TV: Tro flyttede næsten bjerge

Tæt på: Der blev troet på et comeback og det var næsten nok

Anna Hansen stod en klassekamp og var tæt på at hjælpe sit hold til comeback. (Foto: Keld Kristensen)
Anna Hansen stod en klassekamp og var tæt på at hjælpe sit hold til comeback. (Foto: Keld Kristensen)

Bagud 2-0 ved pausen kan det være svært at tro på en sejr, men håbet kom tilbage til Skovvangsskolens piger, da de efter blot 11 minutter i anden halvleg reducerede til 2-1. Men gæsterne fra Fårvang satte tingene på plads med den sejrgivende scoring til 3-1 10 minutter før tid. Og så tabte hjemmeholdet alligevel.

Se kampfakta her.

Kæmpechance efter 12 sekunder
Skovvangsskolen gav bolden op og sendte straks Josephine Nygaard af sted i dybden med en friløber, som kunne have givet Hammel-tøserne en drømmestart, men sådan skulle det ikke gå. Ligeså i den anden ende blot minuttet efter, hvor Skovvangsskolens glimrende keeper, Anna Hansen, første gang måtte redde kastanjerne ud af ilden for holdet.

Uden hendes glimrende indgreb og redninger, kunne hjemmeholdet sagtens være kommet helt på glatis, men Anna var vågen.

Især kneb det med at holde styr på kropsstærke og hurtige Kaja Madsen fra Fårvang, som flere gange viste prøver på sin målnæse og sin pågåenhed. Efter seks minutters spil modtog hun bolden med ryggen til målet i en en-mod-en mod Julie Fjellerad, der ikke kunne stoppe Kaja, som fysisk sled sig forbi og nettede til 1-0, helt alene med Anna i målet.

Se også: TV: Forgæves comeback

Op ad bakke
I denne periode sad Fårvang på kampen. I kraft af større hurtighed og bedre teknik på afgørende positioner, styrede udeholdet kampen og kom på 2-0, da Kaja blev sendt i frit løb fra midten. Hun løb let fra sin oppasser og scorede sikkert.

Kun Anna i målet forhindrede en regulær sæk i første halvleg. Hun kom i vejen for det meste og derfor lykkedes det Skovvangsskolen at holde stillingen 2-0 til pausen.

Kaja var meget dominerende i kampen. (Foto: Keld Kristensen)
Kaja var meget dominerende i kampen. (Foto: Keld Kristensen)
 

Tro lidt på det
Træner Kenneth Danielsen opfordrede sine spillere til at tro lidt mere på tingene i anden halvleg.

— Vi skal have erobret spillet lidt højere oppe og så skal I være meget vågne bagude, for hun (Kaja Madsen, red.) er hurtig. Hun må ikke gå fri. Og når vi så får en chance, så skal I altså ramme målet. Giv den nu lidt gas, piger.

På linjen stod en lidt tvivlende Cecilie Have, som direkte adspurgt sagde:

— Jo, selvfølgelig kan vi da vinde.

 Men udtrykket og smilet var ikke helt overbevisende.

Se også: TV: Ry regerede

Ikke desto mindre gik Skovvang-pigerne ud og tvang sig tilbage i kampen. De satte sig bedre igennem og fik en ganske pæn chance allerede efter knap to minutters spil, men en Fårvang-forsvarer fik blokeret skuddet i sidste øjeblik. Trykket fortsatte og man så i det første kvarter af anden halvleg ikke meget til den ellers dominerende Kaja Madsen. Fårvang havde simpelthen ikke kontrollen og så forsvandt profilen. Og så lykkedes det at reducere ved Josephine Nygaard, som udnyttede en lang, dyb stikning. På det tidspunkt lignede det et totalt comeback. På Fårvangs linje spurgte vi Jasmin Overby, om sejren var i fare.

— Ja, det er jeg bange for. Der er kommet mere pres på vores forsvar nu, så jeg er lidt nervøs for, at de udligner.

Se også: TV: Laura lavede hattrick

Sat på plads
Men 10 minutter før tid satte Fårvang tingene på plads med 3-1-scoringen. I kraft af opmærksomheden mod Kaja Madsen, fik holdets anden angriber, Cecilie Vestergaard, en fri chance, som hun sikkert udnyttede.

Dermed gik gassen af hjemmeholdet, som tabte 3-1 på en dag, hvor en smule held havde fået troen til at flytte bjerge.

1 af 2 Udeholdets tilskuere. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 2 Anna Hansen stod en klassekamp og var tæt på at hjælpe sit hold til comeback. (Foto: Keld Kristensen)