Farfar følger med

I tykt og tyndt: Caroline Abildgaards farfar følger med i skolefodbolden

Caroline og farfar Egon (Foto: Kurt Nedergaard)
Caroline og farfar Egon (Foto: Kurt Nedergaard)

Frejlevs dygtige målmand Caroline Abildgaard på tolv år havde sin farfar Egon Hansen på sidelinjen som tilskuer til kredsfinalen i Nordjylland mellem Byplanvejens Skole og Frejlev Skole.

Egon Hansen er ikke en hvem som helst, når det gælder skolefodbold.

Se også: TV: Stor opbakning til begge hold

Egon har været referent i turneringen siden 1976 og dækket kampe over hele Jylland. Og alene i Nordjylland har han været på samtlige anlæg, hvor der er blevet spillet skolefodbold, for at dele fidusbamser ud. Han er kendt af alle lærere, der har haft med skolefodbold at gøre i Nordjylland, og han har holdt tale, set og rost mange mange spillere gennem 37 år med skolefodbold.

Da farfar var ung
Egon var også med, da der som det første sted i 1984 blev spillet skolefodbold for piger i Nordjylland som et forsøg. Det var ham, der delte fidusbamser og medaljer ud i den første finale for piger, der blev spillet på Suldrup stadion mellem Suldrup og Hørby Ungdomsskole med Hørby som vindere med 3-1. Og godt at turneringen siden 1989 har været landsdækkende med det niveau pigerne levere.

Se årets største galleri:

Se også: Galleri: Byplanvejens Skole - Frejlev Skole

Caroline kender derfor også alt til turneringen

- Jeg har hørt meget pænt om Ekstra Bladet Skolefodbold af farfar, så det er rart, at han har været til alle vores kampe, og han følger de fleste af vores klubkampe. Det er dejligt at spille når, der er en man kender.

Og Egon bakker sit barnebarn op:

- Det har været et mål at se Caroline spille skolefodbold, og rigtig flot at Frejlev har nået så langt og dejlig at følge Caroline.

Han havde selvfølgelig håbet, at de havde vundet men sagde, at det var fortjent, at Byplanvejens skole gik videre til kvartfinalen.

Caroline fortalte, at hun stadig også spiller håndbold og er højre back men skal vælge hvilken idrætsgren hun fremover vil dyrke, og som det ser ud nu, er det fodbold, der vinder.

Forståelig med det talent hun har i målet. Hendes helt mellem stængerne er Iker Casillas fra Real Madrid

Se også: Frejlev fejlede

Med sine kun tolv år kan hun være mede i skolefodbold to år endnu, og hun håber, at det stadig er farfar, der kommer som referent til kampene.

- Hvis helbredet holder, så er jeg klar til endnu et par år med skolefodbold.

Ingen tvivl om at hans hjerte stadig banker for skolefodbold og for barnebarnet Caroline, som han stolt kunne fortælle, at hun blandt alle B52s piger er blevet kåret til ”Årets Pige” i klubben. Flot som bare 12- årig.

Se også: Planen klar: Sådan spilles slutspilletSe også: Sådan gik finalerne i 2014

1 af 5 Caroline Abildgaard, et kun 12-årigt mplmands talent. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Caroline Abildgaard. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Caroline i aktion. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 
5 af 5 Caroline og farfar Egon (Foto: Kurt Nedergaard)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere