TV: Casper i målhumør

Lokalderby: Godt med tilskuere så Østermark vinde en flot 3-0-sejr

Trængsel foran Aars mål. Foto: Stig Hansen
Trængsel foran Aars mål. Foto: Stig Hansen

Se kampfakta her

Det var i den grad dømt lokalopgør på Aars Stadion, da drengene fra Østermarkskolen i Aars tørnede sammen med drengene fra Aars Skole. Østermarkskolen havde i deres første kamp vundet over Hornum Skole, og drengene fra Aars Skole havde i første kamp slået Aalestrup Realskole.

Kamp om håneretten
Ud over at der skulle findes et vinder til de videre kampe i turneringen, lå det ligesom i luften, at også håneretten stod på spil denne eftermiddag. Yderligere gjaldt det, at mange af drengene på tværs af de to skoler til daglig optræder på samme klubhold.

TV: Vanvittigt comeback lykkedes

Hør selv de to trænere:


Skolekammerater fra de to skoler var i stort antal mødt frem til kampen for at heppe på de to hold, og der skal vel nok have været 400-500 tilskuere. De helt små elever stod klar viftende dannebrogsflag, da de to hold løb på banen - festligt så det ud. Også TV 2 Nord var mødt frem til lokalderbyet.

Og lad det være sagt med det samme: De to hold gav hinanden en rigtig god kamp. Også meget mere jævnbyrdig, end slutresultatet på 3-0 til Østermarkskolen umiddelbart kunne antyde. Aars Skole manglede på dagen effektivt at kunne udnytte de muligheder, de fik i kampen, og her var Østermarkskolen anderledes skarpe.

TV: For stor en mundfuld

Tæt på hurtigt
Allerede efter et par minutters spil fik Aars Skole tilkendt et frispark i venstre side noget uden for straffesparkfeltet, og bolden blev sparket kort ind mod midten af banen, hvor Aars Skole fik en god mulighed med Lasse Jørgensen som afslutter, men bolden endte i sidenettet.

Holdet havde yderligere et par gode angreb, uden det dog førte til større muligheder, men i det hele taget var Aars Skole i denne fase af kampen toneangivende med størst boldbesiddelse. Efter omkring 11 minutter løb Østermarkskolens Casper Hansen igennem, men lige før han skulle afslutte, kom en modspiller imellem og headede bolden tilbage til sin målmand Sune Nielsen. Det skulle i øvrigt vise sig, at det ikke var det sidste vi så set til Casper Hansen i kampen.

TV: Fysik og gule kort gjorde udslaget

Gode fra fløjene
I det 13. minut løb Østermarkskolens Atundula Urla igennem helt ude i højre side og smækkedes bolden på tværs ind i straffesparkfeltet, og i bestræbelserne på at få bolden ekspederet væk var Aars Skole så uheldig at sparke bolden i eget mål. Surt show og en kold dukkert for drengene fra Aars Skole. I resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage med flere afslutninger til begge hold.

Den største mulighed tilfaldt Aars Skole med et flot langskud, som Østermarkskolens målmand Nicolae Rares klarede. Således rindede første halvleg ud med stillingen 1-0 til Østermarkskolen.

Godt gang i tilskuerne:


God kontra
Kort ind i anden halvleg blev bolden spillet langt frem til Østermarkskolens Capser Hansen, men han var lidt for utålmodig og løb i offside. I de kommende minutter havde Aars Skole et par gode afslutninger inden for målrammen, uden der dog var tale om helt oplagte muligheder. Men som det før er set, at når det ene hold presser på, slår modstanderne kontra.

Vendte kampen efter pausen

Det var lige nøjagtig det, der skete efter 40 minutter. Østermarkskolens Casper Hansen opfangede bolden ude i banens venstre side og løb igennem og scorede usvigelig sikkert til 2-0. Efterfølgende havde Aars Skole igen et par afslutninger, men de manglede skarpheden, og heldet var bestemt heller ikke med dem.

Aars presser på:


Skarpest foran mål
Den skarphed var imidlertid til stede hos drengene fra Østermarkskolen, og efter 50 minutter lynede Casper Hansen endnu en gang. Morten Sørensen førte bolden frem i højre side og sendte den på tværs ind foran Aars Skoles mål, hvor Casper dukkede op og havde nemt ved at score til 3-0.

Flyvende start efter fire minutter

Med omkring fire minutter tilbage fik Østermarkskolen tilkendt et frispark lige uden for Aars Skoles straffesparkfelt, og Mads Jacobsen fra Aars Skole modtog for forseelsen kampens eneste advarsel. På det efterfølgende frispark måtte Aars Skoles målmand helt ud i fuld længde for at afværge endnu en scoring til modstanderne.

Se det her:


Sådan sluttede det. De mange tilskuere kunne se en fortjent sejr til Østermarkskolen i en kamp med meget flot spil og den fight, som hører et lokalderby til.

Hør de to anføreres syn på kampen:


TV: Sofie på dribletur: Afgjorde tæt kamp