ZOOM: Stjernevejskolen - Farsø Skole

Drenge: Endnu et brag er i vente med denne kvartfinale

Hvem løber med pladsen i semifinalen? Fotos: Henrik Schou
Hvem løber med pladsen i semifinalen? Fotos: Henrik Schou

Tirsdag 28. marts kl. 11.30 skal drengene i gang med kvartfinalerne. Det sker, når Stjernevejskolen inviterer Farsø Skole til kampen om en plads i semifinalen.

Se kampfakta her.

Vi klæder dig på til opgøret her. Gennemgår holdenes styrker og svagheder. Sætter fokus på de største profiler. Vi starter med hjemmeholdet.

Stjernevejskolen: Vanvittige mængder mål
61-6. Holdet har ikke været til at stoppe i denne sæson. De har været nærmest skræmmende skarpe foran mål. Kun en enkelt tæt kamp har de været ude i, hvor de måtte ud i straffespark for at hive sejren i land.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Offensive tanker hele vejen rundt
Stjernevejskolen har imponeret på flere fronter i denne sæson. Både pige- og drengeholdet skal nemlig i aktion i kvartfinalerne. Med den præstation har de vundet titlen som 'Danmarks Bedste Skole' i denne sæson. Drengenes resultater har været decideret vanvittige. Sejre på 18-0 og 11-1 har blandt andet dannet grundlag for målscoren på 61-6.

De fire af de seks mål imod holdet gik ind i én kamp. Men ellers har de faktisk holdt buret rent i fire kampe. I kredsfinalen indkasserede de et enkelt mål imod sig. De var faktisk også tæt på at komme bagud. Forsvaret har dog stået bundsolidt. Men alle spillere på holdet er meget offensivt indstillede. Det betyder, at de meget gerne vil skubbe med op og støtte midtbanen i en fart. Indimellem går det lige stærkt nok. Det betyder, at de let kommer i undertal i forsvaret. Det er der ikke plads til i kvartfinalen, hvor modstanderen kommer med et lynhurtigt angreb. Men det er blot et spørgsmål om, at mindst en af forsvarsspillerne skal huske at falde tilbage i banen. Ellers er det svært at sætte en finger på den stærke bagkæde. Udeholdet skal virkelig præstere på et højt niveau, hvis de skal score imod hjemmeholdet.

Rasmus 'Krølle' Schmidt er holdets topscorer med 11 mål. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Rasmus 'Krølle' Schmidt er holdets topscorer med 11 mål. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Se også: TV: 'Stjerneskuddet' sikrede sejren

Bredden er styrken
Holdet har imponeret offensivt. Der er ingen tvivl om, at de elsker at være i boldbesiddelse. Når kombinationerne flyder, så kan det være meget vanskeligt at bryde holdets spil. Drengene er dygtige til at løbe for hinanden, og de er gode til at finde hullerne. Med de mange mål skulle man tro, at der også har været mange mål udefra. Men holdets store styrke er netop, at de spiller sig igennem og gør chancerne større, så det er lettere at score på dem. Der er ingen tvivl om, at hjemmeholdet har bygget noget rigtig stærkt op i denne sæson.

Det er nærmest umuligt at forudse, hvor målene kommer fra. Hele 15 spillere har formået at nette i denne sæson. Det er vildt. Udeholdets forsvar skal være forberedt på, at det er en svær opgave, de går ind til. Rasmus 'Krølle' Schmidt og Joachim Jensen har scoret 11 og ti mål hver. De er særdeles giftige, men målene kan komme fra mange forskellige spillere.     

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Stjernevejskolens vej til kvartfinalen

29. august: Stjernevejskolen - Phønix Efterskole, 11-1

14. september: Rask Mølle Skole - Stjernevejskolen, 0-7

3. oktober: Stjernevejskolen - Hulvej Skole, 18-0

6. oktober: Stjernevejskolen - Østerhåbskolen, 7-0

26. oktober: Niels Ebbesen Skolen - Stjernevejskolen, 4-4 (6-7 efter straffespark)

10. november: Sejs Skole - Stjernevejskolen, 0-8

15. november: Laursens Realskole - Stjernevejskolen, 1-6

Holdets samlede målscore: 61-6

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Farsø Skole: Tætte kampe på stribe
Holdet går ind til kvartfinalen med en målscore på 18-6. Selvom der er et par storsejre i bagagen, så har holdet primært spillet tætte opgør.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skal have stabiliseret forsvaret
Drengene har virkelig været ude i nogle gysere i denne sæson. De har mødt modstand, men har alligevel formået at forlade banen som vindere i seks kampe i streg. Det er den vindermentalitet, som de skal tage med ind i kvartfinalen.

Nu står de dog overfor en modstander af en helt anden kaliber. En modstander, der har scoret imponerende 61 mål. Der vil komme pres på forsvaret i store perioder af kampen. I kredsfinalen havde forsvaret det svært i anden halvleg. Der manglede simpelthen tyngde. Derudover kom drengene til at sparke bolden meget væk, når de kunne have forsøgt at spille sig ud af problemerne. Det skal der fokus på inden dette opgør. For selvfølgelig er det okay at losse bolden ud af kommunen, hvis der er for meget pres på. Men hvis det bliver gennemgående, vil hjemmeholdet udnytte det til at skabe en form for powerplay i Farsøs forsvarszone. Derfor skal midtbanen ned og støtte, så de er klar til at modtage bolden og kan bringe den længere frem på banen. Ellers bliver det simpelthen for svært imod hjemmeholdets knivskarpe angribere.

I kredsfinalen var holdet foran med to mål, men de tillod alligevel modstanderen at få reduceret. Modstanderen kom også til flere store chancer og kunne have udlignet. Det går ikke i kvartfinalen. Her skal sækken snøres.

Hvis der skal jubles efter kvartfinalen, så skal holdet have styr på forsvaret. Foto: Henrik Schou
Hvis der skal jubles efter kvartfinalen, så skal holdet have styr på forsvaret. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: 'Mambaen' huggede dybt

Stærke offensive kræfter
Længere fremme på banen fungerer spillet rigtig fint for holdet. De er gode til at løbe for hinanden og gode til at finde hullerne. Det har aldrig været et problem for drengene at skabe chancer. De kommer altid til en del chancer i løbet af en kamp. I starten af kredsfinalen var de knivskarpe og fik hurtigt scoret to mål. Men herefter kneb det med skarpheden. Der blev brændt flere store chancer. Det er der ikke plads til i dette opgør. Der skal bolden bare i kassen.

Holdet har virkelig nogle spillere, der kan afgøre kampen på egen hånd. Jonas Sneftrup, Mads Roed og Japhet 'Mambaen' Bamba har tilsammen scoret 15 af holdets 18 mål. Hjemmeholdet skal være utrolig opmærksomme på den farlige trio, som Ekstra Bladet Skolefodbold også nævnte i optakten til kredsfinalen. De behøver ikke meget plads og kan score på selv de mindste chancer. Det var da også Mads og Japhet, der scorede de to mål i kredsfinalen. De kan afgøre det hele til holdets fordel.

Både Japhet Bamba og Andreas Drejer har døjet med skader henover vinteren. De satser dog på at blive klar til kvartfinalen. Det er meget vigtigt for holdet, da de to er nogle af holdets største profiler.

Se også: Mr. Skolefodbold: De vinder tirsdag

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Farsø Skoles vej til kvartfinalen

13. september: Sortebakkeskolen - Farsø Skole, 2-5

21. september: Farsø Skole - Bavnebakkeskolen, 2-1

28. september: Nibe Skole - Farsø Skole, 2-3

25. oktober: Farsø Skole - Østermarkskolen, 4-0

4. november: Farsø Skole - Houlkærskolen, 2-0

9. november: Farsø Skole - Gistrup Skole, 2-1

Holdets samlede målscore: 18-6

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se eventet for opgøret her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Læs Mr. Skolefodbolds bud på udfaldet af kampen her.

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere