TV: Unge stjerner lyste op

Gåpåmod: Cathrine Rasmussen stod for de to mål i kampen

Cathrine Rasmussen var en vigtig spiller for hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen
Cathrine Rasmussen var en vigtig spiller for hjemmeholdet. Foto: Keld Kristensen

Begge holds spillere gav alt, hvad de havde i sig i opgøret mellem Vestervangsskolen fra Randers og La Cours Skole. Desværre skønne spildte kræfter for udeholdet, der tabte 2-0 til hjemmeholdet.

Se kampfakta her.

2-0 er den farligste føring

Troede på det
Hvordan går det, var det lidt for simple spørgsmål til anfører Laura Strand fra udeholdet.

Promte kom svaret:

- Godt!

- Også med kampen?

- Ja, vi tror på det, selvom de har flere, der spiller til daglig, end vi har. Der er fire-fem af vores spillere, der ikke går til fodbold. De ejer ikke engang et par fodboldstøvler. Men vi vil kæmpe hele vejen, selvom de er favoritter.

TV: Vandt med pige på holdet

Kæmpede igennem
Udeholdet levede til fulde op til det, de lovede. De søgte nærkampene og satte fysisk kraft bag ordene, men det var ikke nok til sejren.

Holdet spillede med fidusmodtager og anfører Laura Strand som sweeper bag en kæde på op til fem spillere, hvorved midtbanen blev ikke eksisterende. I stedet forsøgte de at sparke langt til Aysem Aslam i front, men det blev de fleste gange en let sag for hjemmeholdets forsvarsspillere at stoppe den enlige angriber.

Se Laura rydde op:

Bedste chance opstod blot fem minutter før tid, hvor stillingen stadig var 1-0 til hjemmeholdet. En lang bold frem fik Ida Dyring fat i og var i fordelagtigt løb alene mod mål, men blev i sidste øjeblik standset med et frispark på kanten af feltet, som intet gav.

Pressede modstandere

Sad på spillet
Anderledes med hjemmeholdet. De styrede spillet fra banens midte og forsøgte sig mange gange over kanterne, men indlæggene var upræcise og afslutningerne generelt for svage.

Se et forsøg på et indlæg her:

Bedst som vi var på vej til pausen, lykkedes det Cathrine Rasmussen, som havde søgt venstrekanten, at komme på skudhold. Med et flot venstrebensspark sendte hun bolden i kassen helt ude ved modsatte stolpe til 1-0. En kold dukkert for det hårdtkæmpende udehold, der måske mentalt var gået til pause.

Gik til stålet

Klasse fra 7. klasse
Hjemmeholdet har to piger med fra 7. klasse. Den ene var dagens målscorer Cathrine Rasmussen, der med et sent mål i hver halvleg sikrede sejren. Det andet mål på kampens detalje da hun opfangede bolden 10 meter inde på udeholdets halvdel, afdriblede to spillere og i fuldt løb driblede langt uden om sweeper Laura Strand for usvigelig sikkert at sende bolden fladt ind, igen ved fjerneste stolpe. Fuld balance, fuld fart, overblik og fuldstændig sikker afslutning.

Mens det var svært fysisk at se, at Cathrine er fra 7. klasse, så var man ikke i tvivl med banens og måske turneringens mindste spiller Annika Heramb fra hjemmeholdet. Med sine 140 cm. var hun klart fysisk underlegen, men ikke på en måde, der gav blottelser bagude, fordi hun trak sig.

Annika Heramb kæmpede bravt. Foto: Keld Kristensen
Annika Heramb kæmpede bravt. Foto: Keld Kristensen
 

- Nej, jeg tør godt tackle og gå i nærkamp, forklarede hun efter kampen.

- De er godt nok meget større end mig, og det giver somme tider nogle knubs, men jeg gør mit bedste, så jeg måske kan klare dem på min teknik i stedet.

Det viste hun adskillige gange undervejs, men hendes krop var alt for let at skubbe væk, når det lykkedes udeholdet at komme på kroppen af hende.

Klasse kasser

Fortjent sejr
Det var fortjent nok, at hjemmeholdet vandt. Holdet havde bedst taktisk forståelse og havde flere teknisk dygtige spillere end modstanderne.

Men de manglede et par spillere, der nok vil kunne forstærke holdet. I dette opgør spillede de med kun 12 på holdet. Da Jasmin Burgos tidligt i kampen faldt uheldigt i en tackling, havde de ingen udskiftningsspillere i de resterende ca. 45 minutter. Jasmin blev sendt på hospitalet med fare for en brækket arm.

Jasmin måtte udgå - muligvis med en brækket arm. Foto: Keld Kristensen
Jasmin måtte udgå - muligvis med en brækket arm. Foto: Keld Kristensen