TV: Åd sig ind i opgøret

4-0: Stille og roligt satte det ene hold sig på spillet

Signe Bøgelund er klar til indgreb i hjemmeholdets mål. Foto: Ib Alstrup
Signe Bøgelund er klar til indgreb i hjemmeholdets mål. Foto: Ib Alstrup

I pigekampen mellem Houlkærskolen og Højslev Skole skulle det afgøres både, hvem der skulle videre til femte runde - men også hvem af de to dygtige målvogtere Signe Bøgelund fra hjemmeholdet eller Kristine Lykkegaard fra udeholdet, der skulle have mulighed for at fortsætte med at holde nullet.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Favoritterne måtte vinke farvel

Ingen mål imod
Houlkærskolen havde nemlig vundet 5-0 og 1-0 i deres første to kampe, mens udeholdet stillede op med hele 6-0 og 9-0.

- Jeg spiller faktisk ikke i klub til daglig, men jeg er et naturtalent. Sådan lød det fra Signe sagt med et glimt i øjet.

- Jeg går i 9. klasse, men de fleste af holdkammeraterne går kun i 8.

Anderledes baggrund som målmand kunne Kristine præstere.

- Jeg går kun i 7. klasse og spiller på U14 Liga1 i FC Salling i Skive. Som et bevis på hendes store målmandstalent kunne hendes holdkammerater berette, at Kristine var med i DBU-regi.

Der var pæn opbakning til hjemmeholdet. Foto: Ib Alstrup
Der var pæn opbakning til hjemmeholdet. Foto: Ib Alstrup

Se også: Smækkede godt igennem

Godt fra land
Straks fra start lagde hjemmeholdet ud med et kraftigt pres mod Kristines forsvar. Allerede efter godt et minut måtte Kristine hive sin første redning ud af ærmet. Et hårdt skud blev kun halvklaret, men riposten blev sendt lige over mål.

Tre minutter senere var det endnu tættere på. En fri angriber sendte et yderligt placeret skud mod mål, men den fremragende forsvarer Isabell Rudbeck fik i sidste øjeblik sat en glidende tackling ind. Bolden tog opstanderen, sprang tilbage i spil, men igen blev riposten sendt over mål.

En rigtig flot start af hjemmeholdet. I det hele taget var det tydeligt, at når man kommer til fjerde runde, så består holdene af dygtige fodboldspillere. Efterhånden som halvlegen skred frem, blev kampen helt jævnbyrdig. Det blev til flere gode angreb og gode forsøg, men vi skulle helt frem til tredje minut af dommerens tillægstid, før vi fik en scoring. Det var Pernille Nielsen, der med et velplaceret skud kunne kunne bringe gæsterne foran og dermed ødelægge Signes rekord med at holde buret rent.

Trængsel foran Kristines mål. Foto: Ib Alstrup
Trængsel foran Kristines mål. Foto: Ib Alstrup

Se også: Afgjort fra første fløjt

Troede på det
I pausen lød det fra hjemmeholdets to trænere:

- Bare fortsæt, piger, så skal der nok komme et mål. Men vi må erkende, at vi er oppe mod et rigtigt godt hold.

I den modsatte lejr var meldingen til pigerne:

- Vi skal gå efter flere mål, så vi rokerer lidt og gør angrebet lidt stærkere, for hvis bare vi får en enkelt pind mere, så er den lukket.

Vi fangede også udeholdets Mathilde Rasmussen i pausen:

Den ønskede pind kom allerede i anden halvlegs fjerde minut. Anne Skovgård var pludselig blank foran mål, og så stod det 2-0.

Det fik ikke hjemmeholdet til at tabe modet. Flere gange lød det fra Signe i målet:

- Kom nu piger!

Se også: Målscorer: Skideskægt at spille skolefodbold

Lukkede og slukkede
De prøvede og prøvede, men lidt efter lidt trådte forskellen mellem de to mandskaber tydeligt frem. Især var det som om især udeholdets Mathilde Rasmussen trådte en ekstra gang på speederen og var næsten eneherskende på midtbanen.

Hun har netop været til samling med bruttotruppen til det danske U16-landshold. Trods hendes altså kun 16 år spiller hun ligeledes på Viborgs U18 Pige DM. Men også spillere som Silje Vine og måske endnu mere Isabell ydede en fremragende indsats. Isabell startede flere gode angreb med fine afleveringer til venstre kant, ligesom hendes forsvarsspil var af høj klasse.

Hjemmeholdet kæmpede stadig det bedste, de havde lært, men scoringen udeblev. De var kommet op mod et lidt bedre mandskab. Men spillere som Julie Boll og Nicoline Mark viste fine takter.

Udeholdet begyndende overtag udmøntede sig i yderligere to scoringer. Først Mathilde i 39. minut med et brag af et frispark direkte op i trekanten. Det ville søster Josefine åbenbart ikke have siddende på sig, for med ca. fem minutter tilbage af opgøret sendte hun en løs bold forbi en sagesløs Signe i målet.

Det blev altså målvogter Kristine, der kunne fortsætte sine såkaldte cleen sheet. Muligheden kommer i næste runde mod holdet fra Rosendalskolen.

Tak for en flot kamp af begge hold. Houlkærskolen kunne absolut være indsatsen bekendt. Og for solide Højslevs piger ser mulighederne rigtig gode ud fremover.

Hør fra de to søskendepar her:

1 af 2 To søskendepar. Den skadede Sofie og søster Nana samt Mathilde og Josefine. Foto: Ib Alstrup
2 af 2 Signe Bøgelund er klar til indgreb i hjemmeholdets mål. Foto: Ib Alstrup
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen