Skolefodbold integrerer

Flygtning: Abdul kom til Danmark fra Syrien i juni - i dag spillede han skolefodbold

Abdul (i midten) er syrisk flygtning. Han kom til Danmark i juni efter at have været på flugt. I dag spillede han skolefodbold og fik fairplay-håndklædet. (Foto: Flemming Petersen)
Abdul (i midten) er syrisk flygtning. Han kom til Danmark i juni efter at have været på flugt. I dag spillede han skolefodbold og fik fairplay-håndklædet. (Foto: Flemming Petersen)

Skolefodbold kan også være med til at integrere flygtninge. Det er Abdul fra Tornhøjskolen et godt eksempel på. Han kom til Danmark fra Syrien i juni 2015 og taler kun syrisk. Abdul spillede en fornuftig kamp på trods af sprogbarrieren.

Han fik også fairplay-håndklædet for sin indsats i kampen. Det er i det hele taget imponerende, at han blot kom til landet for to måneder siden og at han nu deltager i verdens største skolefodboldturnering.

Se kampfakta her

Kampen startede lidt nervøst fra begge hold, med meget spil midt på banen. Efter 20 minutters spil sendte Karensmindes Gustav Midtgård et hovedstød mod det tomme mål, men på selve stregen kom en Tornhøj-spiller og slog bolden ud med hånden.

Straffespark og udvisning for resten af kampen. Casper Henriksen scorede på straffespark, men Tornhøjskolen kæmpede fortsat godt videre.

Magtdemonstration

Jerndefensiven

Fortjent nederlag
I anden halvleg kom Tornhøjskolen rigtig godt med, trods de 10 spillere. Men da først en af deres bedste spillere Vulnet Krasniqi blev skadet og måtte udgå, var der ikke mere igen i Tornhøj.

Karensminde overtog efterhånden alt spillet og sluttede af i overbevisende stil med en sejr på 4-0 på mål af Malthe Christiansen, Kristian Løber og Casper Henriksen.

Hos Karensminde lagde man især mærke til Casper Andersen og Max Nysum i forsvaret. I angrebet gjorde Gustav Midtgaard det godt.

Tornhøjskolen havde én af kampens absolut bedste spillere i Victor Alexander, der til daglig spiller i AaB. Han er en spiller, der virkelig imponerede. Også Vulnet og målmanden Ardit Stublla gjorde det godt.

— Det var svært at vinde kampen med kun 10 spillere i så lang tid, så det var fortjent nok, at vi tabte, fortalte en fattet Victor efter kampen.