TV: Begrænsede det ventede nederlag

Klasse forskel: Kamp afgjort på et kvarter

Der blev hilst pænt på hinanden før hjemmeholdet gjorde det onde ved gæsterne. Foto: Ib Alstrup
Der blev hilst pænt på hinanden før hjemmeholdet gjorde det onde ved gæsterne. Foto: Ib Alstrup

Efter 0-9 i første halvleg holdt de tapre Mellervang-drenge scoringen nede på fem mål i anden.

På den flotte solbeskinnede kunstgræsbane i Gug stod de to Aalborg-klubber fra Gug Skole og Mellervangsskolen endnu en gang overfor hinanden.

Kunne drengene fra Mellervang få hævn fra sidste års forsmædelige nederlag på 1-10 til Gug i Ekstra Bladet Skolefodbold?

Se kampfakta her.

Se også: Gæster på overarbejde

Forventet dominans fra start
På forhånd havde udeholdet dog frygtet mødet med skrappe Gug, og det skulle meget hurtigt vise sig, at de bange anelser holdt stik. Gæsterne fik nemlig den værst tænkelige start med et gult kort efter kun et minuts spilletid, og så raslede målene ellers ind med mål.

Skarpretteren var Jakob Gaardsøe, der i løbet af de første 14 minutter sendte fem mål i kassen bag en helt sagesløs Eirak i Mellervang-målet. Alle fem mål blev stort set scoret efter samme recept. En flad bold blev sendt indover fra fløjen, og så kunne Jakob bare sætte en inderside på og gøre arbejdet færdigt.

Vi fik følgende kommentar fra Eirak, der havde en travl dag i gæsternes mål.

- Jeg har faktisk kun prøvet at stå i mål i skolegården. Ja, faktisk har jeg aldrig spillet i en rigtig klub. Jeg spiller basketball og blev kun valgt til målmand, fordi jeg er temmelig høj. Hvis bare de havde skudt lidt højere bolde, kunne jeg måske have reddet nogle flere. Vi prøvede så at sætte Legolas i mål, men opgaven var simpelthen bare for svær.

Efter 5-0-scoringen tog Jakob lige en slapper, og de næste fire mål inden pausen blev scoret af tre forskellige spillere, Benjamin, Anders og to gange Mads.

Tre af kampens profiler fik efter kampen overrakt priser. Foto: Ib Alstrup
Tre af kampens profiler fik efter kampen overrakt priser. Foto: Ib Alstrup

Se også: TV: Fysikken sejrede

Måtte begrænse nederlag
I pausen måtte Mellervangs træner, Ejub Avdic, naturligvis erkende, at slaget var tabt, men alligevel havde han lidt vise ord til sine spillere.

- Men gå nu ud drenge og kæmp videre. Vis jer som mandfolk og undlad at ty til ulovlige midler.

I den modsatte lejr var beskeden i princippet enslydende fra træner Emil.

- Selvom der tydeligvis er klasseforskel, skal I ikke gå ud og hovere eller ydmyge de flot kæmpende modstandere men spille jeres spil med gode afleveringer.

Begge mandskaber havde helt klart lyttet og forstået budskaberne fra deres trænere, for anden halvleg fortsatte uden mislyde overhovedet, selvom det stadig var "kattens leg med musen".

Af de fem mål i anden halvleg scorede Jonas det ene, mens Jakob stod for de andre fire. Han viste sig som Gug-holdets helt store profil, og han er da også til daglig tæt på U17-holdet i AaB.

Det hele endte med en sejr på 14-0 til de stærke drenge fra Gug, mens Mellervangskolen nok engang måtte indse, at førstnævnte var et par niveauer bedre end dem selv.

Hør hvad nimåls-skytten Jakob Gaardsøe sagde efter kampen:

1 af 2 Tilskuerne var mødt talstærkt op til opgøret. Foto: Ib Alstrup
2 af 2 Der blev hilst pænt på hinanden før hjemmeholdet gjorde det onde ved gæsterne. Foto: Ib Alstrup