TV: Fik håneretten

Trak det længste strå: Skarpest fra pletten

Magnus Cooks fik en hovedrolle i opgøret, og han har nu håneretten over sine klubkammerater. Foto: Stig Hansen
Magnus Cooks fik en hovedrolle i opgøret, og han har nu håneretten over sine klubkammerater. Foto: Stig Hansen

Der var i den grad dømt lokalbrag i Hals, hvor drengene fra Hals Skole tog imod gæsterne fra Gandrup Skole. Spillerne på de to hold kendte stort set alle spillerne på modstanderholdet, og mange af spillerne på de to hold er til daglig holdkammerater på klubholdet. Således havde de så sent som i går aftes spillet kamp for klubholdet.

I denne kamp stod de så overfor hinanden som modstandere og skulle sikre sejren for deres respektive skoler og dermed videre deltagelse i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Gæsterne fra Gandrup Skole havde i deres første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold vundet over Vester Hassing Skole med 5-2, og hjemmeholdet fra Hals Skole havde sendt Hjalleruo Skole ud af turneringen med en knusende sejr på 13-0.

Hjemmeholdets træner, Anders, var positiv forud for kampen:

- Jeg sætter min lid til vores hurtige spillere i front men er helt klar over, at de i dagens kamp vil møde mere modstand end tilfældet var i vores første kamp.

Hans trænerkollega hos gæsterne fra Gandrup Skole, Rasmus, fortalte os følgende:

- Jeg synes, vi kom OK i gang i vores første kamp, og nu må vi se. Vi møder i dag et stærkt hjemmehold som på baggrund af deres skræmmende store sejr i første kamp jo nok må betegnes som favoritter.

Der blev hilst pænt på vennerne inden kampen. Foto: Stig Hansen
Der blev hilst pænt på vennerne inden kampen. Foto: Stig Hansen

Se kampfakta her.

Se også: TV: Målræven Maxwell

Jævnbyrdig affære
Med disse udtalelser fra de to trænere kom vi i gang, og det skulle vise sig at blive en jævnbyrdig affære med alt den spænding, man kunne ønske sig og vel egentlig også mere end det.

De sidste tilskuere havde vel dårligt indfundet sig på Hals Stadion, før vi var meget tæt på kampens første scoring. Gandrup Skole fik ikke bolden sparket væk fra eget straffesparkfelt, og efter flere kontraer lå bolden pludselig for fødderne af Magnus Bach som på klods hold af målet hamrede læderet på overliggeren. Nok en løs chance opstået ud af ingenting men også en mulighed, der vel nok burde være omsat til scoring.

Med omkring ti minutter spillet løb Andreas Møller fra Hals Skole frem med bolden i højresiden, men hans flotte indlæg blev ikke behandlet efter fortjeneste af hans medspillere på midten af banen. Et par minutter senere var det hjemmeholdets Mathias Kristensen, der sammen med Magnus Bach spillede sig igennem på venstre fløj, men det afsluttende skud røg forbi målet.

På dette tidspunkt i kampen var det klart hjemmeholdet fra Hals Skole, der havde været toneangivende og var kommet bedst fra start. Vel også lidt hjulpet af en kraftig blæst som hjemmeholdet havde i ryggen i første halvleg.

Men bedst som man sad med det indtryk, at hjemmeholdet havde situationen under fuld kontrol, slog drengene fra Gandrup Skole kontra. På deres vel første gennemspillede angreb modtog Mathias Mølgaard bolden lidt uden for straffesparkfeltet, og efter et par driblinger ind i feltet knaldede han med højrebenet bolden i nettet ved modsatte stolpe til føring på 1-0 uden chance for Magnus Cooks i hjemmeholdets mål.

Se også: Buldrede videre

Skarpheden manglede
Vi havde forud for kampen en lille snak med Magnus i målet hos Hals Skole:

- Jeg spiller klubfodbold i Aalborgklubben B-52 og er her målmand på U-15 holdet. Jeg skiftede klub, da der i forhold til min alder var større muligheder her, fortalte Magnus.

Med 20 minutter spillet var det hjemmeholdet der kom til en god afslutning, da Mads Skibsted fra venstresiden sendte bolden ind foran mål, hvor Andreas Møller fik sparket på mål, men desværre for ham og holdet røg bolden forbi målet. Der kom yderligere en god mulighed til hjemmeholdet, da bolden efter et frispark i venstre side sejlede ind foran mål, men afslutningen her blev for upræcis.

Mod halvlegens slutning var det igen Mathias Mølgaard hos gæsterne, der var ved at bringe uro i de bagerste geledder hos Hals Skole. Bolden blev flot stukket frem til ham på midten af banen, men hårdt presset af to modspillerne mistede han bolden.

Da dommeren kort efter fløjtede til pause, kunne vi se tilbage på en halvleg med hjemmeholdet fra Hals Skole som de mest boldbesiddende, og som dem der var kommet til flest afslutninger, men da bestemt også et udehold som viste sig giftige og slog til, når muligheden viste sig.

Efter kampen fik tre spillere uddelt priser for deres præstationer i opgøret. Foto: Stig Hansen
Efter kampen fik tre spillere uddelt priser for deres præstationer i opgøret. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Kunne intet stille op

Udligningen kom
Kort inde i anden halvleg fik Victor Batsberg og Kristian Vanggaard fra Gandrup Skole kombineret sig igennem i venstre side, men det efterfølgende indlæg blev fanget i modspillernes forsvar.

Med knap ti minutter spillet af anden halvleg kom så udligningen for Hals Skole. Magnus Bech driblede mod mål og fik afsluttet, men i første omgang blev skuddet blokeret. Magnus opfangede imidlertid returbolden et mulehår før gæsternes målmand Oscar Kristensen. Magnus prikkede til bolden, og stille og roligt kunne kuglen trille de sidste par meter ind i rusen til udligning 1-1.

Samme målmand, Oscar Kristensen, fik vi også en sludder med før kampen:

- Det bliver en lidt mærkelig kamp, vi går ind til. Jeg står i mål på vores U-16 klubhold og er holdkammerat med mange af spillerne på modstanderholdet, og det er en lidt mærkelig fornemmelse for mig, sagde Oscar.

Minuttet efter havde Gandrup Skole så en megachance. Myreflittige Mathias Mølgaard driblede alene igennem og stod nu pludselig kun fem-seks meter fra målet med kun modstanderens målmand som sidste forhindring, og dermed det der kunne minde om en åben ladeport. Mathias fik desværre ikke ordentlig ram på bolden, og han måtte til sin og holdets ærgrelse se sin afslutning gå forbi målet.

Det næste kvarters tid bølgede spillet frem og tilbage mellem de to straffesparkfelter, og ingen af holdene fik tilspillet sig større muligheder. I kampens døende minutter fik Gandrup et hjørnespark, og Victot Batsberg sparkede bolden tæt ind under mål, hvor målmand Magnus Cooks hårdt presset af to spillere med det sorte under neglene lige netop fik bolden viftet væk.

Se også: TV: Fyrede kanonen af

Afgørelse fra pletten
Da dommeren fløjtede kampen af kunne vi konstatere, at vi med stillingen 1-1 måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder.

Begge hold lagde her flot ud og scorede på deres første tre spark. Fjerde spark fra Hals Skole blev også omsat til scoring, hvorimod Magnus Cooks på flot vis reddede fjerde spark fra Gandrup Skole, og det betød, at hvis Hals Skole kunne score på deres sidste spark, ville kampen være afgjort.

Andreas Møller skulle sparke, og han svigtede ikke, da han meget sikkert placerede bolden ude i siden af målet til stor jubel for ham selv og sine holdkammerater.

Dermed blev det til en samlet sejr på 6-4 til hjemmeholdet fra Hals Skole efter en kamp, hvor begge mandskaber kunne være stolte af, hvad de leverede.

Se også: Straffede sin modstander

Hør hvad de to holds anfører sagde efter kampen: