Kneben sejr i hektisk affære

Sejr: De rødblusede er videre efter smal sejr

Kampen om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup
Kampen om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup

Drengene fra Svenstrup Skole og Gistrup Skole havde sat hinanden i stævne i Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her.

Gistrup Skole startede med den kraftige vind i ryggen og lagde dermed et stort pres på værternes mål. Allerede efter ganske få minutter kombinerede holdet sig gennem midtbanen via kanterne, hvor Marcus Thomsen og Christian Rosenbech stod for de gode afleveringer. Det resulterede i flere giftige hjørnespark til de rødblusede. Blandt andet fik Johan Andreasen en glimrende mulighed for at bringe sit hold foran efter ti minutter, men hans gode forsøg sneg sig lige over overliggeren.

Værterne kæmpede intens for at holde modstanderen på en behørig skudafstand fra eget mål, hvorfor der virkelig var saft og kraft i tacklingerne. Her gik anfører Jonas Madsen virkelig forrest og viste hermed sine holdkammerater, hvad vilje og styrke betyder, når man allermest har brug for det.

Ingen scoringer
Værterne fik momentvis presset spillet længere frem på banen, hvor der var stor kamp om at sætte sig på midtbanen. Dette af hensyn til, at bolden skulle føres frem over kanterne på banen i stedet for de lange afleveringer, som de havde svært ved at styre. Det lykkedes nogle gange, hvor angrebsspilleren Mathias Weesgaard forsøgte at drage fordel af sin højde i feltet. Det kastede dog ingen scoringer af sig.

Værternes anfører Jonas Madsen fortsatte sin intense fight i forsvaret og på midtbanen, hvilket resulterede i, at han fik forevist et gult kort otte minutter før pausefløjtet. Umiddelbart herefter fik Christian Rosenbech en meget stor mulighed for at bringe sit hold foran, men keeper Jonas Madsen fik med en dobbeltparade afværget de store muligheder.

Sikker sidste skanse. Foto: Preben Krøldrup
Sikker sidste skanse. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Overdådige Overgaard

Remis til pausen
Første halvleg endte således uden scoringer, hvorfor begge hold kunne gå til pause med stillingen 0-0.

Taktiske dessiner i pausen fra udeholdets træner: Foto: Preben Krøldrup
Taktiske dessiner i pausen fra udeholdets træner: Foto: Preben Krøldrup

Se også: Smal sejr i tæt opgør

Anden halvleg var næppe sat i gang, før bolden lå inden i målet bag keeper Jonas Madsen. Det var netop medicinen fra pausesnakken hos de rødblusede, der gik op i en højere enhed. Marcus Thomsen sendte en lang aflevering af sted i dybden til Mick Hommelgaard i første minut af anden, der spurtede fra sin direkte markering.

Mick trak efterfølgende ind i banen og placerede bolden i det lange hjørne uden for keeperens rækkevidde. Et rigtig flot gennemspillet angreb, der således resulterede i, at Gistrup Skole kunne juble over scoringen til 1-0.

Se også: Gyser i det nordjyske

Lys i Madsen
Da Jonas Madsen atter kom på banen, lyste det ud af øjnene på ham, at han bare ikke ville tabe kampen. Det havde igen en positiv afsmittende virkning på medspillere, der gav alt, hvad de havde. Det resulterede i flere gode tilbud, men bolden kom aldrig det sidste stykke ind over mållinjen.

Gæsterne kæmpede også forbilledligt for at holde den smalle føring. Her fik såvel Christian Rosenbeck, Albert Thomsen og midtbanegeneralen Marcus Thomsen gode muligheder for at udbygge føringen, da holdet havde flere gode kontraangreb.´

Trods en meget hektisk afslutning endte det hele dog med, at Gistrup Skole kunne trække sig sejrs rig ud af opgøret med et resultat på 1-0.

Interview med Gistrup-spillere: