Måtte ud i straffe

Tæt duel: Fandt en vinder fra pletten

Gæsterne kunne til sidst juble efter en tæt duel, hvor der måtte straffesparkskonkurrence til. Foto: Preben Krøldrup
Gæsterne kunne til sidst juble efter en tæt duel, hvor der måtte straffesparkskonkurrence til. Foto: Preben Krøldrup

Aalborg Changs anlæg på Provstejorden lagde græstæppe til pigernes kamp mellem Vester Mariendal Skole og Skipper Clement Skolen. 

Begge hold var nået til tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold med vidt forskellige forudsætninger. Værterne fra Vester Mariendal havde eksempelvis vundet deres første kamp med hele 16-0 over Sofiendalskolen. Udeholdet havde derimod haft langt større udfordringer med at hive en samlet sejr på 2-1 i land over Frejlev Skole. 

I den anledning talte vi med de to målmænd om, hvilke forventninger de havde til opgøret.

Først værternes keeper Lea Jensen: 

- Jeg rørte næsten ikke bolden sidste gang. Vi ved, det bliver langt sværere for os denne gang, men jeg har et godt forsvar foran mig. Vilje og hård fight bliver derfor nødvendigt, lød det fra Lea.

Dernæst udeholdets målmand Signe Rolighed, der også spiller U16 fodbold I AaB til daglig.

- Det bliver en meget intens og lige kamp. Vi står godt i alle kæder. Jeg er sikker på, vi går videre, sagde Signe.

Herefter kunne kampen fløjtes i gang.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fyrede kanonen af

Barske forhold
Den kraftige vind viste sig klart at blive en ulempe for pigerne, da de havde svært ved at styre bolden. Det bevirkede, at meget af spillet kom til at foregå på midtbanen, hvor mange af spillerne i forvejen opholdt sig. Man forsøgte momentvis at få kanterne sat i spil, hvilket lykkedes ganske fint for værterne.

Her var det især kantspilleren Caroline Scheel, der via sin enorme speed fik flere gode indlæg slået ind i felterne. Blandt andet i kampens 8. minut, hvor Caroline netop fik slået et glimrende indlæg ind til Silje Dalager. Hendes gode afslutning blev dog på glimrende vis pillet af keeper Signe Rolighed fra Skipper Clement Skolen.

Gæsternes fysisk stærke Nora Corfits viste også sin målfarlighed i den modsatte ende af banen, hvor Ida Davidsen var rigtig god til slå indlæg i dybden på det rette tidspunkt. Dog lykkedes det ikke at få det optimale udbytte ud af anstrengelserne. Værternes anfører Anna Mehlbye arbejdede overalt på banen. Hun var egentlig kun tiltænkt en midtbanerolle, men vi så hende også rydde op i forsvaret og arbejde fremadrettet, når Caroline Scheel spurtede af sted på flanken.

Der var mange chancer i kampen, men begge hold var uskarpe. Foto: Preben Krøldrup
Der var mange chancer i kampen, men begge hold var uskarpe. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Straffede sin modstander

Chancer i begge ender
Skipper Clement Skolens Mathilde Dybbro viste også sine evner som en driblestærk spiller, hvor hun forsøgte på at spille bolden frem til frontløberne.

Med ca. ti minutter tilbage af første halvleg testede værternes Anna Mehlbye og Caroline Scheel gæsternes målmand i form af et par langskud, som dog ikke voldt Signe de store problemer. 

Midtstopperen og anfører Victoria Holst fra Skipper Clement Skolen var en rigtig god spiller, da hun havde et godt blik for spillet. Som oftest formåede hun at få værternes angribere taklet i sidste øjeblik, så chancerne ikke blev spillet større. 

Umiddelbart inden pausefløjtet opstod der en meget stor mulighed til gæsterne, da en tilbagelægning til keeper Lea Jensen blev for kort. I den anledning opstod der klumpspil mellem flere spillere, inden Lea kunne nå tilbage og samle bolden op. Holdets frontangriber Nora Corfits måtte udgå med en skade kort tid før pausefløjtet, hvilket absolut ikke var det, holdet havde brug for. Alle kæmpede dog godt videre, indtil pausefløjtet lød.

Se også: TV: Sled modstanderen op

Gode råd i pausen
Resultatet af første halvleg blev således 0-0.

Hos værterne lød de gode råd fra holdets træner Jacob:

-I skal først og fremmest fokusere på jeres eget spil. Der er en rigtig god stemning inde på banen. Læg et større pres på dem her efter pausen.

Hos gæsterne var de gode råd:

-I står for dybt i banen, der skal flere spillere med frem. I bakker hinanden godt op. Aflever bolden lidt tidligere i stedet for at drible.

Se også: TV: Skarpest fra pletten

Lagde et hårdt pres
Værterne lagde et enormt stort pres på gæsterne allerede fra anden halvlegs start, hvilket der kom et par store muligheder ud af. Holdets tremålsskytte fra den første kamp Sofia Korsgaard, lagde blandt andet et par glimrende indlæg ind i fødderne på Maria Bork, som med lidt held havde kastet mindst en scoring af sig. Atter skal Victoria Holst have stor ros for sin evne til netop at gribe ind i spillet på det rette tidspunkt.

Samme Victoria var sammen med keeper Signe Rolighed også rigtig god til at styre sit forsvar, da de begge sendte mange verbale udmeldinger til deres medspillere. 

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor meget af spillet fortsat foregik på midtbanen. Her oplevede man momentvis, at den sidste dribling blev for lang, hvorfor chancerne ikke kastede scoringer af sig.

Se også: Hattrick-helt slog til

Tilbage på banen
Nora Corfits fra Skipper Clement Skolen blev sendt på banen igen, efter hun var udgået med en skade tidligere. Det gjorde, at der blev lagt et større pres på værternes mål, når Nora fik bolden slået i dybden. Igen kastede det ikke de scoringer af sig, som alle ventede på.

Værternes hårdt kæmpende midtbaneprofil Anna Mehlbye måtte desværre for holdet også udgå, da hun fik krampe i begge ben. I den anledning overtog Caroline Scheel og Maria Christensen dirigentrollen på midtbanen, hvor de tilspillede sig et par rigtig gode muligheder. Enten sneg bolden sig lige ved siden at målet, eller også greb keeper Signe Rolighed sikkert ind i spillet. 

Med ca. 5 minutter tilbage af kampen lagde begge hold pres på for at finde en afgørelse inden for ordinær tid. Dog ikke mere end man fortsat holdt det rette antal forsvarsspillere i egne forsvarszoner. Nu var man så tæt på, så muligheden for at gå videre i turneringen skulle ikke spildes.

Umiddelbart inden kampens afslutning tilspillede gæsterne sig en kæmpestor mulighed for at afgøre kampen til egen fordel, hvor hjemmeholdets keeper Lea Jensen greb modigt ind og dermed holdt sit hold ind i kampen.

Gæsternes målmand fik en hovedrolle, da hun snuppede to straffespark. Foto: Preben Krøldrup
Gæsternes målmand fik en hovedrolle, da hun snuppede to straffespark. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Super Søren slog til

Måtte afgøres fra pletten
Den ordinære kamp sluttede 0-0, hvorefter der i første omgang skulle udpeges fem spillere fra hvert hold til at sparke straffespark.

Da begge hold havde sparket fire spark, kunne kampens vinder kåres. Sagen var nemlig den, at gæsternes målmand Signe Rolighed havde pillet to spark, mens gæsterne samtidig havde scoret på alle deres fire spark. Skipper Clement Skolen kunne således sendes videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold med en samlet sejr på 4-2 over Vester Mariendal Skole.

Efter kampen var der naturligvis glæde at spore hos Skipperen, hvorimod værterne var skuffede over, at de nu var slået ud. Alle var dog enige om, at det havde været en rigtig god oplevelse at være med i turneringen, da det gav et godt sammenhold på tværs af klasserne. Yderligere havde de spillere, der var skadede, andre roller i forbindelse med afvikling af kampene.