TV: Afgjort i de døende sekunder

Bølgegang: Man skal huske at spille til sidste fløjt

Jubel fra udeholdet. Foto: Stig Hansen
Jubel fra udeholdet. Foto: Stig Hansen

Efterårsvejret viste sig fra sin flotte side med solskin denne fredag, hvor drengene fra Nordre Skole havde taget den korte tur mod nordvest for at møde drengeholdet fra Løgstrup Skole. Baneforholdene var ikke de bedste, da den var særdeles våd og mudret, men dog bedre end forleden dag, hvor der stod klare søer rundt omkring.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Kom langt med fight

Skør statistik
For begge hold var det deres fjerde kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold. Løgstrup Skole havde i deres sidste kamp for to dage siden vundet 4–1 over Hurup.

Holdets samlede målscore i de indtil nu spillede kampe er 12–1, men mere bemærkelsesværdigt er det, at alle scoringerne er fordelt på kun tre spillere. Løgstrup Skole har de seneste år ikke deltaget i Ekstra Bladet Skolefodbold.

For gæsterne var det ligeledes deres fjerde kamp, og i den seneste blev bysbørnene fra Vestervang Skole sendt ud af turneringen, idet Nordre Skole her vandt 4–1. Drengene fra Nordre Skole har i deres hidtidige kampe en samlet målscore på 16-5 med scoringerne fordelt på syv spillere.    

Før kampen fik vi os en snak med Kevin, som er træner hos udeholdet:

- Vi stiller ikke i helt stærkeste opstilling, da vi ikke har Oliver Henriksen med, men så må andre jo tage over.

Oliver Henriksen havde i holdets hidtidige kampe scoret fire mål.

Før kampen blev det også til en lille snak med målmand hos hjemmeholdets målmand Tobias Albertsen hos hvem, der indtil nu kun var scoret et mål:

- Det er nu ikke bare min fortjeneste, men skyldes i lige så høj grad, at jeg har et godt forsvar foran mig.

Tobias spiller klubfodbold i Viborg Søndermarken til daglig.

Tobias Albertsen var klar til kamp. Foto: Stig Hansen
Tobias Albertsen var klar til kamp. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Fortsatte vild stime

Chancer fra start
Vi skulle egentligt ikke så langt frem, før den første spæde chance viste sig, da en fejlaflevering hos udeholdet havnede hos hjemmeholdets Nicklas Larsson lidt inde på modstandernes banehalvdel, men den tunge og langsomme bane gjorde at et par modspillere kunne nå tilbage og afværge faren.

Få minutter senere fik hjemmeholdet tilkendt et frispark lidt uden for modspillernes straffesparkfelt, men afslutningen her røg langt over målet.

Gæsterne ville da også være med. Efter et hjørnespark dalede bolden ned få meter fra hjemmeholdets mål, men der var ikke lige angribere, der opsøgte muligheden, og hjemmeholdets forsvar fik så bolden ekspederet væk.

Kampens første scoring kom efter knap ni minutter. Arne Brent fra hjemmeholdet modtog bolden ude i højre side og driblede ind i banen.

Trods hårdt presset fik han fra en smal vinkel sparket bolden i ved nærmeste stolpe til føring på 1-0 til hjemmeholdet.

Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen
Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Åd sig ind i opgøret

Tog føringen
Kort efter fik udeholdet endnu et hjørnespark. Med lidt mere resoluthed og måske en smule held havde Oliver Børsting måske udlignet.

I de følgende minutter bølgede spillet frem og tilbage, men med rigtig meget spil foregående midt på banen uden mange afslutninger og slet ikke noget, der kunne betegnes som større muligheder.

Vi skulle frem til 22. minut, før vi fik kampens næste scoring. Midt foran hjemmeholdets mål modtog udeholdets Ebbe Nielsen bolden på hjørnespark, og mellem venner og fjender fik han bolden headet i mål til udligning 1-1.

Der skulle kun gå yderligere fem minutter, inden gæsterne kunne bringe sig i spidsen med 2-1. En lang fremlægning blev ikke clearet tilstrækkeligt i hjemmeholdets forsvar, men endte lige for fødderne af Abdul Hanan, der fra en placering lige uden for straffesparkfeltet kunne score sit femte mål i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Da der kort efter blev fløjtet af til pause, kunne vi se tilbage på en ganske jævnbyrdig første halvleg med ganske flot spil på trods af den vanskelige bane.

Se også: TV: Presset i bund

Hård skæbne
Hjemmeholdet måtte til denne kamp undvære holdets topscorer Anders Madsen, som i holdets tre første kampe havde scoret syv mål, og i starten af anden halvleg fik vi os en kort sludder med ham:

- I onsdagens kamp mod Hurup Skole sparkede jeg hårdt til bolden med en god gammeldags tåhyler. Det har medført en storetå, som enten er brækket eller forstuvet. Jeg skal senere på hospitalet for at få det at vide.

Omkring fem minutter inde i halvleg havde udeholdets Mads Steensgaard et brag af et langskud, som tog overkanten af overliggeren hos Tobias Albertsen i hjemmeholdets mål.

Generelt set blev spillet nu mere rodet, end det var tilfældet i første halvleg.

Drengene gjorde også mere brug af deres fysik. Ikke altid inden for lovens rammer, og i løbet af halvlegen måtte dommeren have det gule kort op af lommen tre gange. Først til Abdul Hanan hos udeholdet og senere måtte hans holdkammerat Jeppe Andersen også tilbringe 10 minutter uden for banen. I kampens slutfase måtte hjemmeholdets Mikkel Riis ligeledes modtage en advarsel.

Umiddelbart efter den første advarsel spurgte vi den advarede spiller hos gæsterne, hvad han havde gjort sig skyld i, og Abdul svarede:

- Jeg gled.

Et skævt smil hos Abdul afslørede vist med al ønskelig tydelighed, at han godt vidste, at hans tackling var på den anden side af det acceptable.

Se også: TV: Overraskende store klø

Intens afslutning
Det næste kvarters tid gik med indianerfodbold, hvor bolden næsten uafladeligt blev sparket frem og tilbage, og afslutninger forekom kun ganske sporadisk.

En enkelt god mulighed havde udeholdet dog på et frispark, hvor bolden blev sendt på overliggeren.

Vi nærmede os kampens slutning, og vel de fleste havde indstillet sig på sejr til gæsterne, men Nicklas Larsson fra hjemmeholdet ville det anderledes. Træner Jens Willumsen havde blæst til angreb, og efter 58 minutter spillet fik holdet tilkendt et frispark 10-12 meter inde på modstandernes banehalvdel lidt ude i siden.

Nicklas sparkede bolden frem, og på det der vel egentlig skulle have været en aflevering passerede bolden hen over alt og alle og endte i mål til udligning 2-2.

Ny situation for alle på og omkring banen, da man jo nu forventede, at kampen skulle afgøres på straffespark, men igen blev vi klogere.

Igen måtte alle sande, at en kamp varer helt frem til, den er fløjtet af. Godt et minut ind i den tillagte tid modtog en fri Karl Michel bolden tæt på mål efter et indlæg fra Abdul på højrekanten, og med pandebrasken kunne Karl sende i målet til føring på 3-2.

Se målet her;

Se også: TV: Fortsatte vild stime

Æren i behold
Knap var bolden givet op, før kampen blev fløjtet af, og drengene fra Nordre Skole kunne juble af glæde.

Omvendt var det selvfølgelig skuffelse, der prægede hjemmeholdets spillere. Så tæt på en straffesparkskonkurrence, og så gik det alligevel ikke.

Hos hjemmeholdet leverede Artem Verbytskyi en flot indsats, altid flittig og arbejdsom. Også Arne Brent stod stærkt, så lang tid kræfterne rakte på den krævende bane.

Hos gæsterne sås Ebbe Kallesen som en effektiv afslutter, men også Mads Steensgaard og Abdul Hanan leverede en flot indsats.

Tak til drengene for en kamp, hvor det flotte spil primært blev vist i første halvleg, men hvor vi så helt hen mod slutningen fik spænding i overflod. En kamp som vel reelt kunne være faldt ud til begge holds fordel, og hvor man bestemt kan sige, at Løgstrup Skole faldt med ære.

Vi fangede de to anførere efter kampen:

1 af 2 De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
2 af 2 Jubel fra udeholdet. Foto: Stig Hansen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen