Snuppede to og gik videre

Stærk præstation: Lærke Holm blev dagens kvinde i skysovs med to afgørende redninger

Lærke Holm, der redder én af Aars Skoles straffespark. Foto: Claus Larsen
Lærke Holm, der redder én af Aars Skoles straffespark. Foto: Claus Larsen

Blæsten gik friskt over Limfjordens vande og helt ned til Mariager Fjords udmunding i Kattegat, hvor Havbakkeskolen og Aars Skole kæmpede om videre avancement i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det skete under svære forhold, da det blæste gevaldigt under dagens opgør. Det blev også et opgør, som måtte afgøres på straffespark. Her skulle keeper Lærke Holm få en afgørende rolle.

Se kampfakta her.

Smuttede under keeperen
Disse forhold til trods blev det en seværdig kamp, og allerede efter otte minutter og 53 sekunders spil kom Havbakkeskolen foran med 1-0, da Astrid Stegger satte en lang tå på bolden, som derefter trillede under målmand Stine Pedersen i Aars Skoles mål. Havde banen ikke været nyslået, men langhåret, var bolden ikke trillet over målstregen. Men det gjorde den altså, og derfor stod den 1-0 til værterne.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage med store chancer til begge hold, men dygtige forsvar og kvikke målmænd hindrede flere scoringer i første halvleg.

Keeper Stine Pedersen måtte se sig passeret i målet. Foto: Claus Larsen
Keeper Stine Pedersen måtte se sig passeret i målet. Foto: Claus Larsen

TV: Stærkest på dagen

Gik stærkt
Starten på anden halvleg var også en jævnbyrdig affære og igen med store chancer til begge hold. Først i det 44. minut lykkedes det Aars Skoles Chantal Tshitumba at udligne til 1-1, da hun driblede sig igennem Havbakkeskolens forsvar og udplacerede Lærke Holm i målet.

Allerede minuttet efter bragte Ellen Skov igen hjemmeholdet foran med 2-1 efter lidt klumpspil foran Aars Skoles mål.

Der skulle herefter ikke gå mere end fem minutter, før udeholdets Emma Odgaard, vel nok kampens mindste spiller, udlignede til 2 - 2. Dermed fortsatte hun målscoringen fra de to foregående kampe, hvor hun også kom på tavlen. Blandt andet i opgøret mod Løgstør Skole, der endte 2-0 til Aars Skole.

Farlig situation i feltet. Foto: Claus Larsen
Farlig situation i feltet. Foto: Claus Larsen

TV: Spækket med chancer

Snuppede i stor stil
Selvom begge hold virkelig forsøgte at score til 3-2, så lykkedes det ikke, og kampen måtte derfor afgøres på straffespark.

I straffesparkskonkurrencen trak Havbakkeskolen det længste strå, da de missede kun et enkelt spark, mens Aars Skole brændte to, som Lærke Holm snuppede i stor stil.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Havbakkeskolen - Aars Skole, 6-5 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathilde Damm, Havbakkeskolen
Emma Odgaard, Aars Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Frederikke Johnsen, Aars Skole