Kvartfinalist: Vester Hassing Skole

'Nordstjernen' lyser: Det solide pigehold fra Nordjylland er klar til at kæmpe videre i foråret

Med Christina 'Nordstjernen' Pedersen i spidsen, har Vester Hassing Skoles piger endnu en gang spillet sig i en kvartfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold. Sidste år kom de også videre fra kvartfinalen, men semifinalen blev endestationen. Det får de gulblusede mulighed for at revanchere i 2016, når slutspillet for dette års turnering går i gang.

Holdets fundament i bagkæden er stærkt. Her huserer nemlig 'Nordstjernen' og Caroline Grøndvald. De suppleres af en stærk midtbane, så Vester Hassing-pigerne er svære at score med. En anden del af grunden til det, er Andrea Hoydal i kassen. Hun reddede sine holdkammerater i straffesparkskonkurrencen i kredsfinalen og er en vigtig brik.

Holdet har profiler som Sophie Nielsen, Sofie Pilegaard og Maria Pedersen og de er svære at dæmme op for, når de får spillet til at flyde. De blev kun for alvor presset i kredsfinalen, men pigerne har været i slutspillet før, og de ved hvad det kræver. De går ind til foråret med en samlet målscore på 29-2.

Se holdets vej til kvartfinalen her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

De største profiler
Christina 'Nordstjernen' Pedersen er holdets absolut største stjerne. Hun er anfører, forsvarsdirigent og en vinder af Guds nåde. Hun går altid forrest og er limen, der holder sammen på Vester Hassing-holdet.

'Nordstjernen' er en afgørende profil for Vester Hassing. (Foto: Henrik Schou)
'Nordstjernen' er en afgørende profil for Vester Hassing. (Foto: Henrik Schou)

Andrea Hoydal reddede holdkammeraterne i straffesparkskonkurrencen i kredsfinalen. Hun er en høj og dygtig keeper. Til daglig er hun en del af truppen i Fortuna Hjørring, hvilket også siger noget om hendes niveau. En sikker sidste skanse.
Andrea Hoydal snupper et straffespark. (Foto: Henrik Schou)
Andrea Hoydal snupper et straffespark. (Foto: Henrik Schou)

Sophie Nielsen har en gylden fod, og det er et stærkt våben. Hun scorede direkte på frispark, både i kredssemifinalen og i kredsfinalen. Den gyldne fod betyder også, at hun slår gode og præcise indlæg. Det er en kæmpe fordel, når man eksempelvis har en Christina Pedersen på holdet.
Sophie Nielsen har et fantastisk spark. (Foto: Henrik Schou)
Sophie Nielsen har et fantastisk spark. (Foto: Henrik Schou)

Sofie Pilegaard er målfarlig og hårdtarbejdende. Hun har scoret otte mål og er dermed holdets topscorer. Hun tager gode løb, men har også selv et godt blik for sine medspillere.
Sofie Pilegaard i kamp om bolden. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Pilegaard i kamp om bolden. (Foto: Henrik Schou)

Vester Hassing-holdet er for andet år i træk kredsvindere i Jylland Nord. Stort tillykke for andet år i træk. Nu skal de forsøge at forbedre deres semifinale-plads fra sidste år. Vi ses til foråret, Vester Hassing Skole!

Se Vester Hassing-pigerne fejre kredsfinale-sejren over Karensmindeskolen: