Kørte finalepladsen hjem

Holdt stand: Rosendalskolen spillede sig i kredsfinalen

Rosendalskolens Julie Bak spillede en stor kamp, og hun kom også på måltavlen. Foto: Ib Alstrup
Rosendalskolens Julie Bak spillede en stor kamp, og hun kom også på måltavlen. Foto: Ib Alstrup

Så spidser det for alvor til. På Rosendals lækre kunstgræsbane og i forrygende flot vejr skulle de sejrsvante piger fra hjemmeholdet kæmpe mod pigerne fra Havbakkeskolen Als om en kredsfinaleplads i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor modstanderen er Hjørring Private Realskole, som sikrede sig deres finaleplads forleden.

Betragtet ud fra de tidligere resultater måtte hjemmeholdet være klare favoritter i dette opgør. Fire sejre og en målscore på 39-1 måtte på forhånd virke skræmmende på enhver modstander. Havbakkeskolen på udebane kom med en målscore på 8-4 efter fire smalle sejre. Den seneste sejr kom endda efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. 

Yderligere skulle vi opleve en ægte målsluger. Rosendals midtbanespiller Julie Bak havde inden dagens opgør nemlig nettet hele 12 gange.

- Vi kommer helt sikkert for at vinde, lød det fra Havbakkeskolens træner Morten.

- Vi skal da prøve at få revanche for sidste års 0-2-nederlag. Vi har dog svære odds imod os med kun i alt 21 piger fra 8. og 9. klasse at vælge imellem sammenlignet med Rosendals vist nok fire 9. klasser. Vi stiller da også op med fire piger fra 7. klasse, og så har vi helt fantastisk Carla Domino fra 4. klasse med i startopstillingen for første gang, lød de afsluttende ord fra Havbakkeskolens træner.

Se kampfakta her.

TV: Taktikken gav plads i kredsfinalen

Chokstart
Nøjagtig et minut og 18 sekunder efter dommer Stig Hansens første fløjt lå bolden i nettet bag Lærke Holm i Havbakkens mål. Det var Julie Bak, der efter et par kontraer fik bolden tacklet i mål. Lidt heldigt måske men alligevel et resultat af Julies veludviklede målnæse.

Pigerne fra Havbakkeskolen sled og slæbte alle mand, men udover en gylden mulighed på deres allerførste angreb umiddelbart efter Rosendals føringsmål havde de generelt svært ved at komme til de helt åbne målchancer. Dem havde Rosendal derimod i rigelige mængder. I hvert fald tre-fire rigtig gode indlæg fra Emilie Severinsen og Julie Poulsen burde være blevet omsat til scoringer, men måske virkede den opløftende start med det hurtige mål som en sovepude for hjemmeholdets to angribere Julie Bak og Silje Giversen.

Rosendals træner erkendte lidt før pausen, at det kneb med at få omsat de mange muligheder til scoringer.

- Måske er vi lullet lidt i søvn af vores store sejre i de tidligere kampe, lød det fra Rosendal-træneren.

Første halvleg sluttede med en friløber og korrekt annulleret scoring for offside til Rosendal.

De to holds anfører kort før kampstart. Foto: Ib Alstrup
De to holds anfører kort før kampstart. Foto: Ib Alstrup

Lige ved og næsten

Fokus på koncentrationen
Rosendals træner gentog sine tanker overfor sine spillere i pausen:

- I skal altså koncentrere jer meget mere. Det vil ikke være til at bære, hvis en af deres hurtige folk får scoret, for så får vi nemlig en helt anden kamp, lød det fra træneren.

Modsat var træner Morten fra Havbakkeskolen egentlig ganske godt tilfreds med sine spillere.

- I gør det fantastisk piger. I matcher dem fysisk. Grav nu de sidste kræfter frem, så har vi stadig muligheder for et godt resultat, lød det fra Morten.

Og pigerne havde tydeligvis lyttet til deres træner. Med energisk fightervilje fik de anført af Ellen Skov og Mathilde Damm på midtbanen tilkæmpet sig en masse spil. Også elegante Pernille Truong gav flere gange prøver på sit talent. Nævnes skal da også Carla Domino, der trods underlegenhed i alderen fulgte fint med.

Rosendalskolen gik videre til kredsfinalen, mens Havbakkeskolen Als måtte nøjes med fairplay-prisen og fidusbamsen. Foto: Ib Alstrup
Rosendalskolen gik videre til kredsfinalen, mens Havbakkeskolen Als måtte nøjes med fairplay-prisen og fidusbamsen. Foto: Ib Alstrup

TV: Ingen slinger i valsen

Slog pludselig til
Det var dog hjemmeholdet, der med en scoring til 2-0 efter ti minutter af anden halvleg bragte sig i en rigtig fordelagtig position. Et mål lige efter bogen. Julie Poulsen modtog en fin aflevering i dybden, tog et enkelt træk, og med en kontrolleret inderside udplacerede hun Lærke Holm i målet.

- Vi må naturligvis sætte flere folk frem, hvis vi skal vende det her, lød det efterfølgende fra Havbakkes træner Morten.

Det blev da også til flere behjertede forsøg, men alligevel stadig uden den helt store farlighed. Medvirkende var også en særdeles stærkt spillende Victoria Kahr som den bageste forsvarer hos Rosendal.

I den modsatte ende var der til stadig adskillige gode muligheder for Rosendalskolen. Både Silje Giversen, Julie Bak og Mathilde Damm havde alle gode forsøg, men enten endte forsøgene ved siden af eller over mål. Det skal dog siges, at Lærke Holm i Havbakke-målet i denne kamp nok fremstod som sit holds bedste spiller.

2-0 til Rosendalskolen blev slutresultatet. Helt fortjent uden at være prangende. Det virker som om, at der er meget mere i de piger, så optimismen må være intakt til kredsfinalekampen som spilles på mandag på Rosendalskolens hjemmebane.

Rosendalskolens vej til kredsfinalen:

3. september: Mariager Skole - Rosendalskolen 1-7

24. september: Rosendalskolen - Solhverv Privatskole 17-0

4. oktober: Rosendalskolen - Møldrup Skole 8-0

24. oktober: Houlkærskolen - Rosendalskolen 0-7

1. november: Rosendalskolen - Havbakkeskolen Als 2-0