Midtbaneprofil: 'Vi er klare favoritter'

Rosendalskolen: Fie Andersen forventer at sætte sig på midtbanen i semifinalen

Fie Andersen ser frem til semifinalen mod Gråsten Skole. Foto: Henrik Schou
Fie Andersen ser frem til semifinalen mod Gråsten Skole. Foto: Henrik Schou

Mandag 8. april klokken 12 skal den første finalist i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold findes. Det er pigerne fra Rosendalskolen, der hjemme tager imod Gråsten Skole.

Pigerne fra Rosendalskolen tager imod Gråsten Skole i et brag af en semifinale. Foto: Henrik Schou Jyllandnord ZOOM: Rosendalskolen - Gråsten Skole

På hjemmeholdet har midtbaneprofilen Fie Andersen domineret midtbanen i holdets kampe, ligesom hun har lagt flere sukkerbolde til kanterne Julie Poulsen og Julie Bak - og det har fungeret rigtig godt indtil videre.

- Vi ved altid, hvor hinanden er, og vi spiller godt sammen. Vi kender også hinanden godt uden for banen, så det hjælper nok også på det, siger Fie om samspillet med de to gange Julie på kanterne.

Fie ved dog også godt, at de i semifinalen skal være lidt skarpere fra start. I kvartfinalen var de nemlig meget nervøse, og der skete intet af betydning i første halvleg.

- Vi har snakket om, at vi godt ved, at vi bliver nervøse. Men vi bliver nødt til at skubbe det væk og sige til os selv, at det er vind eller forsvind. Vi skal gøre alt, hvad vi kan.

- Vi har haft nogle problemer med at score på vores chancer. Vi udnytter dem ikke helt, som vi burde, lyder det fra midtbanespilleren.

Fie scorede målet til 3-3 i sidste sekund af kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Fie scorede målet til 3-3 i sidste sekund af kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Fie Andersen kæmpede ihærdigt i kvartfinalen, men måtte undervejs sidde ti minutter på bænken. Foto: Henrik Schou Jyllandnord 'Mit temperament slog gnister'

Styr på temperamentet
Fie Andersen er en spiller, der virkelig forstår at bruge sin stærke fysik. Det er sådan, hun har sat sig på midtbanen indtil nu, og det vil hun gøre igen i semifinalen:

- Jeg har tænkt mig at bruge min fysik. Det er der, jeg er stærk, siger Fie, der med selvtilliden i orden fortsætter:

- Jeg tror ikke, at de kan gøre noget, så jeg ikke får lov til at styre midtbanen. Jeg kommer til at styre midtbanen i semifinalen.

Midtbaneprofilen skal dog passe på, at hun ikke lader temperamentet tage over. Det så vi senest i kvartfinalen, hvor hun helt umotiveret sparkede bolden væk inden et frispark.

- Jeg er nødt til at sige til mig selv, at jeg skal slappe mere af nogle gange. Hvis jeg kommer op i det røde felt, så er jeg nødt til at tænke på, at det, der skete sidst, ikke var så smart. Jeg er nødt til at holde mit temperament nede.

Fie Andersen fik et gult kort i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Fie Andersen fik et gult kort i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Fie Andersen i midten tiljubles af medspillere og fans efter at have sikret sejren. Foto: Henrik Schou Jyllandnord TV: Sikrede guld og kvartfinale

Tror på guldet
Fie Andersen tror ikke kun sine egne evner, men hun tror også på holdets. I kredsfinalen blev de pressede efter at have smidt en 2-0-føring og endte med at skulle i straffe.

- Vi blev lidt pressede over udligningen, men vi blev ved med at kæmpe og endte jo med at vinde i straffe, fortæller Fie, der dog havde regnet med en sværere kamp i kvartfinalen:

- I sidste opgør var vi mere overlegne. Vi havde nok forventet, at modstanden ville være lidt sværere.

Fie tror da også på, at de efter mandagens kamp står med billetten til finalen i hænderne.

- Jeg vil sige, at vi er klare favoritter. Vi tror ekstremt meget på det, og vi går ind til det med alt, hvad vi har.

- Jeg håber og tror på, at vi kan vinde det hele. Vi vil i hvert fald kæmpe om det, fortæller Fie, der glæder sig meget til at skulle i aktion i semifinalen.