ZOOM: Nordstjerneskolen - Nibe Skole

Drenge: I Nordjylland skal Nordstjerneskolen forsøge at holde Nibe Skoles Emil Due nede, hvis de vil i slutspillet

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Årets første kredsfinale finder sted i kredsen Jylland Nord tirsdag kl. 11.00. Slaget skal stå mellem to gode drengehold, hvor Nordstjerneskolen tager imod Nibe Skole.

Tjek vejret for kampen her

Se også: Samlede fotos: Nordstjernen - Nibe

Se info om kampen HER.

Nordstjerneskolen: En stærk offensiv
På Nordstjerneskolen finder vi nogle drenge, som lader til at have en stærk offensiv. I hvert fald taler deres målscore for, at de er gode til at putte mål i kassen. Indtil videre er det blevet til hele 22 af slagsen. Målscoren siger 22-5.

Derudover så kender de fleste af spillerne hinanden fra den lokale fodboldklub FFI (Frederikshavn Forenede Idrætsklubber, red.), hvilket ofte ses i sammenspillet på banen.

Udover at være et godt sammenspillet hold så er en af Nordstjerneskolens styrker også bredden på holdet. Der er ikke nogen egentlig profil på holdet, hvor alle er villige til at tage arbejds-støvlerne på og knokle for kollektivet.

Det så vi blandt andet i skolens sidste kamp mod Mellervangskolen.

Se også: Nordstjernen lyser stadig

Her var det Sebastian Basballe og Tim Møller, der var kampens store profiler, hvorimod det i Nordstjernens tidligere kampe har været blandt andre Casper Larsen og Mathis Fischer. Både Casper og Mathis lykkedes med et hattrick i samme kamp. Og kroner man disse præstationer med holdets topscorer Christoffer Marcussen med seks mål, ja, så har man et hold, der har flere strenge at spille på i offensiven.

Godt nok har holdet kun lukket fem mål ind i efteråret, men det er ikke meget, vi ellers har hørt om Nordstjerneskolens evner på den bagerste tredjedel, så måske er det her, Nibe Skole kan finde huller, der kan give dem sejren.

Nibe Skole: Store profiler
Modsat Nordstjerneskolen kan Nibe Skole bryste sig af at have en klar profil på holdet.

Emil Due har i flere tilfælde vist sig aldeles målfarlig, hvilket hans 10 mål alene beretter om. Han er en fysisk stærk spiller, der også er god mand mod mand og til at holde i bolden.

Se også: Duen blafrede i netmaskerne

I det hele taget er Nibe-holdet et mandskab, der har tegnet sig for gode offensive bedrifter, hvilket deres 27 mål da også afslører.

Udover Emil Due har Niels Emil Vestergaard scoret seks mål, så der er altså andre, der kan tage fra i det offensive.

Til gengæld ser det anderledes sort ud, når det kommer til forsvaret. Hele seks mål er der gået ind på holdet. Så enten satser man på en taktik, der hedder; at der bare skal scores flere mål en de andre, eller også så har de et gevaldigt problem med at få overført angrebets succes til de bagerste kæder.

Det er i hvert fald her, at Nordstjerne-holdet har deres muligheder, hvis de finder det fine kombinationsspil frem og får presset Nibe i de bagerste kæder.

Derfor skal du sætte dine penge på Nordstjernen

De har vist sig at arbejde som et kollektiv, der kender hinanden godt og deres plads på banen.

Derudover har de vist, at holdets offensive kræfter er fordelt på flere spilllere, der kan gå ind og afgøre kampe, når det gælder.

Se også: Kampen om Nord

Og så skal man ikke undervurdere hjemmebanefordelen. Med en god opbakning i ryggen har man flere gange set hold få ekstra vinger. Det kan måske gøre udfaldet mod Nibe.

Derfor skal du sætte dine penge på Nibe

Den helt store forskel på de to hold er Emil Due. Han har helt afgørende betydning for Nibe-holdet, da han i den grad er styrmanden, der går forrest.

Andreas Bang (med pandebåndet) sammen med Nibes profil Emil Due i kongestolen. (Foto: Ekstra Bladet)
Andreas Bang (med pandebåndet) sammen med Nibes profil Emil Due i kongestolen. (Foto: Ekstra Bladet)

Derudover har Nibe-drengene vist, at de kæmper og hjælper hinanden som et virkeligt hold. Det er ligeledes gode kvaliteter at have med, når man skal op i mod et måske stærkere kollektiv.

Nibes drenge er fysisk stærke og har blandt andet vist, at andre har gode nok nerver til at træde til, når det gælder. Det gjorde for eksempel Andreas Bang i holdets seneste kamp, da han kort før tid blev matcvinder.

Se også: Bang skød holdet videre

Det kan blive afgørende
Begge hold har prøvet at spille tætte kampe og være bagud, så de ved begge, hvad det vil sige at skulle kæmpe for det.

Der, hvor Nordstjernen kan øjne deres chance, er ved at sætte Emil Due ud af spillet. Hvordan vil holdet reagere, hvis ikke han er der til at styre slagets gang? Og så skal Nordstjernen forsøge at teste Nibe-forsvaret, der altså lader til at have lidt vanskeligheder.

Til gengæld spiller Nibe-drengene med stor selvtillid. Det betyder, at de tør tage chancerne og nogle gange de svære løsninger, der til gengæld så kan ryste Nordstjerne-forsvaret. Og så har de måske fysikken og naturligvis Emil Due, der kan blive afgørende.

Det bliver i hvert fald en interessant kamp, hvor de offensive kræfter bliver afgørende for begge hold.

Se også: Find svar på alt her

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere