Gyser i det nordjyske

Dramatik: Måtte afgøres fra pletten

Målmændene måtte vogte buret ekstra godt, da der skulle sparkes fra pletten. Foto: Stig Hansen
Målmændene måtte vogte buret ekstra godt, da der skulle sparkes fra pletten. Foto: Stig Hansen

Nørager Stadion lagde denne formiddag græs til pigekampen mellem Sortebakkeskolen i Nørager og Østermarkskolen fra Aars. For begge hold var der tale om deres første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Vejret havde ikke tilsmilet pigerne før dagens kamp - regn forud for kampen og regn under stort set hele kampen.

Det lod pigerne sig nu ikke gå på af. De gik ind til kampen med krum hals, og det skulle vise sig at blive en særdeles spændende affære.

Se kampfakta her.

Se også: Hattrick gange tre

Lynmål
De sidste tilskuere var vel dårligt kommet på plads, før første scoring var en realitet. En lang bold blev lidt ude fra venstre side stukket frem til gæsternes Ebbensggard som med et par smarte driblinger satte to forsvarere af, inden hun med et behersket skud kunne sende bolden i nettet. Målmand hos Sortebakkeskolen, Mille Lundquist, havde en hånd på bolden, men det forhindrede ikke, at den fortsatte og først lagde sig til ro, da den lå inde i målet.

Lidt af en mareridtsstart for hjemmeholdet, og holdet virkede da også lidt rystede og rådvilde i en periode herefter. Pigerne havde nok at gøre med at forsvare sig og få kuglen ekspederet væk fra egen zone.

Gæsterne fra Østermarkskolen kom til flere muligheder. Først var det Laura Byrialsen der afsluttede, men bolden strøg tæt forbi den ene stolpe, og lidt senere var det Maria Christensen der havde en god mulighed midt for mål, men hjemmeholdet slap i begge tilfælde med skrækken.

Så heldige var de imidlertid ikke med omkring 16 minutter spillet. Østermarkskolens Laura Byrialsen drbilede ind i straffesparkfeltet fra venstre side, og 10-12 meter fra mål sparkede hun med højrebenet bolden ind i målet ved fjerneste stolpe. Et rigtig flot mål som hjemmeholdets målmand ikke havde nogen mulighed for at afværge. Hermed en føring til gæsterne på 2-0.

Se også: Smal sejr i intenst opgør

Hjemmeholdet kom tilbage
Første mulighed til hjemmeholdet kom nogle minutter senere, da Sally Pollard kom til en god afslutning med et hårdt fladt skud, men bolden røg lige forbi gæsternes mål.

Måske det skulle tages som en lille advarsel om, at hjemmeholdet nu var kommet ind i kampen, og med 23 minutter spillet kom reduceringen så. Sortebakkeskolens Kathrine Thomsen modtog bolden lige over banens midte og løb hele vejen, inden hun på kanten af straffesparkfeltet afsluttede med et hårdt skudt, og til glæde for hende selv og holdet endte bolden i målet bag gæsternes målmand Mathilde Fløj. Reducering til 1-2.

Resten af første halvleg forløb uden større muligheder for nogen af holdene, og da dommeren fløjtede til halvleg, kunne vi se tilbage på en første halvleg, hvor gæsterne havde været toneangivende og mest boldbesiddende, men hvor hjemmeholdet de sidste ti minutter var kommet rigtig godt tilbage i kampen.

Kort ind i anden halvleg havde hjemmeholdets Vivi Nielsen et rigtig godt skud, men bolden ramte en forsvarsspiller forholdsvis tæt på mål, og mere kom der så ikke ud af det.

Tre af kampens hovedpersoner. Foto: Stig Hansen
Tre af kampens hovedpersoner. Foto: Stig Hansen

Se også: Super-Sørens store show

Tæt på udligningen
Med omkring ni minutter af anden halvleg spillet fik Sortebakkeskolen tilkendt et frispark få meter uden for gæsternes straffesparkfelt. Vivi Nielsen sparkede frisparket, og bolden blev flot sparket udenom modspillerne og havde kurs mod målhjørnet, men uheldigvis for hjemmeholdet ramte bolden trekantsammenføjningen. Kun marginaler her gjorde, at holdet ikke fik udlignet.

Nogle minutter senere var Sortebakkeskolens målmand og en forsvarsspiller ved at misforstå hinanden, men de fik i fællesskab afværget i sidste øjeblik inden en modspiller løb med bolden.

På dette tidspunkt i kampen blev Sortbakkeskolens målmand Mille Lundquist skadet og måtte lade sig udskifte, og Kathrine Thomsen overtog målmandstrøjen.

Se også: TV: Klokkeklart nederlag

Tredje gang var lykkens gang
Udligningen kom efter ca. 25 minutters spil, hvor Sortebakkeskolen havde et skud som ramte overliggeren, men Vivi Nielsen var lynhurtig over returbolden og kunne let og ubesværet prikke bolden i mål til udligning 2–2. Tredje gang var altså lykkens gang for Vivi.

I de sidste minutter af kampen skete der ikke alverden, og det så ud som om at begge hold spillede på det sikre, og måske havde indstillet sig på at kampens vinder skulle findes ved spark fra 11-meter pletten.

Kort før kampens afslutning blev Mathilde Fløj i Østermarkskolens mål afløst af Emile.

Se også: TV: Målmand blev matchvinder

Måtte afgøres fra pletten
Begge hold scorede på sine første tre straffespark. For Sortebakkeskolen scorede Vivi Nielsen, Freys Hansen og Anna Degn, og for Østermarkskolen var det Ditte Månnson, Laura Byrialsen og Ditte Sominsen, der scorede.

Begge hold misbrugte deres næste to straffespark, og så var vi i den situation, at den tildelte ration af straffespark på fem til hver var opbrugt.

Pigerne fra Sortebakkeskolen misbrugte næste straffespark, og hvis Østermarkskolen kunne omsættes deres straffespark til scoring ville der være en vinder af kampen. Opgaven blev lagt for fødderne af Karoline, og hun svigtede ikke og sendte bolden i mål til stor jubel for holdet.

Østermarkskolen kunne således trække sig tilbage med en samlet sejr på 6-5. En sand gyser i det nordjyske.

Hør her hvad de to holds anførere sagde efter den dramatiske kamp: