TV: Finaleplads i hus uden topscorer

Enorm fightervilje: Begge hold kæmpede røven ud af bukserne for at komme i kredsfinalen

Kampen var præget af enorm fightervilje og imponerende tempo. Foto: Ib Alstrup
Kampen var præget af enorm fightervilje og imponerende tempo. Foto: Ib Alstrup

Fredag tog Hjørring Private Realskole imod drengene fra Gug Skole i den ene kredssemifinale i Jylland Nord.

Hjemmeholdet stillede op med en målscore på 18-7 i fire kampe plus en målløs kamp afgjort efter straffesparkkonkurrence. Oliver Holmsgaard var noteret for seks af målene.

Udeholdet stillede op med et lidt mere prangende målscore på 32-2. Holdets store angrebsprofil Jakob Gaardsøe stod for 16 af målene, altså præcis halvdelen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Drengenes topscorer skadet
Men ak, Jakob var skadet. Han var med i truppen, men ude af stand til at spille. Jakob har scoret hele 16 mål i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Ni af de mål scorede han i første kamp, hvor Gug Skole vandt 14-0 mod Mellervangskolen.

- Jeg døjer desværre med en skade i lysken, jeg har fået i forbindelse med kampene på AaBs U17-Elitehold. Men jeg håber da meget, at jeg kan være med igen, hvis vi skulle komme i finalen, lød det fra Jakob.

- Selvfølgelig kommer vi da til at mangle Jakob, men vi har heldigvis andre dygtige spillere, der kan tage over. Så vi er fortrøstningsfulde, lød det fra Gug Skoles trænere Emil og Jacob.

Kampen på grønsværen blev en rigtig mandfolkedyst. To rigtig dygtige mandskaber, der stod godt til hinanden. Der blev tacklet igennem, så det bragede. Ingen trak sig i nærkampene.

Dommerens linje blev accepteret af samtlige spillere uden protester overhovedet. En fornøjelse at være vidne til en kamp med kun fair og disciplinerede spillere.

Drengenes topscorer Jakob Gaardsøe måtte se sit hold vinde fra sidelinjen. Foto: Ib Alstrup
Drengenes topscorer Jakob Gaardsøe måtte se sit hold vinde fra sidelinjen. Foto: Ib Alstrup

TV: Begrænsede det ventede nederlag

Klar fra start
Tempoet var imponerende højt fra første fløjt. Spillet bølgede frem og tilbage, men var dog mest omkring midtbanen. Spillernes fysik og formidable kondition bevirkede nok, at det var vanskeligt at få tid og plads til de finere kombinationer.

Desuden gav de to holds forsvar ikke ret meget væk. Især Victor Skovbjerg med god hjælp af Jacob Horne fra hjemmeholdet og specielt Jacob Rundh fra Gug Skole stod stærkt i billedet.

Bedste mulighed stod Laurits Nørby fra udeholdet for, men hans forsøg blev let pillet ned af Colin Pehrsson i værternes mål.

Men i det 18. minut fik vi endelig hul på bylden. Den energiske midtbanespiller Anders Broe vandt en nærkamp, var heldig med et par løb ude på højre fløj, og pludselig var han fri til en god skudmulighed. Han tog chancen fra cirka 20 meter og sendte kuglen mod fjerneste målhjørne. Her fik Colin kun lige fingerspidserne på, og 0-1 var en kendsgerning.

Colin Pehrsson stod flot i målet. Foto: Ib Alstrup
Colin Pehrsson stod flot i målet. Foto: Ib Alstrup

TV: Skarpest fra pletten

Lidt større fysisk
Målet gav drengene fra Gug Skole endnu mere gejst, og de kæmpede sig efterhånden til en pæn overvægt i spillet.

En generelt lidt bedre fysik gjorde måske udslaget. Holdets spillere er stort set alle aktive i Gug Boldklub med enkelte undtagelser i LKB Gistrup og går alle i 8. og 9. klasse. Modsat var spillerne hos hjemmeholdet lidt yngre med en jævn blanding af 7., 8. og 9. klasse-spillere, alle med daglig virke i Hjørring Idrætsforening.

Halvlegens eneste yderligere mulighed tilfaldt Oliver Holmsgaard fra hjemmeholdet. En mislykket clearing gav ham muligheden, men Danijel Grgic i målet var på plads.

Samme Oliver var sammen med Victor Skovbjerg klart de to bærende kræfter på hjemmeholdet. Men han skulle faktisk næsten altid selv skabe chancerne og var meget alene, fordi hans midtbanespillere havde særdeles svært ved at presse spillet fremad.

Victor Skovbjerg var en af de bærende kræfter på hjemmeholdet. Foto: Ib Alstrup
Victor Skovbjerg var en af de bærende kræfter på hjemmeholdet. Foto: Ib Alstrup

TV: Kunne intet stille op

Fortsatte på samme måde
- I må prøve at sætte nogle flere afleveringer sammen, I spiller for direkte, og der er de stærke. Prøv at spille ud på fløjene og få bolden indover, så får I helt sikkert nogle muligheder. Vi må prøve at sætte Mikkel Steffensen længere frem, så han kan give Oliver noget støtte, lød meldingen fra Hjørring-drengenes træner Tobias Thomsen.

Gug Skoles trænere ønskede også justeringer. Fokus var på, hvordan hjemmeholdets Oliver Holmsgaard bedst kunne stækkes.

- Du skal ikke følge ham slavisk hele tiden, var beskeden til forsvarer Jacob Egtoft.

- Bliv inde i midten og lad andre markere ham, når han trækker ud i siderne. Det er alt for farligt at forlade midten, sluttede trænerne.

De første 20 minutter af anden halvleg forløb på nøjagtig samme måde som første halvleg. En lille overvægt i spil til Gug-drengene, men stadigvæk med næsten det hele midt på banen.

Der var ingen åbne chancer overhovedet. Det nærmeste, der kunne kaldes et forsøg, stod Gug Skoles Frederik Sørensen for midt i halvlegen, men hans skud gik noget forbi fjerneste opstander.

Oliver Holmsgaard havde flere gode muligheder i kampen. Foto: Ib Alstrup
Oliver Holmsgaard havde flere gode muligheder i kampen. Foto: Ib Alstrup

TV: Enligt mål var nok

Pressede til det sidste
Med ti minutter tilbage af kampen gravede Hjørring-drengene åbenbart så de sidste kræfter frem. Turboen blev sat til, og holdet kom meget længere frem på banen. En belejring af Gug Skoles bagerste banehalvdel udløste to store muligheder.

Den største var et såkaldt "stolpe-ud"-skud. Med sin fysik erobrede Oliver bolden cirka 30 meter fra mål. Han driblede forbi to-tre modstandere og sendte bolden fladt mod fjerneste stolpe. Her ramte den indersiden og løb nærmest på mållinjen over i modsatte side og ud af farezonen. Nogle få milimeter kunne have givet hjemmeholdet den forløsende udligning. 

Fem minutter senere var Oliver igen på spil. Her skød han dog direkte på Danijel, der halvklarede. Riposten røg ud i fødderne på en Hjørring-spiller, der dog skød ved siden af mål.

Få minutter senere lød dommerens sidste fløjt. Gug Skole havde vundet 1-0 og dermed en kredsfinaleplads. En smal sejr - men fortjent.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hjørring Private Realskole - Gug Skole, 0-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathias Storm, Hjørring Private Realskole
Jacob Rundh, Gug Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jonas Værn, Hjørring Private Realskole

TV: Den rigtige taktik

Alle spillede flot
Alle spillerne på vinderholdet ydede en stor indsats, så det er lidt svært at fremhæve nogen frem for andre. Men anfører Danijel Grgic i målet og en sikker skanse foran sig i Jacob Rundh bør fremhæves. Af de mere fremadrettede spillere bemærkede vi i denne kamp især Frederik Sørensen og den offensive midtbanespiller Anders Broe, der jo også krydrede sin indsats med en fremragende scoring.

Det virker som om, sammenholdet og bredden er holdets største styrke. Ingen falder ud, og de bakker op og hjælper hinanden. Desuden er koncentration og som tidligere nævnt en bemærkelsesværdig høj disciplin et stort plus.

Selvom trænerne inden kampen helt naturligt droslede fraværet af Jakob Gaardsøe ned, manglede der i kampen tydeligt noget mere tyngde i angrebet.

Gug Skoles kredsfinalemodstander tirsdag 6. november bliver Nibe Skole på Nibe Skoles hjemmebane.

Til slut kan Hjørring Private Realskoles drenge ikke roses nok for en flot fighterindsats, der dog ikke gav det ønskede resultat. 

Nu kan træner Tobias så håbe på, at han får en sejr med sine piger, der mandag klokken 11 spiller kredsfinale på udebane mod Rosendalskolen.

Gug Skoles vej til kredsfinalen:

5. september: Gug Skole - Mellervangskolen, 14-0

21. september: Vester Mariendal Skole - Gug Skole, 0-10

28. september: Gug Skole - Frejlev Skole, 6-1

23. oktober: Gistrup Skole - Gug Skole, 1-2

2. november: Hjørring Private Realskole - Gug Skole, 0-1

Hør kampens eneste målscorer, Anders Broe, fortælle om kampen: