TV: 'Vi skulle have slukket lyset'

Uskarpe i front: Rønde Skole gav sig selv lektier for

Cilas Brandt scorede kampens første mål og satte dermed Rønde Skole på sejrskurs. Foto: Henrik Schou
Cilas Brandt scorede kampens første mål og satte dermed Rønde Skole på sejrskurs. Foto: Henrik Schou

Vestervangsskolen og Rønde Skole mødes ikke så tit, da begge hold sjældent på samme tid når helt til 4. runde. Sidste gang var i 2015, hvor gæsterne sejrede med 5-2.

Også denne gang løb Rønde Skole med sejren, selv om de havde en længere række af chancer, som de dog ikke formåede at omsætte til scoringer.

De vandt dog 2-0 efter en til tider ganske intens herrefight, hvor der var saft og kraft i tacklingerne. Men også indimellem hårde tacklinger på benene i stedet for på bolden.

Alt sammen en understregning af, at det betyder meget at vinde og gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Galleri: Vestervangsskolen - Rønde Skole (D)

Nye startopstillinger
- Vi ved, at de har en hurtig og skarp angriber, som vi skal være meget opmærksom på, sagde anfører Mathias Sauer fra Rønde Skole før kampen.

- Men ellers er vi mest spændt på, hvordan vores 3-5-2-opstilling kommer til at virke. Vi mangler vores ene back, så vi ikke spiller med fire mand bagude, men kun med tre. Det er vi ikke vant til.

Hjemmeholdet til gengæld var kun fokuseret på eget spil:

– Nej, jeg spekulerer ikke på, hvem de andre stiller op med, eller hvordan de spiller. Vi koncentrerer os om vores spil. Vi har afbud fra vores bedste mand og har derfor møbleret lidt om i forsvaret, udtalte træner Johnny Whitting.

- Det må vise sig, hvordan det går. Men vi har ikke specielt øje for nogen spiller hos Rønde.

Spillerne gik til stålet i kampen. Foto: Henrik Schou
Spillerne gik til stålet i kampen. Foto: Henrik Schou

Super-Sauer på pletten igen

Gjorde gæsterne farlige
Fra første fløjt var det gæsterne, der var i boldbesiddelse - ikke mindst i kraft af midtbanekreatøren Mathias Sauer. Præcis som træner Johnny sagde, var der ikke lagt speciel markering på Sauer. Det benyttede han sig af.

Udover at styre spillet på midtbanen scorer Mathias også mål. Han scorede blandt andet fire mål i kampen mod Marienhoffskolen, der endte 6-0.

Indimellem fik han endog rigtig meget plads omkring sig, og det var en dårlig idé fra modstanderne side. For hans overblik, teknik og spilforståelse gjorde gæsterne ultra farlige, da han fik frit spil.

Den ene gang efter den anden satte han fart på og stak bolden i dybden til de to spidser Cilas Brandt og Nicolaj Graversen, hvor sidstnævnte fik flere direktører, som det lykkedes ham at brænde alle sammen.

Hjemmeholdet kom ikke frem til meget i første halvleg. Faktisk var der ikke en eneste gennemspillet chance. Så de muligheder, de trods alt fik, var mere tilfældige og skabt af enkeltmandspræstationer. Der manglede simpelthen struktur i spillet. Så på trods af kun at spille med tre i bagerste kæde, lykkedes det Rønde Skole forholdsvis let at afvise angrebene. Især store, stærke Victor Falk ryddede effektivt op.

Mathias Sauer styrede spillet på midten og scorede kampens andet mål. Foto: Henrik Schou
Mathias Sauer styrede spillet på midten og scorede kampens andet mål. Foto: Henrik Schou

Overlegen præstation

Blandede følelser
Hjemmeholdets træner Johnny var ubetinget utilfreds med indsatsen i første halvleg:

- Jeg er utilfreds med det hele. Det er simpelthen ikke godt nok. Vi er bedre end det her.

Efter spil og chancer var det rimeligt, at gæsterne førte 1-0 ved pausen. Faktisk burde de have scoret flere mål på de mange chancer, de havde. Cilas Brandt havde en kommentar til, hvorfor det ikke var blevet til flere mål:

- Det er som om, vi sjusker med afslutningerne. Vi får ikke sluttet angrebene ordentligt af. Jeg ved ikke præcis hvorfor.

- Jo, det er rigtigt nok, at vi måske nærmere spiller 3-5-2. Men det er også min opgave at få bolden i dybden, fordi jeg er den hurtigste. Men Christian, der er topscorer, kom aldrig rundt om mig, som han skulle.

Spillerne gik hårdt til tacklingerne. Foto: Henrik Schou
Spillerne gik hårdt til tacklingerne. Foto: Henrik Schou

Vaks ved havelågen

Bedst spilforståelse
Selv om der var mangler i udførelsen af taktikken, så var gæsterne bedst i forståelsen af spillet. De løb bedre for hinanden og forstod betydningen af pasningsspillet til og fra midtbanefolkene. Men der skal arbejdes på at få kantspillet til at virke.

Faktisk så det til tider ud som om, at kanterne Simon Thorsøe og Christian Lynnerup var bange for at fuldende deres offensive løb af frygt for at give for meget plads i bagrummet. Selvom Vestervangsskolen ikke viste forståelse for at udnytte det. Derved blev angrebene noget tamme og forudsigelige.

Det gik dog an i denne kamp, hvor hjemmeholdet ”hjalp” gæsterne ved begge mål.

Anfører og bagerste mand Emre Alici fra Vestervangsskolen lavede nemlig en stor brøler ved første mål, da han ville skærme af for en langsom bold ved baglinjen. Han blev angrebet af Mathias Sauer og faldt, mens Mathias snuppede kuglen. Han tog et par træk ind i feltet og afsluttede.

Keeper Jonathan Rudolph parerede, men bolden sprang ud i feltet, hvor Cilas Brandt som sidste mand huggede den tørt i nettet til 1-0 til Rønde Skole efter 20 minutter.

Cilas Brandt huggede bolden i mål til 1-0. Foto: Henrik Schou
Cilas Brandt huggede bolden i mål til 1-0. Foto: Henrik Schou

TV: Super-Sauer og Lynet-Lynnerup

Lukkede og slukkede
Det var et aggressivt og godt kæmpende hjemmehold, der kom ind efter pausen. Det lykkedes dem at fremtvinge større boldbesiddelse end i første halvleg. Men det meste spil forblev uden for feltet trods ihærdig indsats af ikke mindst Oliver Bramming og Sebastian Allentoft.

Så det var surt at se endnu et kiks i forsvaret fem minutter før tid, hvor en dårlig clearing blev til en aflevering, som gav Mathias Sauer frit løb mod mål. Han udplacerede Jonathan Rudolph med et fladt spark via opstanderen til udesejren på 2-0.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Vestervangsskolen - Rønde Skole, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Emre Alici, Vestervangsskolen
Cilas Brandt, Rønde Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
William Vraa

- Ja, vi skal hjem og træne afslutninger, sagde Cilas Brandt, der blev taget ud i ti minutter på grund af en mindre ankelskade.

- Nej, skaden er ikke noget, jeg spekulerer på i kampen, og det er heller ikke grunden til, at jeg i dag scorer mit første mål. Både Nicolaj og jeg skal være mere koncentrerede i afslutningerne. Vi scorer for lidt på de chancer, vi får. Vi skulle have slukket lyset for dem allerede i første halvleg, lød det fra Cilas.

Se alle de fede fotos fra kampen her.

Rønde Skole møder Sejs Skole i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hør fra Cilas fortælle om kampen og sit mål her: