Debutanter tabte til sidst

Slutspurt: Værterne smed det hele på gulvet til sidst

Privatskolen i Frederikshavn trak det længste strå i torsdagens opgør. Foto: Ib Alstrup
Privatskolen i Frederikshavn trak det længste strå i torsdagens opgør. Foto: Ib Alstrup

Ligesom hos drengene var det også første gang, at pigerne fra Brovandeskolen deltog i Ekstra Bladet Skolefodbold. Kampen blev spillet på Frederikshavn Stadion, hvor Brovandeskolen var hjemmehold og Privatskolen udehold. Se kampfakta her.

Det eneste, der manglede for, at debuten skulle blive den HELT store succes, var en sejr. Pigerne kæmpede og spillede flot. Derudover var stemningen på holdet helt igennem fin og en stilling, der seks minutter før slutsignalet viste 2-2, lignede en afgørelse på straffespark.

Men sådan gik det desværre galt for pigerne, og pludselig var stillingen 2-4 til naturlig skuffelse for Brovandeskolen - og modsat til stor jubel hos Privatskolen.

Se også: TV: Spækket med chancer

Startede godt
Det begyndte rigtig godt for hjemmeholdet. Et straffespark, hvor der blev dømt hånd på, blev usvigeligt sikkert sat ind helt ude ved den ene stolpe.

Der skulle dog kun gå ca. et minut, så var der udlignet. Emma gled elegant igennem på venstrefløjen og placerede bolden uden for Karolines rækkevidde. 

Vi skulle frem til fem minutter før pausen, før der igen blev scoret. Et frispark til Privatskolen endte i lidt ping-pong foran Karolines mål - bolden ramte til sidst Karina, og så stod der 1-2.

Ud over målene i første halvleg var der dog flere gode scoringsmuligheder. Især udeholdets Sara Pedersen brillerede med flere flotte dribleture. Og så krydrede hun endda sin indsats med flere gode afleveringer til sin medspillere - især til Emma på venstrefløjen. I en enkelt situation så vi nærmest bolden i kassen, men en flot feberredning fra Karoline reddede hjemmeholdet.

Hjemmeholdets styrke lå nok i bredden og koncentration om opgaven. En enkelt spiller skilte sig dog ud. Anfører Andrea på midtbanen var her, der og alle vegne. Derforuden viste hendes tre mål i holdets første kamp, at målfarligheden ikke fejlede noget.

Der skulle kun gå fem minutter i anden halvleg, så så det igen rigtig godt ud for hjemmeholdet. Et langskud fra omkring 16 meter sejlede ind helt oppe i hjørnet hos Laura. Igen var det Andrea, der scorede.

Se også: Hattrick-helt med one-man show

Gæster trak fra
Da der resterede ti minutter, så det faktisk ud, som om begge hold var ved at indstille sig på en kommende straffespark-konkurrence. Men anfører Luna ville det anderledes. Ude fra venstre side gled hun fri og placerede sikkert bolden fladt helt ude ved den ene stolpe, da manglede der kun seks minutter af opgøret. Og helt galt gik det for hjemmeholdet fem minutter senere. Emma scorede Privatskolens fjerde og sit eget andet mål til slutresultatet 2-4.