TV: Afgjort fra pletten

Spænding til det sidste: Måtte ud i straffe

Der blev kæmpet til det sidste og kampen måtte ud i straffesparkskonkurrence. Foto: Preben Krøldrup
Der blev kæmpet til det sidste og kampen måtte ud i straffesparkskonkurrence. Foto: Preben Krøldrup

Opgøret mellem Bavnebakkeskolen fra Støvring og Nibe Skole var årets første i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold for værterne. Derimod havde Nibe Skole været i kamp tidligere, hvor holdet havde vundet over den anden skole fra Støvring (Karensmindeskolen) med hele 7-2. 

Pigeholdet fra Bavnebakkeskolen blev jo landskendt for 20 år siden, da holdet vandt finalen i Parken i København. Det fylder fortsat meget på skolen, så det nuværende pigehold har meget at leve op til. 

Værternes anfører Mille Sørensen ville naturligvis gerne kunne leve op til tidligere års store præstationer, hvorfor hendes forventninger til kampen var følgende:

- Vi har et godt sammenspillet hold. Vi kæmper alle for hinanden. Vi ved, vi skal præstere optimalt, da vi har fået info fra Karensmindeskolen om deres styrker .

Anfører Clara Jørgensen fra Nibe Skole havde følgende bud på, hvordan de skulle hive sejren i hus: 

- Ingen tvivl om at det bliver en meget tæt kamp. Vi kender hinanden rigtig godt fra vores U15 Liga-hold i Nibe. Vi vil gerne langt i turneringen i år, så kamp og fight vil klart være vores varemærke.

Se kampfakta her.

Se også: Spillede sig sikkert videre

Dårlig optakt
Desværre ventede man forgæves på en dommer til at lede slagets gang. Denne dukkede dog aldrig op, hvorfor en lærer fra værternes skole måtte påtage sig dommerrollen.

Det blev en lidt famlende start på kampen, da pigerne set udefra var meget nervøse. Efterhånden som tiden gik, blev der klart mere struktur på spillet. Blandt andet fik Sofie Heinig en glimrende mulighed for at bringe sit hold foran, men hendes afslutning havde ikke den rette kraft. Værternes Mille Sørensen sendte også et projektil af et langskud af sted, men bolden havde lige ved siden af mål rammen. 

I det 6. minut blev værternes Marie Askjær væltet i feltet, hvorefter dommeren dømte straffespark. 

På det efterfølgende spark scorede Laura Ringstrøm meget sikkert således, at værterne nu førte med 1-0. Der skulle dog ikke gå mange minutter, før der igen var balance i regnskabet. Ida Sørensen fra Nibe Skole sendte Emilie Thomsen af sted i dybden med en rigtig god stikning, hvor hun pludselig var helt fri. Emilie scorede meget sikkert på det gode oplæg, hvorfor stillingen nu var 1-1.

Se også: Målmand blev helten

Åben affære
Efter denne hæsblæsende indledning på matchen skiftedes de to hold til at præge kampens udvikling. Sofie Heinig arbejdede eksempelvis hårdt på venstre flanke, da hun er meget løbestærk. Det kom der flere gode indlæg ud af, så der foregik meget i felterne. Værternes Mille Sørensen fordelte spillet rigtig godt hen over midtbanen.

Anfører Clara Jørgensen fra Nibe Skole var en sikker skanse for sit hold, da hun ryddede rigtig godt op. Samtidig formåede hun at bygge spillet flot op og det på trods af, at hun ofte var under et stort pres. 

Nøjagtig samme konklusion kan gives af den indsats værternes Laura Ringstrøm præsterede, da hun havde et formidabelt overblik og udnyttede sin gode teknik. 

Umiddelbart inden pausefløjtet gik der et gys gennem værternes mange tilskuere. Gæsternes topscorer Kristina Brutsaert fik en friløber, hvor hun til sidst stod over for værternes keeper Albina. Keeperen gik modigt ud sin mål og forhindrede i sidste øjeblik bolden i at ende i netmaskerne. Utrolig flotte aktioner af begge piger. 

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, hvorfor stillingen ved pausen var 1-1.

Et af kampens mål. Foto: Preben Krøldrup
Et af kampens mål. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Fejlene kostede dyrt

Taktiske ord i pausen
Hos Nibe Skole ville træner Kasper Hansen gerne have sit hold til at blive mere spilstyrende på midtbanen.

-Vi skal fortsætte med at lægge pres på dem, da vi sluttede bedst. Afleveringerne skal være mere præcise.

Hos værterne var man også enige om, at det havde været en meget lige halvleg. Træner Claus Pedersen så også gerne, at hans hold kunne blive mere spilstyrende og holde fast i bolden.

- Vi mister den for ofte, var hans sidste kommentarer. I kæmper alle godt, bliv ved med det

Allerede i anden halvlegs indledende fase kunne gæsterne være kommet foran, men Albina var atter på sin plads og reddede det gode skud fra Emilie Thomsen. I kampens 5. minut var det så i den modsatte ende af banen, der skete noget. Værternes profil Emma Schau trak ind i feltet og afsluttede fra nært hold. Keeper Caroline Lund dykkede ned i skuddet og reddede den store chance i sidste øjeblik.

Se også: TV: Trodsede modvind

Hjemmeholdet i teten
Mønsteret var herefter, at værterne overtog mere af spillet, hvor der kom flere gode indlæg fra de to kanter.

Omkring det 13. minut var der dømt frispark til værterne lige uden for feltet. Cecilia Rasmussen trykkede på aftrækkeren i en grad, så keeper Caroline Lund ikke kunne holde skuddet, som sejlede ind under hende. Emma Schau var ellers klar til at sparke bolden det sidste stykke ind over mållinjen, men det var der ikke brug for. Bavnebakkeskolen førte hermed 2-1. 

Med et kvarter tilbage af den intense kamp lagde Nibe Skole et hårdt pres på værterne for at komme tilbage i kampen. Det resulterede netop i, at kampens dommer dømte et nyt straffespark, men denne gang til Nibe Skole. Anfører Clara Jørgensen udnyttede den store mulighed, hvormed stillingen nu var 2-2. 

Ingen af holdene ville tabe kampen, så der blev investeret i mange fysiske ressourcer i den sidste del af matchen. Det skete dels via hårde tacklinger samt øvrige fysiske udfoldelser. Eksempelvis fik værternes Emma Schau en glimrende mulighed for at bringe sit hold foran, men hun blev netop taklet i skudøjeblikket. 

Alle ventede hermed på, hvornår kampen var forbi. I allersidste øjeblik kunne Nibe Skole dog have bragt sig foran på et frispark, som de fik tilkendt lige uden for feltet. Mere blev det dog ikke til, så kampen endte med resultatet 2-2.

Der var mange dueller i opgøret. Foto: Preben Krøldrup
Der var mange dueller i opgøret. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Revanchen udeblev

Afgørelse fra pletten
Herefter skulle man i gang med at afvikle fem straffespark til hvert hold.

Her scorede begge hold på fire af de fem spark. Herefter fortsatte man med et spark til hvert hold, hvor der også blev scoret. Da så værterne brændte deres sidste spark samtidig med, at Nibe Skole scorede på sit spark, kunne gæsterne kåres som vinder af opgøret med en samlet sejr på 8-7. 

De to hold havde leveret en utrolig spændende og intens kamp. Bavnebakkeskolen var naturligvis skuffede efter kampen, men pigerne gav samtidig udtryk for, at det havde været en rigtig god oplevelse. Nibe Skole kunne dermed sendes videre i turneringen, efter de havde vundet over begge skoler fra Støvring i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se også: Smal sejr i tæt opgør

Hør hvad Nibe Skoles anfører, Clara Jørgensen, havde at sige efter kampen: