TV: Viste klassen

Helt fortjent: Malling Skole er videre til næste runde

Hvem var det, der vandt i dag? Svaret er Malling Skole. Foto: Keld Kristensen
Hvem var det, der vandt i dag? Svaret er Malling Skole. Foto: Keld Kristensen

Med et overtal af spillere fra 6. og 7. klasse mødtes Kragelundskolen og Malling Skole i pigerækken, - en kamp, som gæsterne fortjent vandt 3-1. Men det er værd at bemærke, at begge hold repræsenterer fremtiden i Ekstra Bladet Skolefodbold. Der vil til den kommende sæson være rigtig mange gengangere, som så er blevet større og stærkere, og som til den tid vil være en ubehagelig modstander for ethvert hold. Vi fik i dag et lille kig ind i fremtiden, også hos taberne fra Kragelundskolen. Se kampfakta fra opgøret her.

- Vi bliver meget stærke om et-to år, udtalte træner Carsten Christensen fra Kragelundskolen i pausen.

- Vi fylder for lidt endnu, men vi har en meget talentfuld 5. årgang, der venter på, at det bliver deres tur. Og sammen med de yngste her vil de være svære at slå allerede om to år, afsluttede han.

Pasningsspil
De to hold stod rigtig fint til hinanden, fordi de repræsenterede jævnbyrdighed på mange parametre. Fysisk set var de ikke skræmmende, men alligevel teknisk dygtige, så selv de små gik i ind nærkampene uden tøven. Teknisk var begge hold rigtig fint besat med spillere, der i deres boldomgang viste sikkerhed og attitude, - og i spilforståelsen viste de, at de er godt skolet og forstår at spille som hold. Alt i alt en stor fornøjelse at overvære, hvordan holdene forsøgte at spille sig ud af vanskelighederne og lade bolden blive på græsset.

Se også: TV: Den farligste føring

Afbudsramt
Gæsterne fra Malling Skole tog midtvejs i første halvleg styringen af kampen. Langsomt tiltvang de sig midtbanen, anført af stærke Freja, Asta og Laura Basu. Efter en lige start, hvor holdene følte hinanden lidt på tænderne, tippede kampen over til gæsternes fordel, og det ville ikke have været ufortjent, hvis gæsterne havde puttet et par bolde i kassen, - men hjemmeholdets forsvar anført af midtforsvarer Emilie og Olivia som venstre back reddede kastanjerne hver gang.

I begge lejre var man ærgerlige over, at holdene var ramt af afbud. Det mærkedes mest hos hjemmeholdet, hvor fidusmodtageren Anna fra første kamp var ude med en skade. Gæsterne måtte til gengæld stille op uden tre af de ældste og fysisk stærkeste, men det gik i dag, fordi modstanderne heller ikke havde skræmmende fysisk styrke.

- Jeg er lidt spændt på, hvordan det vil gå i dag, hvor vi stiller med fire piger fra 6. klasse, sagde træner Lars Fredslund fra Malling Skole før kampen.

Gæsternes Laura Basu i kamp om bolden. Foto: Keld Kristensen
Gæsternes Laura Basu i kamp om bolden. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Den nye Kragekonge

Gæsterne i front
På højrekanten har Malling Skole Laura Kjærsgaard, som både er hurtig, en teknisk dygtig dribler og meget skudstærk. Værterne havde valgt at lade Olivia spille over for hende, og den opgave løste hun stort set. Men efter godt 24 minutter stjal Laura bolden fra Olivia og efter et par hurtige træk knaldede hun bolden ind i toppen af målet over Kragelunds målmand Sille. Flot enmandsaktion og fantastisk skud.

Se scoringen her:

Så var isen brudt, men gæsterne hvilede lidt for tungt på laurbærrene, for på kampens smukkest udførte angreb udlignede Kragelund blot to minutter senere. Vævre Anne fik bolden med sig på højrekanten, hvorfra hun millimeternøjagtigt fandt Mathilde helt fri foran mål – uden markering overhovedet – så det var let for hende at udligne. Ikke helt fortjent efter spil og chancer, men sådan er fodbold jo også.

Se også: TV: Dommeren afbryder kampen

Samme billede
Anden halvleg blev en kopi af første med megen jævnbyrdighed de første 15 minutter, hvorefter Malling Skole igen fik held i afslutningerne og scorede to gange, samtidig med at koncentrationen hos forsvaret blev skærpet. Værterne forsøgte sig, men blev ikke rigtig farlige, - mens det til gengæld brændte på i den anden ende adskillige gange.

Det blev 2-1 på én af de talrige situationer, hvor Malling Skole pressede spillet fremad, så værterne havde meget svært ved at komme ud af zonen. Efter et hjørnespark blev bolden ikke clearet godt nok, og med alle 'krager' i feltet fik Malling et frit skud på kanten. Det blev slået på overliggeren af keeper Sille, men Marie Harboe, Malling var kvik nok til at søge nedfaldet og score, trods massivt overtal af Krage-tøser. Alle tog de en gevaldig blunder.

Se scoringen til 2-1 her:

Og da proppen nu var flået af, tog Asta chancen udefra kort efter med et lumsk, fladt skud ude ved opstanderen, som Sille i målet opdagede for sent. Derefter kunne hun selv skubbe helt ind til 3-1 til Malling Skole. Så gik gassen af hjemmeholdet, der forsøgte et par ommøbleringer uden held. 3-1 blev også kampens slutresultat.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Kragelundskolen - Malling Skole, 1-3

Prisvindere:

Vindere af fidusbamserne:

Emilie, Kragelundskolen

Marie Harboe, Malling Skole

Vinder af fairplay-håndklæde:

Olivia, Kragelundskolen


Se også: Knivskarpe Abel på pletten

Forstærket udgave
Hvis holdet fra Malling Skole næste gang vil være styrket, ikke mindst fysisk ved at have fuldt hold igen, bliver det et meget spændende bekendtskab, som vil være værd at følge i fjerde runde mod Niels Ebbesen Skolen fra Skanderborg, - et hold, der har noget større fysik end dagens hjemmehold.

Laura Kjærsgaard fra Malling Skole nettede en enkelt scoring i tirsdagens kamp. Foto: Keld Kristensen
Laura Kjærsgaard fra Malling Skole nettede en enkelt scoring i tirsdagens kamp. Foto: Keld Kristensen