på sagen, men drengene fra Hedensted bør være klar over, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. En for naiv optimisme kan let føre til, at indsatsen lider under det. Det gjorde det i kvartfinalen.

Udeholdet havde læst på lektien hjemmefra. De kom helt åbenlyst med et ønske om at komme foran og derefter forstærke defensiven og forhåbentlig profitere endnu engang af nogle hurtige kontraer til Japhet 'Mambaen' Bamba og Jonas Sneftrup, der begge fik vist deres hurtighed og skarphed i dueller med værternes forsvar.

Stjerneforsvaret. Den tilsyneladende stensikre bagkæde tabte løbeduellerne til de fodrappe angribere fra udeholdet. Allerede efter fem minutter smuttede Jonas Sneftrup forbi sin oppasser, som måtte nedlægge ham for at undgå, at han slap fri. Straffen kom promte alligevel, da gæsternes Mads Roed gik med frem på frisparket og fik lov til helt udækket at heade bolden i nettet ved bagerste stolpe. Uha for en blunder hos hjemmeholdet.

Udeholdet fik den perfekte start med målet af Mads Roed. Foto: Henrik Schou
Udeholdet fik den perfekte start med målet af Mads Roed. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Forsvarsspiller: Vi lærer efter hver kamp

Sad på spillet
Det stod ret hurtigt klart, at hjemmeholdets spillere ville få bolden mest i kampen. Dels var værterne de teknisk mest markante og boldsikre, og dels fik de overladt bolden meget ved, at udeholdet ikke i samme grad forsøgte at spille sig ud af vanskelighederne.

Gæsterne havde i Oliver Asutay banens måske dygtigste tekniker, men han var meget alene om at skulle kreere noget offensivt pasningsspil. Holdets strategi var mere at sparke væk, når de fik fat i bolden og komme på plads igen bagefter. Ellers var det at forsøge holdets eneste farlige våben: de lange, dybe stikninger til holdets to spidser. Derfor sad hjemmeholdet totalt på midtbanen, men herfra manglede i denne kamp noget i gameplanen.

Oliver Asutay (tv.) var uden tvivl udeholdets bedste spiller i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Oliver Asutay (tv.) var uden tvivl udeholdets bedste spiller i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Her lukker og slukker Stjernevejen

Kanterne gav pote
Det besynderlige ved sejren var, at hjemmeholdet vandt kampen på at komme over kanterne. Men de forsøgte stort set ikke at bruge 'Stjernevejen' bagom forsvaret noget mere i kvartfinalen.

Udligningen kom netop over den meget åbne venstre kant, hvor anfører Jacob 'Kongen' Kongsmark efter 12 minutter fandt anledning til at afdrible udeholdets Mathias Hougaard og gå til baglinjen, hvorfra han fandt Victor Kubel midt i feltet lige efter bogen. Victor bankede bolden ind bag gæsternes dygtige keeper Niclas Finnerup, der var ganske uden chance.

Det lykkedes for Victor Kubel at udligne ca. midtvejs i første halvleg. Foto: Henrik Schou
Det lykkedes for Victor Kubel at udligne ca. midtvejs i første halvleg. Foto: Henrik Schou

Som tilskuer undrede man sig over, at det stort set først gentog sig et minut inde i den forlængede spilletid, hvor Rasmus 'Krølle' Schmidt fandt på nøjagtig det samme. Denne gang med Jacob Kongsmark rigtigt placeret tæt under mål til den præcise tværaflevering.

Jacob Kongsmark scorede det forløsende mål for mandskabet. Foto: Henrik Schou
Jacob Kongsmark scorede det forløsende mål for mandskabet. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Imponerede i nederlagets stund

En times langsparkeri
Forenklet sagt var der en time imellem de to scoringer, hvor hjemmeholdet i højere og højere grad enten forsøgte at sparke bolden over udeholdets massive syvmandsforsvar, hvilket var dømt til at mislykkes eller at drible sig igennem midten, hvilket var endnu sværere.

- Vi er nødt til at spille med færre touch på bolden. Der er nogle, der vil selv lidt for meget, fortalte Victor Kubel efter kampen.

Hør Victor fortælle om sin oplevelse af kvartfinalen:

Især i den ordinære kamps anden halvleg faldt kvaliteten af sammen- og positionsspil hos hjemmeholdet. Gæsterne kom meget bedre med. Faktisk skulle der kun en mindre korrektion til på skuddet fra Jonas Sneftrup efter 20 minutter i anden halvleg, hvor hans hurtighed satte Oliver Schrøder helt af på højrekanten, før udeholdet kunne have lukket og slukket. For ikke at nævne at hjemmeholdets forsvar ikke havde lært af gæsternes første scoring og endnu engang lod Mads Roed luske med op til et højt indlæg ved bagerste stolpe, som han dog fik headet forbi.

Se ALLE de fede fotos fra kampen her.

Spilstyringen blev ikke udnyttet
Både i pausen mellem halvlegene og mellem den ordinære kamp og den forlængede spilletid fokuserede hjemmeholdets træner Jan Faber på at få flere bolde ind i feltet.

Men hans ord faldt delvis på stengrund. Drengene hørte ikke efter, for spillerne erstattede pasningsspillet langs jorden og over kanterne med lange spark frem i feltet, hvor medspillerne aldrig fik fat i dem. Så der kom bolde i feltet, men ikke på hjemmeholdets sædvanlige facon. Dermed lykkedes det i hele den ordinære kamp for udeholdet at slå hjemmeholdets spil i stykker. Hjemmeholdet fandt i kvartfinalen ikke Stjernevejen, der skaber chancer på samlebånd.

Det kan undre, hvorfor hjemmeholdet ikke kom langt mere over kanterne. Rasmus Schmidt (th.) var også godt klar over, at taktikken havde slået fejl i denne kamp. Foto: Henrik Schou
Det kan undre, hvorfor hjemmeholdet ikke kom langt mere over kanterne. Rasmus Schmidt (th.) var også godt klar over, at taktikken havde slået fejl i denne kamp. Foto: Henrik Schou

- Vi havde stor boldbesiddelse, men vi var ikke så gode til at komme over kanterne. Kanterne gik meget ind i banen i stedet for at blive ude på siderne. Så vi kunne ikke spille dem ned bag deres backs og forsvarskæde, forklarede Rasmus 'Krølle' Schmidt om den fejlslagne taktik.

Velvalgt og veludført taktik
Til gæsternes ros skal siges, at de havde valgt den taktik, der passede til holdet. De forsøgte ikke at spille med på værternes præmisser, men holdt sig til den defensive attitude med de giftige stikninger frem til kontraer. Det gjorde de godt. Forsvaret stod kompakt og kom faktisk kun i vanskeligheder, de gange hjemmeholdet kom ned bagom forsvaret.

Dette blev længe forhindret. Udeholdet lykkedes med at få hjemmeholdet til at fortsætte langsparkeriet, lige indtil Rasmus Schmidt tog sagen i egen hånd.

Fra det tidspunkt vidste man, at kampen var afgjort, og at gæsterne ikke ville kunne svare igen. Selv 11 mod 10 i to perioder magtede Farsø ikke at tiltvinge sig spilovertag og at lægge pres på modstanderne. Da de til sidst skubbede flere folk frem, blandt andet Mads Roed, så var det hjemmeholdet, der slog igen. Der blev sendt en lang dyb aflevering/clearing til Lasse Rode på højrekanten, der halvforkølet sparkede langt udefra på den fremstormende keeper Niclas Finnerup. Det var en bold, som Victor Kubel energisk forfulgte og nåede ved bagerste stolpe til slutresultatet 3-1.

Et mål scoret i undertal: Naturligvis ad Stjernevejen over kanterne ligesom de to forrige.

Få helt styr på, hvad der sker herfra for Stjernevejskolen.

Skal lige i gang igen
Midt i jublen over sejren skal holdet hjem og evaluere. Det gjorde et par af dem umiddelbart efter kampen.

- Vi forfalder til at sparke hen over midten i lange perioder, sagde Rasmus Schmidt.

- Boldene i feltet spilles forkert. Vi skaber slet ikke det, vi plejer. Både jeg selv og nogle flere spiller ikke op til vores normale niveau, uddybede han.

- Jeg tror blandt andet, at det er på grund af vinterpausen. Vi skal lige i gang igen.

Rasmus er blandt dem, der skal styre og kreere spillet, som i kvartfinalen ikke lykkedes med sit spil. En anden 'ansvarlig' er Victor Kubel, der mente, at det nok betød mere end forventet, at tvillingebror Mathias 'Stjerneskuddet' Kubel ikke var med.

Victor Kubel manglede sin tvilling i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Victor Kubel manglede sin tvilling i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

- Han er vores bedste, og ham manglede vi i sammenspillet. I stedet blev der driblet alt for meget individuelt. Og det løb ud i ingenting. Men det betød også noget, at vores højre back fik besked på at blive tilbage, noget vi ikke plejer, forklarede Victor efter sidste fløjt.

Alt i alt er det vel ikke så ringe, når man kan spille markant dårligere end vanligt og vinde alligevel. Men denne kamp sætter virkelig spørgsmålstegn ved, om 'Stjernerne' genfinder vejen. Nu har de i hvert fald prøvet omvejen. Og det er der ingen grund til at gentage.

Hør Rasmus 'Krølle' Schmidt fortælle om sin oplevelse af kampen:

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 En flyvende Jacob 'Kongen' Kongsmark. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Niclas Finnerup gjorde en god figur i gæsternes mål. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Det lykkedes med hiv og slæb for hjemmeholdet at snuppe en 3-1-sejr i forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere