ZOOM: Hovedgård Skole - Rønde Skole

Drenge: Vi er nu kommet til kredsfinalerne i Jylland Midt

Drengene fra Rønde Skole skal op imod Hovedgård Skole i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Rønde Skole skal op imod Hovedgård Skole i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Mandag 12. november kl. 11 er det tid til den første kredsfinale i Jylland Midt i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Drengene fra Hovedgård Skole tager imod Rønde Skole i kampen om at komme videre til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Hovedgård Skole: Meget få mål
Drengene fra Hovedgård Skole kommer ind til kredsfinalen med en målscore på 13-2. De har vundet en del snævre sejre.

Hovedgård Skoles vej til kredsfinalen

6. september: Hovedgård Skole - Løsning Skole, 2-0

20. september: Brædstrup Skole - Hovedgård Skole, 1-5

23. oktober: Hovedgård Skole - Parkvejens Skole, 1-0

31. oktober: Østerhåbskolen - Hovedgård Skole, 1-4

7. november: Hovedgård Skole - Kragelundskolen, 1-0

Holdets samlede målscore: 13-2

Solide i den bagerste kæde
Holdet har imponeret i denne sæson. I kredsfinalen slog de Kragelundskolen, der har stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det gjorde de ved at slå til på et hjørnespark og snuppe en smal 1-0 sejr.

De har gjort det godt i defensiven. Holdet har blot lukket to mål i denne sæson, og de to mål faldt i kampe, hvor holdet vandt med mindst tre overskydende mål. De har vundet to gange med cifrene 1-0, hvilket vidner om stor disciplin i den bagerste kæde.

Keeper Benjamin Møller har lynhurtige reflekser og er altid vågen. Han kan blive meget afgørende, hvis dette opgør bliver tæt. Det er en flot fysisk stærke spillere, der hersker i forsvaret, og de giver ikke ved dørerne. Men det bliver også nødvendigt, for i denne kamp står de overfor et mandskab, der altid kommer til mange chancer. Så forsvaret skal for alvor stå sin prøve i denne dyst.

Drengene fra Hovedgård Skole var glade efter kvalifikationen til kredsfinalen. Foto: Gunnar Bjerglund
Drengene fra Hovedgård Skole var glade efter kvalifikationen til kredsfinalen. Foto: Gunnar Bjerglund

TV: Kragernes fald

Har problemer i front
Der er ingen tvivl om, at drengene kender hinanden godt. Alle kæmper for holdet, og der er et stærkt sammenhold på mandskabet. Marius Faurholt er holdets anfører. Han har et meget fint blik for sine medspillere.

Holdets helt store problem er dog, at de simpelthen ikke producerer særlig mange chancer. De har blot scoret 13 mål i denne sæson. Det betyder også, at fem spillere deler topscorertitlen med hver to (!) mål.

Det bliver helt afgørende, at hjemmeholdet formår at presse gæsternes defensiv. For selvom værterne har et godt forsvar, så kommer udeholdet altså ofte frem til mange chancer. De kan dermed få svært ved at holde gæsterne fra fadet. Derfor skal de være i stand til at score selv, hvis de vil videre til foråret.

Se vejret for kampen her.

Rønde Skole: Store sejre og tætte dyster
Drengene fra Rønde Skole havde fart over feltet fra start i denne sæson og vandt med høje cifre. De har dog også været ude i et par tætte kampe.

Rønde Skoles vej til kredsfinalen

6. september: Molsskolen - Rønde Skole, 1-5

21. september: Syddjurs Friskole - Rønde Skole, 0-7

3. oktober: Rønde Skole - Marienhoffskolen, 6-0

23. oktober: Vestervangsskolen - Rønde Skole, 0-2

1. november: Rønde Skole - Sejs Skole, 6-1

5. november: Rønde Skole - Elsted Skole, 2-1

Holdets samlede målscore: 28-3

Har ikke været bagud endnu
Holdet lagde virkelig godt fra land i denne sæson og har vundet mange store sejre. Derfor har defensiven ikke været så iøjnefaldende i de første kampe. Men i kampen i sjette runde viste de virkelig deres værd i den bagerste kæde. Asger Søndergaard og Victor Falk styrer midterforsvaret. De er en stærk duo.

Holdet har dog endnu ikke prøvet at være bagud. Det betyder samtidig, at de ikke for alvor har været pressede igennem sæsonen. Det bliver derfor afgørende, hvordan mandskabet kommer til at reagere, hvis de møder modgang.

Drengene har scoret mål på stribe i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Drengene har scoret mål på stribe i denne sæson. Foto: Henrik Schou

TV: Intens fight i tæt opgør

Spiller flot fodbold
Når holdet får spillet til at køre, så er det virkelig nydeligt at se på. Det er et meget homogent hold, hvor alle arbejder for alle. De er gode til at finde hinanden, og det er tydeligt at se, at flere af drengene også spiller sammen i klubben.

Mathias Sauer styrer spillet på midtbanen. Han har et sublimt blik for spillet og træffer sjældent forkerte beslutninger. Desuden er han holdets topscorer med 10 kasser. Christian Lynnerup er lynhurtig i front. Han sparker som en hest og har nettet syv gange for holdet.

Holdet har dog indimellem haft problemer med koncentrationen. I dette opgør er de nødt til at være klar fra start, da de står overfor en meget stærk modstander.

Sådan gik finalerne i Vejle

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Husk: Kredsfinalen live på Facebook