Annonce:
Annonce:

TV: Udnyttede chancerne

Stærk præstation: Nu venter Stjernevejskolen i næste runde

Der blev passet godt på i hjemmeholdets forsvar. Foto: Per Lysdahl
Der blev passet godt på i hjemmeholdets forsvar. Foto: Per Lysdahl
Annonce:

Der var en forventning om både spænding og seværdig fodbold, da Kjellerup Skoles piger tog imod Skåde Skole i femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjemmeholdet med en målscore på 19-3 havde kun haft vanskeligheder i fjerde runde mod Sejs Skole i 2-1 sejren, hvorimod det var blevet til sikre sejre på 3-0, 10-1 og 4-1 over Ans Skole, Balleskolen og Dybkærskolen.

Gæsterne havde måske imponeret endnu mere med sejre på 3-0 over Kragerne, 4-1 over Ungdomsskolen Ry samt 3-1 over Gammelgaardsskolen. To 'traditionsskoler' Kragelund og Ry måtte bøje sig for et talentfuld og meget ungt hold fra Skåde Skole. Spørgsmålet var nu, om man kunne sende en anden af 'traditionsskolerne' Kjellerup Skole ud i mørket.

Se kampfakta her.

TV: Ungt mandskab imponerede

Skadesramte
Gæsternes træner Tor Andreasen havde denne vurdering af kampen inden start.

Annonce:

- Desværre er vi plaget af småskader på enkelte nøglespillere. Værst ser det ud for Helene Nellemoes, holdets helt store profil, og med sikkerhed kan hun ikke holde til 60 minutters hård fight. Vi skal overleve på vores hurtige spil og store boldbesiddelse og ikke komme i nærkontakt med modstanderne, som klart har fordel i større fysik, lød ordene.

Hør fra Helene selv her:

Hjemmeholdets anfører Sara Jensen havde sit holds taktik på plads inden start.

- Vi skal stå godt i forsvaret, spille sikkert frem ad banen og så udnytte vores fysik lød recepten.

Gæsterne startede kampen meget nervøst, og en dygtig midtbane hos hjemmeholdet med Signe Døssing og Sille Jensen i spidsen drev spillet frem, og et par muligheder blev det da også til, men uden resultat.

Altid god opbakning på lægterne til hjemmeholdet. Foto: Per Lysdahl
Altid god opbakning på lægterne til hjemmeholdet. Foto: Per Lysdahl

TV: Stod skarpest

Scorede pludseligt
Men pludselig havde nervøsiteten forladt gæsterne, og ikke helt uventet var det Helena Nellemoes, som startede løjerne. Med sit blik for spillet og eminente teknik var hun til stadig uro for hjemmeholdet.

Annonce:

Der var ikke gået mere end fem minutter, da hun opsnappede en mislykket aflevering i hjemmeholdets forsvar, afdriblede et par modstandere, og med et velplaceret langskud sendte hun kuglen op i nettaget uden chance for Kathrine Pedersen i hjemmeholdets mål. En noget overraskende udvikling.

Der skulle dog ikke gå ret lang tid, før vi fik udligningen. Midt i halvlegen blev en clearing ikke sendt ud af gæsternes forsvar. Bolden faldt ned for fødderne af hjemmeholdets Sofie Jespersen, som resolut udnyttede situationen og bragte balance i regnskabet. Kampen udviklede sig herefter til en meget jævnbyrdig affære, hvor gæsterne spillemæssigt var bedst, men det var hjemmeholdet, som skabte de farligste chancer, uden det dog blev til flere mål.

TV: Måtte slide for det

Afgjorde det hele
I pausen havde trænerteamet Christian og Jacob følgende salut til deres spillere:

- Gå ind og nyd det. Det er ikke mange hold, som når så langt. Giv den nu gas, lød det.

Annonce:

Der blev lyttet til trænerne hos udeholdet. Foto: Per Lysdahl
Der blev lyttet til trænerne hos udeholdet. Foto: Per Lysdahl

De første 10 minutter af anden halvleg blev et mareridt for gæsterne. Der var knap gået tre minutter af halvlegen, før vi fik kampens bedste detalje. Med en aflevering over 30 meter splittede Sille Jensen gæsternes forsvar med en aflevering gennem banens midte, og en helt fri Signe Døssing kunne bringe sit hold foran 2-1.

Efter endnu få minutter blev kampen reelt afgjort. Topscorer Frederikke Gandrup ville være med i legen og med to mål, som bragte hendes total op på 12 mål i turneringen, afgjorde hun kampen. Hjemmeholdet sad på det hele de første 10 minutter af halvlegen, men gæsterne kom sig over den uheldige start og tiltvang sig initiativet.

Annonce:

Fidusbamsemodtager Frida Møller, Lærke Kjær og Andrea Malling, som gennem hele kampen havde været drivkraften hos gæsterne i det fremadrettede, fandt hinanden i de huller, hjemmeholdet efterlod dem på midtbanen, men det blev aldrig rigtig farligt foran mål. Hjemmeholdet virkede tilfreds, og da gæsternes farligste angrebskort Helene Nellemoes måtte tage plads på bænken i hele anden halvleg på grund af sin fodskade, ebbede kampen ud, og en spillemæssig jævnbyrdig affære endte med en fortjent sejr på 4-1 til Kjellerup.

Stine Jensen spillede en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Per Lysdahl
Stine Jensen spillede en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Per Lysdahl

Suverænt sammenspil

Stjernerne venter
Det blev en seværdig kamp, som begge hold har stor ære af. Det var to hold med teknisk dygtige spillere og gode individualister.

I en kamp, der må blive et brag, møder Kjellerup Skole sidste års mestre Stjernevejskolen.

Skåde Skole skal have stor ros ikke alene for indsatsen i denne kamp, men for det de har præsteret gennem hele denne sæson. Det er et ungt hold med stort potentiale, og det er kun begyndelsen til noget stort, vi har set fra holdet i år.

Vi fangede Frederikke Gandrup efter kampen:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: