Trak det længste strå

Jævnbyrdigt: Måtte afgøres på straffespark

Hjemmeholdet scorer på straffe. Foto: Hans Erik Nielsen
Hjemmeholdet scorer på straffe. Foto: Hans Erik Nielsen

Mandagens opgør mellem Viborg Private Realskole og Bjerregrav Friskole blev en meget jævnbyrdig forestilling, idet de to hold stod godt til hinanden. Se kampfakta her.

Der var ikke mange målchancer i kampen, eftersom det meste af spillet foregik på midtbanen, og vi skulle helt hen til det 16. minut, inden vi fik den første afslutning.

Men inden pausefløjt lykkedes det dog Bjerregrav Friskole at score til 1-0. Her var det var Maria Garsdal, der scorede på et inddirekte frispark i straffesparksfeltet, efter at målmand Kathrine Graf Nielsen havde samlet bolden op to gange, uden den havde rørt en anden spiller.
I pausen skiftede Realskoen målmand, idet Kathrine Rishøj kom på mål.

1-0-scoringen til Bjerregrav Friskole. Foto: Hans Erik Nielsen
1-0-scoringen til Bjerregrav Friskole. Foto: Hans Erik Nielsen

Se også: Holdt skansen i straffe

Ville det anderledes
I anden halvleg kom der lidt mere gang i kampen, og efter 44 minutters spil udlignede Camilla Thrysøe til 1-1. Hun var på pletten igen otte minutter efter og scorede til 2-1. Så mente holdleder Joan Aarup fra Realskolen godt, at hun kunne smide de fem navne væk til en eventuel straffesparkskonkurrence, men Bjerregrav Friskole ville det anderledes, og to minutter før dommerens slutfløjt udlignede Maja Andersen til 2-2.

Så måtte der en straffesparkskonkurrence til, og her viste hjemmeholdets nye målmand Kathrine Rishøj sig at være den stærkeste, idet hun klarede to af de fire skud, som Bjerregrav skole sparkede. Opgøret endte således 5-3 til værterne.

Kathrine Rishøj redder. Foto: Hans Erik Nielsen
Kathrine Rishøj redder. Foto: Hans Erik Nielsen

Se også: Afgjort på marginaler

Alletiders turnering
Efter kampen udtalte banens bedste spiller Naja Mortensen fra Viborg Private Realskole følgende:

- Jamen, det var da en meget lige kamp, og sejren kunne ligeså godt være gået til Bjerregrav friskole, men vi var bedst på straffespark. Jeg mener iøvrigt, at denne turnering er allertiders, fordi det giver nogle piger - som ikke er fodboldspillere til daglig - en chance for at spille en rigtig fodboldkamp, og dermed giver det måske nogle flere piger lysten til at komme igang med fodboldspillet, sagde Naja Mortensen, der har været med i DBU's landsholdssamling for U14 piger og spiller fodbold på Liga-1 i Team Viborg.