Annonce:
Annonce:

TV: Fik ret i optimismen

Klare klask: Udeholdet satte sig hurtigt på opgøret

Hjemmeholdet i angreb. Foto: Stig Hansen
Hjemmeholdet i angreb. Foto: Stig Hansen
Annonce:

Selv om det var første kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold for såvel drengene fra Aars Skole som modstanderne fra Østermarkskolen var der faktisk tale om en form for finale – nemlig finalen om, hvilken af skolerne i Aars, der kunne kalde sig byens bedste i drengefodbold.

Sikken kamp vi fik med flot spil og mange mål.

Før kampen spurgte vi målmand fra udeholdet Yasar Aldjanaby om, hvilke forventninger han havde til denne kamp, og Yasar var bestemt optimist:

- Jeg både håber og tror, at vi kan vinde kampen, vi har et godt sammenspillet hold.

Yasar spiller til daglig klubfodbold i Aars IK på U15 niveau og kendte herfra flere af spillerne hos Aars Skole.

Se kampfakta her.

TV: Overstrålede alle

Forventede hård modstand
Ligeledes spurgte vi Magnus Frederiksen hjemmeholdet før kampen om hans vurdering af den forestående kamp:

- Vi ved, det bliver svært, de (Østermarkskolen) har flere rigtig gode spillere.

Annonce:

Magnus spiller ligeledes klubfodbold i Aars IK på U14 hold. Og netop dette, at spillerne på holdet fra Aars Skole for manges vedkommende var lidt yngre, var måske en faktor der spillede ind på det endelige resultat.

Vi skulle ikke mere end et par minutter ind i kampen, før udeholdet kom til deres første mulighed. Et indkast i højre side blev kastet frem til Mikkel Holm, som driblede til mållinjen og sparkede bolden ind mod midten af banen, men desværre for holdet var der ingen andre spillere, som var nået med helt frem.

Hjemmeholdets seje fans. Foto: Stig Hansen
Hjemmeholdets seje fans. Foto: Stig Hansen

Skulle ud i straffe

Frem og tilbage
Nogle få minutter senere kom hjemmeholdet til en god mulighed midt foran mål, men ved afslutningen fra Magnus Svendsen blev bolden sparket ind på medspiller, som måske herved afværgede en scoring.

Vi skulle ikke længere end frem til 8. minut minutter, før første scoring kom. Udeholdets Mikkel Holm brød igennem i højre side, trak ind mod midten og med et behersket og velplaceret skud ved nærmeste stolpe scorede han til 1–0 for gæsterne.

Annonce:

Det skulle ikke blive eneste gang, Mikkel Holm kom på scoringslisten. Fem minutter senere var han trukket over i venstre side. Efter en lang løbetur med bolden fra omkring banens midte scorede han sikkert til 2–0.

Sad på spillet

Sad på spillet
Udeholdet sad på det meste af spillet og var klart toneangivende, uden de dog lige her kom til flere helt store og åbne chancer. Med omkring 20 minutter spillet havde udeholdet et helhjertet forsøg, som strøg lige forbi stolpen.

Drengene fra hjemmeholdet var presset i bund og havde mere en nok at gøre med at sparke bolden væk fra egen forsvarszone og kom kun sporadisk frem til udeholdets straffesparkfelt, og egentlige afslutninger blev det ikke til.

Tværtimod kunne de ånde lettede op, da en afslutning fra udeholdet var millimeter fra at skrabe malingen af stolpen. Lige før halvlegspausen.

Vi skulle ikke mere end ca. minutter ind i anden halvleg, inden Victor Norlyk kunne score til 3–0 for gæsterne på et frispark lidt uden for straffesparksfeltet, og hvor målmanden ikke kunne holde bolden på det hårde skud.

TV: Andet forsøg blev afgørende

Annonce:

Kom lidt med
Herefter var det som om, at udeholdet satte tempoet lidt ned, hvilket betød, at hjemmeholdet kom lidt bedre med. Ca. 11 minutter inde i halvlegen tog en spiller fra udeholdet hænderne til hjælp i det kriminelle felt, og på det efterfølgende straffespark scorede Maxwell Katompva sikkert.

Se straffesparket her:

Kort tid efter skulle bolden igen hentes ud af målet hos hjemmeholdet. Mikkel Holm modtog bolden omkring banens midte og med en imponerende spurt løb han fra alt og alle, og tæt inde under mål kunne han stille og roligt trille bolden forbi den sagesløse keeper hos hjemmeholdet til føring på 4–1.

Mikkel Holm havde imidlertid ikke fået nok, idet han med ca. 20 minutter spillet endnu en gang kom på scoringslisten og yderligere kunne bringe sit hold i spidsen.

Kørte modstanderen træt

Så rødt
Kampens dramatiske højdepunkt indtraf efter 25 minutter i anden halvleg, da udeholdets Victor Norlyk midt på modstandernes banehalvdel kun havde målmanden som sidste forhindring.

Annonce:

Marius Jørgensen fra hjemmeholdet stoppede modspillernes fortsatte løb mod mål ved at tage fat i Victors trøje, og så havde dommer Lars Wagner jo ikke andre muligheder end at forevise Marius det røde kort.

I kampens absolut sidste minut fik hjemmeholdet reduceret til 5-2, og igen skete det på straffespark, og igen var det en spiller fra udeholdet, som tog hænderne til hjælp i sine bestræbelser på at spille bolden. På en lige så sikker måde som tidligere i halvlegen scorede Maxwell Katompwa på straffesparket til slutresultatet 5–2.

Hos Østermarkskolen lagde man specielt mærke til Peter Thomsen, som leverede en imponerende arbejdsindsats og var her, der og alle vegne. Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om at nævne Mikkel Holm med de mange scoringer. Endelig bed man også mærke i Victor Norlyk.

Hos Aars Skole var Maxwell Katompwa den mest iøjnefaldende, men også Kristoffer Starcke leverede en flot indsats.

Tak til drengene for et flot kamp med fin tempo og masser af underholdning.

Hør fra de to anførere efter kampen her:

De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: