Overdådige Overgaard

Hattrick-helt: Sendte sit hold videre ene mand

Gæsterne fra Østmarkskolen var det stærkeste hold, blandt andet takket være Mikkel Overgaard. Foto: Stig Hansen
Gæsterne fra Østmarkskolen var det stærkeste hold, blandt andet takket være Mikkel Overgaard. Foto: Stig Hansen

Drengene fra Sortebakkeskolen i Nørager og drengene fra Østermarkskolen i Aars skulle mødes i denne kamp, som for begge holds vedkommende var deres første i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Specielt gæsterne fra Østermarkskolen har lidt stolte traditioner at leve op til, da de sidste år kom ganske langt.

Se kampfakta her.

Se også: Hattrick sikrede sejr

Chancer fra start
Kampen var ikke mange minutter gammel, før den første gode mulighed opstod. Det var Østermarkskolens Magnus Norlyk som fik bolden stukket frem på midten af banen, men målmand hos Sortebakkeskolen, Lasse Bech havde forudset situationen og kom flot ud af målet og sparkede bolden væk.

En nogenlunde tilsvarende situation opstod efter små 12 minutter, hvor gæsternes Mikkel Overgaard på kanten af offside modtog bolden bagfra, men inden han nåede at få ordentlig kontrol over den, nåede hjemmeholdets målmand endnu en gang ud og fik kuglen ekspederet ud ad farezonen.

Hjemmeholdet fra Sortebakkeskolen kom ikke videre til de store muligheder, og ofte mistede de bolden, når de kom lidt over midten, men dog havde Lasse Grøn og Jakob Skødt er par afslutninger.

I denne fase af kampen var der lidt trængselstider hos hjemmeholdet, og kun held gjorde, at de ikke indkasserede en scoring imod sig noget senere. Mikkel Holm fik driblet sig helt fri foran mål, men hans afslutning ramte en modspiller på skulderen, og hjemmeholdet slap med skrækken.

Se også: Gyser i det nordjyske

Overtag gav pote
Med omkring 22 minutter spillet gav udeholdets klare overtag bonus. Mikkel Overgaard afdriblede elegant tre modspillere, og seks-otte meter fra målet kunne han med en behersket inderside sparke bolden i mål til føring på 1-0.

Scoringen gav anledning til, at gæsterne resten af halvlegen satte tempoet lidt ned, og hjemmeholdet kom lidt bedre med uden det dog kom til større muligheder, og da der blev fløjtet til pause, kunne vi se tilbage på en halvleg, hvor de rødtrøjede gæster havde haft overvægt i spillet og generelt havde været toneangivende.

Anden halvleg startede nogenlunde som første, og Østermarkskolen havde igen sat tempoet op, og det førte til flere gode afslutninger. Først var det Mikkel Overgaard der sparkede på mål, men bolden ramte en modspiller og gik til hjønespark. Alexander Østergaard førte senere bolden op i venstresiden, men der var ingen medspillere kommet med helt op på hans indlæg.

Se også: Hattrick gange tre

Gæsterne stadig bedst
Hjemmeholdet var under pres, og ofte mistede de bolden i egen forsvarszone, når de påbegyndte deres opspil. Specielt det sidste gav anledning til bekymring hos deres træner, Henrik Bundgaard.

Østermarkskolens overtag skulle udmønte sig i en ny scoring med omkring 12 minutter spillet. Igen var det Mikkel Overgaard, der skulle noteres for målet, da han midt for målet modtog bolden og ubesværet kunne sende kuglen i rusen til føring på 2-0.

Som det også var tilfældet i første halvleg satte gæsterne nu tempoet et gear eller to ned, og det førte til, at hjemmeholdet igen kom ind i kampen. De fik meget mere spil og fik reduceret til 1-2 lidt senere. Lasse Grøn modtog bolden lidt uden for modspillernes straffesparkfelt, og efter et par driblinger sendte han med et flot skruet skud bolden i mål bag gæsternes målmand Yaser Raad, og der var nu bragt fornyet spænding ind i kampen.

Spillet vekslede nu frem og tilbage men dog uden de store muligheder for nogen af holdene, og vi skulle frem til omkring 24 minutter inde i anden halvleg, før der skete noget. Østermarkskolens Mikkel Overgaard udnyttede lidt uopmærksomhed i Sortebakkeskolens bagerste forsvarskæde til at opsnappe bolden og score til 3-1 og dermed reelt set afgøre kampen.

Der var mange angreb i opgøret på den regnvåde bane. Foto: Stig Hansen
Der var mange angreb i opgøret på den regnvåde bane. Foto: Stig Hansen

Se også: Super-Sørens store show

Kørte sejren hjem
I de resterende minutter af kampen blev det mest til spil på midten af banen, og den vel eneste kvalificerede afslutning kom, da gæsternes Mads Johansen havde et hovedstød som røg en meters penge over hjemmeholdets mål.

Det hele endte derfor med en sejr på 3-1 til Østmarkskolen.

På Østmarkskolens hold lagde man specielt mærke til to spillere. Dels Jannik Hyldal som leverede en stor arbejdsindsats og var meget sikker i det, han foretog sig. Målscorer Mikkel Overgaard stod også stærkt i billedet med sit hattrick, og han var generelt overdådig i kampen.

Overordnet set en flot spillet kamp af de to hold, og det skal her tilføjes, at forholdene bestemt ikke var de bedste. En våd og glat bane kombineret med regnvejr det meste af tiden, gjorde det ikke nemt for drengene.