Lige ved og næsten

Tæt på: Spænding til sidste fløjt

Der var spænding til det sidste
Der var spænding til det sidste

Det blev en flot pigekamp mellem to gode hold fra Sæbygårdskolen og Hjørring Private Realskole, (HPR). Holdene var meget jævnbyrdige med hver sin force. Sæby havde  tre hurtige angribere, som de spillede på, hvorimod HPR var mere sammenspillet og kombinerede i perioder flot.

Før kampen sagde Sæbygårdskolens topscorer Laura Kristensen, der havde scoret 8 mål i turneringen:

- Det bliver en spændende kamp. Vi regner med at være jævnbyrdige, og vi vil gerne i semifinalen i Nordjylland.

Topscoreren for Hjørring PR Smilla Hundevadt med 6 mål før kampen udtalte:

- Jeg håber, vi vinder. Vi er godt sammentømret fra vores klubfodbold.

Se kampfakta her.

Hattrick til forskel

Gæsterne bedst fra land
Det startede med angreb og chancer i begge ender af banen. Helene Lund var igennem til to chancer for HPR, og farlige Laura Kristensen havde gode forsøg hos hjemmeholdet.

Efter 12 minutter kom der en centring fra højre, og Helene Lund fra HPR stod hel fri midt foran mål og havde let ved at score til 1-0 for gæsterne. Det blev også 2-0 i det 19. minut. Igen var Helene på pletten.

Flere farlige hjørnespark i begge ender gav ikke mål, og hvad der kom, tog gæsternes Mathilde Vestergaard i målet sig af.

I pausen fortalte træneren for Sæbygårdskolen, at de tidligere havde vundet over HPR, selvom de havde været bagud med to mål. Det så ud til at opildne pigerne.

Tre af kampens profiler. Foto: Leif Mikkelsen
Tre af kampens profiler. Foto: Leif Mikkelsen

TV: Ingen slinger i valsen

Lige ved og næsten
Hjemmeholdet satte tempoet op efter pausen og troede på træneren. De havde flere gode forsøg. Derfor var det overraskende, at Helene Lund 17 minutter efter pausen kunne øge føringen til 3-0 efter klumpspil. Det var Helenes sjette mål i år og tredje i kampen.

Sæbygårdskolen satte så slutspurten ind, og det blev spændende, men lige sent nok var det. 25 minutter ind i halvlegen lykkedes det for Nanna Sørensen at reducere til 1-3, og kort efter blev det 2-3 ved Signe Pedersen, som elegant loppede bolden over gæsternes målmand Mathilde Vestergaard, der havde stået en glimrende kamp. Hjemmeholdet pressede på, og de havde gerne spillet længere, da dommeren fløjtede kampen af efter en flot kamp i kraftig blæst.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sæbygårdskolen - Hjørring Private Realskole, 2-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Andrea Oladottir, Sæbygårdskolen
Mathilde Vestergaard, Hjørring Private Realskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Nanna Sørensen, Sæbygårdskolen


Hos Hjørring Private Realskole ud over målmanden Mathilde var Emma Ketillsson en meget stærk forsvarer, og Martine Borrisholt og Smila Christiansen var også rigtig gode.

Hjemmeholdets bedste var styrmanden Caroline Gadensgaard og de to hurtige Laura Kristensen og Sille Vestergaard.

Med sejren på 3-2 er Hjørring Private Realskole dermed videre til femte runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.