TV: Hunde blev til hvalpe

Ikke meget bid: De blev gjort tamme af de stærke vikinger

Ikke en god kamp af Niklas Madsen. (Foto: Henrik Schou)
Ikke en god kamp af Niklas Madsen. (Foto: Henrik Schou)

Der var på forhånd lagt op til et brag af en semifinale mellem drengene fra Hunderupskolen fra Odense og Nordstjerneskolen fra Frederikshavn.

Se også: TV: Brækket arm - og hvad så?

Meget forskellige hold
Mens Hunderupskolen normalt står for det flotte og teknisk polerede spil, så er Nordstjerneskolen kendetegnet ved en meget fysisk form for fodbold,så det var samtidig også modsætningernes kamp.

Begge hold startede kampen lidt famlende, og man fornemmede, at flere af spillerne lige skulle have rystet de værste nerver af sig. Der var så ikke mange oplagte målchancer i kampens første 20 minutter. Det største tilbud tilfaldt den helt store profil Casper Larsen, der lidt heldigt fik raget en frisparksbold til sig i Hunderupskolens straffesparksfelt. Men der var ikke rigtig saft og kraft i afslutningen, og det voldte ikke Christian Sørensen i Hunderup-målet større problemer.

Se også: TV: - Det er ikke gået op for mig endnu

På forhånd knyttede Hunderupskolen store forhåbninger til turneringens topscorer Victor Larsen, men han blev holdt i et jerngreb af det stærke midterforsvar fra Nordstjerneskolen bestående af Sebastian Basballe Nielsen og Tim Møller. Som en konsekvens af dette gik mest opspil igennem venstrekanten Victor Mickleit, som spillede en god første halvleg for hjemmeholdet.

Chancerne kom
Kampens første score målchance kom efter 20 minutter, hvor Casper Larsen halvkiksede en afslutning, hvorefter bolden til sidst endte hos Sebastian Basballe, der fra 10 meters aftand kanonerede bolden forbi det fjerneste målhjørne. Her var heldet bestemt med Christian Sørensen i Hunderupskolens mål. Dette blev starten på en god periode for Nordstjerneskolen.

Allerede to minutter senere burde Mathis Fischer have bragt Nordstjerneskolen foran, da han blev spillet blank foran Christian Sørensen, men den dygtige OB-målmand hev en sand fantomredning frem i rette øjeblik.

Hunderupskolen havde stadig svært at komme frem til åbne målchancer, og holdets absolutte midtbanestjerne Niklas Madsen måtte trække sig længere og længere tilbage i banen for at føre bolden fremad. Det betød, at han ikke stod så offensivt stærkt som i tidligere kampe. Med tre minutter til pausen gik han dog resolut med frem og fik sendt et godt langskud af sted mod Andreas Vestergaard i Nordstjerneskolens mål. Andreas kunne kun halvklare det lumske skud, og han fik skubbet bolden ud til siden, hvor Victor Larsen stod. Victor Larsen burde nok have afsluttet selv i situationen, men meget uselvisk spillede han bolden på tværs til Christian Haller, hvis afslutning gik snært forbi den ene opstander.

Se også: TV: Vikingehøvdingen: Vi tror på det

Første halvlegs sidste chance tilfaldt Nordstjerneskolens lynende hurtige angriber Christoffer Marcussen, der blev spillet fri på kanten af straffesparksfeltet. Han have mulighed for at trække tættere ind mod Christian Sørensen, men valgte at afslutte med det samme, og bolden røg en halv meter udenom målet. Det havde bestemt ikke været ufortjent, hvis Nordstjerneskolen havde ført ved pausen, men stillingen var 0-0.

Hør Hunderups pausesnak:

</p><p><b>Hunderup kom bedre med</b><br /> I et forsøg på at styrke offensiven byttede Hunderupskolens to kantspillere Christian Haller og Victor Mickleit side, og det så for en stund ud som om, at det var en god beslutning af Hunderupskolens træner Morten Rasmussen, for især den teknisk stærke Christian Haller kom lidt mere med i spillet.</p><p>Der gik tre minutter af anden halvleg, inden halvlegens første målchance faldt. Victor Larsen satte sig godt igennem på kanten af straffesparksfeltet, men hans indlæg manglede lige den sidste skarphed, og det løb ud i ingenting.</p><p>Nordstjerneskolen blev presset lidt længere tilbage, og efter 10 minutter burde Victor Larsen have bragt Hunderup foran. Han blev spillet smart fri foran mål, men han måtte se sin ellers gode afslutning prelle af på en velspillende Andreas Vestergaard.</p><a id="_98c0e0eb-fab5-4f58-9967-6b18cdeac0df" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/fyn/article4692561.ece">TV: OB-stjerner overfaldet af vilde fans</a><br /><br /><p>Man fornemmede at flere af Nordstjerne-spillerne havde tabt pusten for en stund, og det blev kun til halve målchancer til Günay Punar og Casper Larsen. Pludselig øjnede tilskuerne muligheden for en Hunderup-sejr, og der var vilde appeller fra de mange tilskuerne, der forlangte straffespark, da Christian Haller konsekvent blev tacklet midtvejs i halvlegen, men dommerens fløjte forblev tavs.</p><p><b>Målet kom</b><br /> De to hold var så småt begyndt at indstille sig på en afgørelse på straffesparkskonkurrence, da der blev sparket en lang bold frem imod Christoffer Marcussen midt på Hunderupskolens banehalvdel. Efter en løbeduel var den hurtige angriber pludselig alene med Christian Sørensen. Da målmanden kom ud, lagde Christoffer Marcussen smart bolden over ham og ind i det tomme mål. 1-0 til Nordsjerneskolen med få minutter igen.</p><p><b>Se udeholdet juble:</b></p><p><iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/h257OAUH6R8?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p><p>I de sidste sekunder kastede Hunderupskolen alle mand frem for at skaffe en udligning, og såvel Victor Larsen som målmand Christian Sørensen kom frem til et par store chancer, men udeholdet red stormen af, og jublen kunne bryde ud. Finalepladserne til Farum Park gik fortjent til Nordstjerneskolen efter en kamp, som begge hold havde stor ære af.</p><a id="_17fb8127-56e4-40e5-98c2-a78a96ba000d" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 2 Victor Larsen i en sandwich. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Ikke en god kamp af Niklas Madsen. (Foto: Henrik Schou)