TV: Vandt håneretten

Ære på spil: Hjemmeholdet trak det længste strå

Værternes anfører spillede en flot kamp. Foto: GDV
Værternes anfører spillede en flot kamp. Foto: GDV

Mandagens kamp mellem Hvinningdalskolen og Frisholm Skole var et opgør mellem venner. Drengene fra Hvinningdal og de fleste fra Frisholm spiller til daglig sammen i FC Silkeborg. Det var tydeligt i indledningen af kampen, at spillerne havde et stort kendskab til hinanden. Se kampfakta her.

Begge mandskaber gik ind til mandagens opgør med et fint udgangspunkt. Værterne fra Hvinningdalskolen vandt deres første opgør med 3-0 over Buskelundskolen, mens Frisholm Skole slog Bryrup Skole med 4-1.

Venner eller fjender? Foto: GDV
Venner eller fjender? Foto: GDV

Generalen
Det lugtede langt væk af uafgjort, for der var næsten ingen chancer  det første kvarter. Men som kampen skred frem, viste det sig, at hjemmeholdet havde mere kvalitet på afgørende positioner. Noah Kruse var krumtappen i værternes forsvar og havde stort overskud kampen igennem. Han dirigerede hele sit mandskab fra sin position i centerforsvaret. Han fremstod med stor autoritet og havde endda luften til at stikke med op gennem banen et par gange.

Stor kamp af anføren fra det orangeklædte hjemmehold. Han ville på andre dage have taget sig kærligt af fidustrolden for sit holds bedste, og sådan så det også ud indtil to minutter før tid. For her ville Magnus Hollmann lege med. Han havde scoret målet til 1-0 efter 18 minutter - et klassisk tap-in, hvor udeholdets keeper, Jeppe Rasmussen, kun kunne halvklare og parere bolden ud til en helt fri Magnus, som blot skulle sætte indersiden på.

Se scoring til 2-0 her:

TV: Lynmål i lokalopgør

Stjal fidusen
Men måden, han bankede kuglen ind til slutresultatet 4-0 på, gjorde, at han tog fidusbamsen lige for næsen af Noah. Magnus var banens mindste, men han var måske også den, der havde den bedste teknik, overblik og de bedste sparkefærdigheder. For på kanten af feltet placerede han bolden i fjerneste krog, og via indensiden af stolpen scorede han kampens flotteste mål.

Ind i mellem Magnus’ to mål scorede Nicolai Andersen på et flot hovedstød fra hjørnespark og Martin Skytte, som få øjeblikke forinden misbrugte en friløber. Men den fik han rettet op efter en flot solotur fra egen halvdel, hvor han til sidst lagde den flot fladt ind bag en ellers godt spillende Jeppe Rasmussen i Frisholm Skoles keeper.


TV: Spadserede videre

Fight var ikke nok
Udeholdets anfører, Rasmus Jensen, startede ligesom hjemmeholdets ditto nede i centerforsvaret. Men i anden halvleg blev han lagt op på den offensive midtbane. Det gav da også udeholdet et andet og mere aggressivt udtryk, men ikke nok, for Rasmus kunne intet stille op alene i front.

Ud over et par hjørnespark og halve chancer lykkedes det ikke for udeholdets anfører at få scoret og pyntet på resultatet. Rasmus vandt dog holdets fidustrold.

Gæsterne i fremdrift. Foto: GDV
Gæsterne i fremdrift. Foto: GDV

TV: Lukkede og slukkede

Vandt håneretten
Til sidst i rundkredsen, hvor vi samlet fik rundet kampen af, blev Hvinningdalskolens drenge enige, om at det bliver sjovest for dem at komme til træning senere på dagen. For med en stensikker sejr på 4-0 var det dem, som havde håneretten året ud, og den ville klart blive udnyttet.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hvinningdalskolen - Frisholm Skole, 4-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Magnus Hollmann, Hvinningdalskolen
Rasmus Jensen, Frisholm Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jeppe Rasmussen, Frisholm Skole